kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۰۰۷
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۵

مخالفت رئیس‌کمیسیون اقتصادی مجلس با ادغام بانک‎ها و موسسات اعتباری

رئیس‌کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مؤسسات اعتباری ـ مالی غیرمجاز نباید قبل از تعیین وضعیت و ترازنامه‌های مالی‌شان با یکدیگر ادغام شوند.


سرویس اقتصادی-

محمدرضا پورابراهیمی در یک برنامه تلویزیونی درباره اتفاقات اخیر در بازار پولی و مالی کشور و طرح بحث ادغام برخی از بانک‌ها و موسسات، اظهار کرد: مؤسسات اعتباری ـ مالی غیرمجاز نباید قبل از تعیین وضعیت و ترازنامه‌های مالی‌شان با یکدیگر ادغام شوند.
رئیس‌کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بسیاری از مؤسسات مالی ـ اعتباری پس از اعلام انحلال همچنان مشغول دریافت سپرده‌های مردم بودند.
وی به مردم نیز هشدار داد در زمینه پیشنهاد پرداخت سودهای بالا به سپرده هایشان دقت بیشتری کنند زیرا این مسئله منشأ فساد در اقتصاد و بروز مشکل برای مردم است.
پورابراهیمی افزود: معتقدیم رویکرد و عملکرد بانک مرکزی در مواجهه با مؤسسات مالی ـ اعتباری غیرمجاز منفعلانه است و این وضعیت برای کشور و مردم هزینه دارد.
رئیس‌کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: بانک مرکزی باید برای یک بار هم که شده تکلیف مردم و اقتصاد کشور را در زمینه مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز مشخص کند.
وی گفت: مجلس شورای اسلامی همه ظرفیت‌های قانونی را در برنامه ششم در اختیار بانک مرکزی قرار داده است و انتظار داریم بانک مرکزی با اقتدار عمل کند و پاسخگو هم باشد.
با این حال بانک مرکزی تا حدودی مواضعی متفاوت در قبال این وضعیت دارد. به گزارش تسنیم معاون نظارتی این بانک در رابطه با شایعات منتشر شده مبنی بر بروز مشکلاتی برای مؤسسات ثامن و مهر اقتصاد، گفته است: این اخبار فقط شایعه بود و بانک مرکزی قاطعانه از این دو حمایت می‌کند.
فرشاد حیدری افزود: در کشور بیش از 35 بانک رسمی و صاحب مجوز شامل بانک‌ها و مؤسسات اعتباری داریم که همه آنها تحت نظارت بانک مرکزی هستند.
وی همچنین با اعلام اینکه «ادغام بانکی را در دستور کار نداریم»، تأکید کرده است: ادغام برخی مؤسسه‌های مالی در جهت بهبود فرآیند است و باید با اجازه بانک مرکزی انجام شود و در ادغام‌ها کنترل، حسابرسی و نظارت می‌کنیم.
البته اظهارات معاون نظارتی بانک مرکزی تا حدودی با سخنانی که چند روز پیش درباره احتمال ادغام این موسسات گفته بود تفاوت دارد. حیدری دو روز پیش گفته بود: مذاکرات بین مؤسسه کوثر با سهامداران ثامن و بانک مهر اقتصاد و توافقات اولیه شده است که اگر مصلحت به ادغام آنها باشد با تشخیص بانک مرکزی انجام شده و بانک قوی‌تر، مستحکم‌تر و باثبات مالی بیشتری ایجاد شود.
در این بین، سید ضیاء ایمانی، مدیرعامل بانک مهر اقتصاد هم به اخباری که پیرامون این موسسه منتشر شده واکنش نشان داد و تأکید کرد: در چند روز گذشته بروز شایعاتی در خصوص ادغام بانک مهر اقتصاد با مؤسسات اعتباری کوثر و ثامن در برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی موجب ایجاد نگرانی در میان مشتریان بانک شد و اطلاع‌رسانی مدیران این مؤسسات و تأکید بر حفظ استقلال بانک مهر اقتصاد، جای هیچ‌گونه نگرانی نیست و این بانک مستقل و با قدرت روند فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهد.
همانطور که در اظهارات مسئولان پولی و مالی هم ذکر شد، اخباری که در روزهای گذشته مبنی بر مشکلات مالی موسساتی مانند ثامن بین مردم منتشر شده، بر نگرانی‌ها درباره وضعیت موسسات مالی کشور دامن زده است. با گسترش این اخبار و حرف و حدیث‌ها، بخشی از سپرده‌گذاران به شعب این موسسات مراجعه نمودند و سپرده‌های خود را مطالبه نمودند و این مراجعات کم کم به تجمعات مردمی کشیده شد.
نمی‌توان کتمان کرد که موجی از نگرانی در بین افراد جامعه بوجود آمده است که باید برای آن فکری کرد. در این شرایط که مردم نگران سرمایه خود هستند، شایسته است متولیان بازار پولی و مالی کشور که تاکنون تلاش‌هایی را برای بهبود اوضاع صورت داده‌اند، مواظبت بیشتری بر اظهارات و مواضع خود داشته باشند تا بر دامنه این اتفاقات افزوده نشود. در این شرایط بانک مرکزی نقش تعیین‌کننده‌ای در آرامش بخشی به مردم را بر عهده دارد و باید تیمی متخصص و توانمند را در رأس امور قرار داده و اشتباهات گذشته را جبران کند تا اطمینان به جامعه بازگردد.