kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۵۳۱۵
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۴

اخبار ویژه



دبه آمریکا درباره فروش هواپیمای بوئینگ و ایرباس به ایران
وزیر خزانه‌داری آمریکا به کنگره گفته درباره صدور مجوز فروش هواپیماهای ایرباس و بوئینگ به ایران تجدیدنظر می‌کنیم.
استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا در جلسه پرسش و پاسخ کمیته راه‌ها و روش‌های مجلس نمایندگان گفت که وزارت خزانه‌داری در صدور مجوز فروش هواپیماهای مسافربری ایرباس و بوئینگ به ایران تجدیدنظر می‌کند.
به گزارش رویترز، منوچین همچنین از اعضای کنگره آمریکا خواست تا تحریم‌ها علیه ایران، سوریه و کره‌شمالی را تشدید کنند.
او به نمایندگان کنگره اطمینان داده که تمرکزش را روی این موضوع می‌گذارد و در این باره حتما با ترامپ صحبت می‌کند.
سخنان وزیر خزانه‌داری آمریکا پس از سفر ترامپ به خاورمیانه و صحبت‌های تند او علیه ایران بیان می‌شود.
به گزارش دویچه‌وله وزیر خزانه‌داری آمریکا در جمع نمایندگان کنگره تصریح کرد: تحریم‌ها واقعا تاثیرگذار بوده‌اند و باعث شده‌اند تا ایران بر سر میز مذاکرات اتمی بنشیند.
یک سخنگوی شرکت بوئینگ در پاسخ خبرگزاری رویترز درباره سخنان وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: «بوئینگ در همکاری با شرکت‌های هواپیمایی ایران دنباله‌روی تصمیمات دولت آمریکاست و به آنها احترام می‌گذارد. بستن هرگونه قرارداد با شرکت‌های هواپیمایی ایران مشروط به تایید دولت آمریکاست.»
شرکت ایرباس اما به پرسش رویترز در این باره پاسخ نداده است.
کسانی که در قرارداد فروش هواپیما به ایران سهیم هستند معتقدند برای قراردادهای منعقد شده بین ایران‌ایر و شرکت‌های غربی اجازه خزانه‌داری آمریکا صادر شده است اما تا سال 2020 این وزارت‌خانه می‌تواند در آن تجدید‌نظر کند.
به گفته این افراد شرکت ایران‌ایر برای گرفتن 70 فروند اولیه هواپیماهایی که قرار است تا 2020 به ایران تحویل داده شوند نیازی به تاییدیه مجدد وزارت خزانه‌داری ندارد اما برخی کارشناسان معتقدند وزارت خزانه‌داری می‌تواند مجوزش را پس بگیرد.
در صورت تحویل نهایی این هواپیماها به ایران مشکلات پرداخت بانکی هم وجود دارد. برخی از بانک‌های اروپایی همچنان از انجام معامله با ایران خودداری می‌کنند.

خاتمی مگر اختیار از خود ندارد که لیست شورای شهر را تائید کرد؟!
در حالی که اعتراض‌‌ها به نحوه تهیه فهرست اصلاح‌طلبان برای انتخابات شورای شهر مورد اعتراض طیف‌های مختلف این جریان قرار دارد، تحرکات برای تبرئه خاتمی آغاز شده است. معترضان معتقدند گرفتن امتیاز و مهره‌چینی چند حزب در اولویت تدوین این فهرست قرار داشته است.
به گزارش «انتخاب» رسول منتجب‌نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران اظهار داشت: خاتمی را تحت فشار گذاشتند تا این لیست را تأیید کند(!)
منتجب‌نیا با تاکید بر اینکه از همان ابتدا نسبت به نحوه فعالیت و احساس خطر درباره تاثیرگذاری برخی افراد بر روند شورا هشدار داده بود گفت: من شب قبل از آنکه لیست ارائه شده توسط شورای عالی سیاست‌گذاری رسانه‌ای شود به رئیس دولت اصلاحات نامه نوشتم و اعتراض خودم را به نحوه عملکرد شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان اعلام کردم.
من نسبت به روند فعالیت شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در تهیه و تدوین لیست «امید» اعتراض داشتم و اعتراض خود را در نامه‌های متعددی به خاتمی متذکر شدم. قبل از ارائه لیست در رسانه‌ها از تصمیم شورای عالی سیاست‌گذاری مطلع شدم و مراتب اعتراض خودم را به رئیس دولت اصلاحات اعلام کردم و از ایشان موکدا خواستم از این لیست حمایت نکنند چون این حمایت بی‌تردید در میان گروه‌ها و چهره‌های اصلاح‌طلب اختلاف ایجاد می‌کند.
وی گفت: متاسفانه نامه‌ها و اعتراض‌های ما اثربخش نبود و رئیس دولت اصلاحات نتوانست و برخی نگذاشتند ایشان در روند تهیه لیست تغییر مثبتی ایجاد کند. بی‌تردید اگر احساس کنم این نامه‌ها و اعتراض‌ها اثرگذار نیست آنها را منتشر خواهم کرد.
منتجب‌نیا در پاسخ به این سوال که آیا خاتمی در تایید لیست تحت فشار بوده است گفت: حتما ایشان برای تایید لیست امید تحت فشار بوده‌اند. باید بگویم عده خاصی که دوست دارند نقش پشت پرده را داشته باشند و در تهیه و تدوین این لیست هم‌ اثرگذار بودند. خاتمی و محمدرضا عارف را تحت فشار قرار دادند که بر طبق خواسته آنان رفتار کنند.
قائم مقام حزب اعتماد ملی درباره تاثیرگذاری افراد خارج از شورا برای انتخاب شهردار گفت: برخی از بیرون شورا درصدد هستند بر روند انتخاب شهردار تاثیر بگذارند. در واقع می‌خواهند تصمیم‌گیری درباره انتخاب شهردار را در خارج از شورا انجام دهند و گزینه خود را به شورا تحمیل کنند. بی‌پرده بگویم همان‌ها که لیست را بستند می‌خواهند شهردار خود را به شورا تحمیل کنند. امیدوارم اعضای محترم شورای شهر تهران تحت تاثیر بازی‌های عده‌ای خاص قرار نگیرند.
یادآور می‌شود سیدمحمد خاتمی در طول دو دهه گذشته، اغلب توسط برخی افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی مدیریت شده و بازیچه قرار گرفته است؛ چنان که زمانی گفته بودند او را از قطار اصلاحات پیاده می‌کنند و او را اردک لنگ می‌دانستند. همین فشارها باعث شد خاتمی در برخی تحرکات ساختارشکنانه آنها نظیر فتنه 88 به ایفای نقش بپردازد.

