kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۵۳۲۴
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۹
هشدار سازمان دامپزشکی

به هیچ وجه در خانه‌ها اقدام به ذبح دام نکنید

معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های سازمان دامپزشکی کشور گفت: مردم گوشت‌های قرمزی را که در محیط‌های غیرکشتارگاهی به شکل غیرمجاز کشتار می‌شوند به هیچ وجه نخریده و در خانه‌ها نیز اقدام به کشتن دام نکنند.



به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کریم امیری بیماری تب کریمه کنگو را یکی از بیماری‌های بومی کشور دانست و افزود: متأسفانه، هر ساله تعدادی از هموطنان ما به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا می‌شوند و افرادی هم که دیر به پزشک مراجعه می‌کنند فوت می‌کنند.
امیری با بیان اینکه این بیماری وابسته به شغل است، به رادیوسلامت گفت: افرادی که با دام سر و کار دارند بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند، به خصوص آنهایی که با کشتار دام‌ها سر و کار دارند و دام را در محیط‌های غیربهداشتی ذبح می‌کنند، در معرض بیماری تب کریمه کنگو قرار می‌گیرند.
وی تاکید کرد: بیماری تب کریمه کنگو از طریق گوشت دام‌های آلوده می‌تواند به انسان منتقل شود.
معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های سازمان دامپزشکی کشور درباره چگونگی تشخیص این بیماری گفت: در دام هیچگونه علامتی وجود ندارد؛ اما در انسان به دو شکل است. شکل اولیه این بیماری، مانند بیماری آنفلوانزا و سرماخوردگی است که با درد بدن، درد عضلات، تب و علائم کاملاً شبیه آنفلوانزا و سرماخوردگی همراه است.
امیری افزود: در این مرحله بیماران اگر سابقه‌ای از تماس با دام داشتند این سابقه را در نظر بگیرند و به پزشک مراجعه کنند، زیرا در این صورت درمانشان خیلی آسان‌تر می‌شود، اما اگر غفلت کنند و بگذارند به مرحله دوم بیماری برسد که خونریزی در مخاط اتفاق می‌افتد، در این مرحله اگر به پزشک مراجعه شود امکان خوب شدن خیلی کمتر می‌شود و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد مرگ و میر‌ها در بیمارانی است که دیر مراجعه می‌کنند.
وی در خصوص مصرف گوشت قرمز گفت: گوشت قرمز باید از مراکز معتبر تهیه شود، زیرا گوشتی که از کشتارگاه وارد می‌شود ۲۴ ساعت در اتاق پیش سرد نگهداری می‌شود. ۲۴ ساعت نگهداری لاشه دام در دمای بین ۲ تا ۸ درجه سانتی گراد باعث می‌شود جمود نئشی دام، محیط لاشه را اسیدی کند و در این محیط اسیدی این ویروس نمی‌تواند زنده بماند به همین سبب خرید لاشه‌هایی که از کشتارگاه‌های مجاز در قصابی‌ها به فروش می‌رسند، هیچ‌گونه مشکلی ندارد.
جگر خام و نیم‌پز نخورید
رئیس سازمان دامپزشکی  نیز گفت: کشتار دام در مکان‌های غیربهداشتی و قطعه‌بندی گوشت در این شرایط یکی از عوامل شیوع بیماری از جمله بیماری تب کریمه کنگو است.
به گزارش تسنیم، مهدی خلج افزود: بیماری تب کریمه کنگو به‌راحتی از دامی که مبتلا بوده از طریق خون و جگر آن قابل انتقال است و ویروس بیماری تب کریمه کنگو در جگر دام حدود 40 روز باقی می‌ماند بنابراین مردم از خوردن جگر نیم‌پخته و خام جدا خودداری کنند.
خلج در واکنش به اظهارات برخی از کارشناسان در خصوص ورود بیماری تب کریمه کنگو از مرز شرقی کشور تصریح کرد: ویروس و عامل بیماری تب کریمه کنگو در تمام مناطق کشور وجود دارد و مختص به منطقه خاصی نیست.
وی ادامه داد: از آنجا که حشره کنه عامل انتقال این بیماری به انسان است و این حشره به‌طور طبیعی در عرصه‌های طبیعی کشور وجود دارد از گردشگران می‌خواهیم در زمان حضور در مراتع و عرصه‌های طبیعی با استفاده از پمادهایی که حشرات را دور می‌کند خود را از گزش این حشره محافظت کنند.همچنین دامداران و روستاییان هنگام شیردوشی از کشتن کنه با دست خودداری و در زمان پشم‌چینی نیز از دستکش استفاده کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تأکید کرد: روستاییان از دست زدن به لاشه گوسفندی که تلف شده خودداری کنند، چون کنه‌ها تا زمانی که بدن میزبان گرم است همان‌جا باقی می‌مانند.