وعده لغو تحریم‌ها حربه انتخاباتی بود(!)
مشاور رئیس دولت اصلاحات گفت وعده‌های روحانی در انتخابات برای لغو همه تحریم‌ها، کاربرد تبلیغاتی است اما اینکه این وعده عملی شود، بعید است.
محمدرضا تاجیک در مصاحبه با روزنامه آفتاب‌یزد و درباره ادعای روحانی مبنی بر اینکه تمام تحریم‌ها را در 4 سال آینده برمی‌دارد، گفت: من این سنگ (رفع همه تحریم‌ها) را سنگی برای پرتاب نکردن می‌دانم و خیلی بعید است که امکان برداشتن و پرتاب کردن این سنگ سنگین میسر باشد.
وی می‌افزاید: روایت رقابت‌های انتخاباتی از آغاز تا زمان رای‌گیری یک  روایت است و از پیروزی به بعد روایتی دیگر... در انتخابات هر قدر جنگ کلام و شعار توفنده‌تر و جذاب‌تر باشد بیشتر هم می‌شود روی افکار عمومی تاثیر گذاشت، اما بعد از آن مرحله، یعنی در مرحله دوم و پساانتخابات کار متفاوت است. آقای روحانی نیز در فضای قبل از رای‌گیری نیاز دیده تا از چنین حربه‌ای استفاده کند و چه حربه‌ای گیراتر و جذاب‌تر از اینکه از رفع تمامی تحریم‌ها سخن بگوییم، موضوعی که می‌تواند خیلی کارآمد باشد کما اینکه در 4 سال پیش هم کارساز شد. اما آیا همانطور که راحت می‌توانیم از این حربه برای قبل از انتخابات استفاده کنیم در فردای انتخابات هم می‌توانیم؟
من بعید و سخت می‌دانم.
تاجیک درباره نیت اصلاح‌طلبان با دولت هم گفت: باید تلاش کنیم دولت، به این 24 میلیون لطمه نزند و در این 24 میلیون ریزش نداشته باشیم. ما انتظار سود و ارزش افزوده نداریم، اما انتظار داریم، کارکرد دولت به گونه‌ای باشد که به اصل این سرمایه گرانسنگ 24 میلیونی لطمه جدی وارد نکند.
در دومین گام، باید جریان اصلاح‌طلبی فاصله انتقادی خودش را حفظ بکند، به حریم و حرمت خودش توجه کند. من به لحاظ نقطه‌نظر استراتژیک این را می‌گویم که جریان اصلاح‌طلبی فربه‌تر از دولت کنونی است. ما نباید خودمان را به دولت تقلیل بدهیم و تمامی تخم‌مرغ‌هایمان را در سبد دولت بگذاریم. تاجیک در پاسخ این سؤال که «چرا اصلاح‌طلبان هیچ‌وقت نتوانستند اقشار کم‌درآمد و مربوط به دهک‌های پایین را به سمت خودشان جذب کنند، مطمئنا این ایرادی نیست که منحصر به سال 96 باشد، فکر می‌کنم اصلاحات همیشه این مشکل را داشته است؟» اظهار داشت: بله! این نقدی است که به جریان اصلاح‌طلبی وارد است. جریان اصلاح‌طلبی از یک طرف یک جریان عمدتا نخبه‌گرا بوده است. از طرف دیگر این جریان و قشر روشنفکر این جریان، در ورطه پوپولیسم‌گریزی افتاده است و از پوپولیسم دیوی ساخته که نباید به ساحت اصلاح‌طلبی نزدیک شود وگرنه بال و پر این جریان می‌سوزد. بیان و زبانی که بیشتر طبقات متوسط و بالای جامعه را جذب کرده است تا طبقات پایین جامعه را. از همین روست که بیشتر حرکات و استراتژی‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان نیز در مراکز شهرها ساماندهی می‌شود.
تاجیک گفت: نهادهای مردمی که می‌توانند با توده‌های مردم رابطه وسیع برقرار کنند را به راحتی از دست داده‌ایم و این اصلا خوب نیست.

آفتاب یزد: برخی وزرا هیچ سررشته‌ای از اقتصاد ندارند
یک روزنامه اصلاح‌طلب نوشت برخی وزرای دولت اعتقادی به بدیهیات علم اقتصاد ندارند و صرفا با روابط سیاسی گماشته شده‌اند.
آفتاب یزد نوشت: باید در نظر داشت کسانی که به بدیهیات علم اقتصاد باور دارند، بر سر کار آیند و سکاندار باشند نه افرادی که قلبا اعتقاد چندانی به بدیهیات علم اقتصاد ندارند. ما معمولا یک بخش سیاستگذاری را در قوه مجریه شاهد هستیم که خط‌دهی و ریل‌گذاری‌های تئوریک را برعهده دارد و علاوه بر آن بخش اجرایی نیز قرار دارد که بر صدر آن وزرا نشسته‌اند، وزرا هستند که وظیفه‌ای اصلی که اجرای سیاست‌ها و تبدیل تئوری به واقعیت را برعهده دارند.
این روزنامه افزود:  متاسفانه بسیاری از وزرا اعتقاد چندانی به بدیهیات علم اقتصاد ندارند و در زمان اجرا به راحتی از واقعیت‌ها و الزامات و قوانین لازم‌الاجرای اقتصادی عبور می‌کنند.
وزیر از کسی چیزی شنیده است و آن را اجرا می‌کند یا خود براساس تجارب شخصی و نه اصول مفروض عمل می‌کند، این در حالی است که اقتصاد بیش از همه‌چیز یک علم است و منطقی نیست که آن را با مفروضات مشوش ذهنی معامله کنیم. برخی‌ها نیز از اساس متخصص اقتصاد نیستند و ممکن است که در تیم اقتصادی گذاشته شده باشند، این گماردن‌ها که مسبوق به سابقه نیز هست براساس روابط سیاسی شکل می‌گیرد و معمولا نیز بسیار آسیب‌زا است. باور به علم اقتصاد با فهم و اشراف بر علم اقتصاد متفاوت است، کسی که به این علم باور دارد حتی اگر اشراف نداشته باشد، از اقتصاددانان کمک می‌گیرد. همان طور که در چهار سال گذشته نیز بودند کسانی از این طیف که خیلی با سیاست‌های کلی و دولت همراه نبودند و اگر مانع نبودند لااقل کمکی نیز انجام ندادند.مدیران ما در رده‌های مختلف چه وزارت، چه معاونت، چه مدیران میان‌ رده مملو از افرادی است که با دیده تردید به اصول اقتصادی مسلم می‌نگرند، افراد با ایمان‌تر و شجاع‌تر باید جایگزین این افراد شوند. پاشنه آشیل این دولت اقتصاد است و اگر دولت نتواند عملکرد مناسبی از خود ارائه دهد، این موضوع آینده تمام گروه‌ها و کلیت جناح اصلاح‌طلب را در هاله‌ای از ابهام فرو خواهد برد.

مقامات دولتی نباید اجازه فعالیت اقتصادی داشته باشند
وزیر اسبق بازرگانی گفت دولتی‌ها نباید اجازه فعالیت اقتصادی داشته باشند.
حسن عابدی جعفری وزیر بازرگانی در دولت موسوی به خبرگزاری کار (ایلنا) گفت: در کشورهای پیشرفته و قانونمند به عنوان مثال اگر کسی در یک پست دولتی سال‌ها کار کرده و اطلاعاتی را به دست آورده است اگر بازنشسته شد و یا به هر دلیلی از سیستم جدا شد این فرد تا پنج سال حق رفتن به بخش خصوصی در همان حوزه‌ای که در دولت کار کرده است را ندارد.
عابدی جعفری تصریح کرد: معنی آن این است که نمی‌توانند این اطلاعات را به بخش خصوصی منتقل کنند چه برسد به این که فردی در دولت حضور داشته باشد و هم‌زمان در همان حوزه در بخش خصوصی هم فعال باشد.
یادآور می‌شود برخی وزرای دولت مانند وزیران صنعت و راه و شهرسازی و آموزش و پرورش و...، دارای انواع شرکت‌ها در بخش خصوصی هستند که فعالیت برخی از این شرکت‌ها در تعارض منافع با فعالیت عمومی و دولتی وزیر است.
دو وزیر چند هزار میلیاردی دولت برخلاف قانون، فهرست اموال و دارایی‌های خود را به قوه قضائیه اعلام نکرده‌اند.