نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین مطرح کرد
رد پای قاچاق را در گردشهای مالی میلیاردی جستوجو کنید نه در مغازهها
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: برای کنترل قاچاق نباید به سراغ مغازههای سطح شهر رفت بلکه باید گردش مالی حسابهای میلیاردی بررسی شود.
مجیدرضا حریری در گفتوگو با خبرگزاری فارس درباره تجارت بین ایران و چین اظهار کرد: به جای اینکه گردشهای مالی میلیاردی و مبدا و مقصد اینگونه گردشهای مالی بررسی شود برای مبارزه با قاچاق، انرژی و نیرو صرف بازرسی مغازههای سطح شهر میشود.
وی افزود: هر نوع سختگیری برای ورود قانونی کالا به کشور و تنگ کردن کانال عرضه قانونی به معنای واگذار کردن بازار به واردکنندگان غیرقانونی و قاچاقچیان است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به ورود کالاهای بیکیفیت چینی به کشور گفت: کالاهایی که به عنوان اجناس بیکیفیت چینی در بازار معروف است، کالاهایی است که به صورت قاچاق به کشور وارد میشود. استاندارد بسیار سختگیرانهای برای کالاهای وارداتی از چین نسبت به مشابه آن کالاها از کشورهای دیگر وجود دارد.
حریری با بیان اینکه موضوع قاچاق چندوجهی است افزود: تا زمانی که قاچاق کالا جذاب باشد خیلیها به دنبال واردات آن به داخل کشور هستند.
وی درباره روابط اقتصادی ایران و چین گفت: 25 درصد صادرات غیرنفتی ایران به چین است. 23 درصد واردات کشور هم از چین تامین میشود. البته اگر امکان برقراری روابط بانکی با اروپاییها برقرار شود، میزان واردات از چین تغییر میکند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ادامه داد: در شرایطی که به دلیل تحریمها و عدم برقراری روابط بانکی با غربیها مشکلاتی وجود دارد، امکان برقراری روابط بانکی با برخی بانکهای چینی به وجود آمده که همین مسئله موجب شده روابط تجاری با چین بیشتر باشد.
حریری درباره شایعاتی مانند واردات کالاهایی مثل سنگ قبر و... از چین گفت: بزرگترین بازار صادراتی سنگ خام و سنگهای تزئینی چین، ایران است و قاعدتا ایران به این کشور سنگ صادر میکند اما در مقابل ممکن است یکی دو نوع سنگ از جمله سنگ گرانیت را از چین وارد کنیم که ممکن است این سنگها کاربردهای مختلفی از جمله سنگ قبر داشته باشد.
وی درباره واردات کالای قاچاق از چین اظهار کرد: پوشاک، لوازم آرایش، لوازمالتحریر و تجهیزات الکترونیکی از جمله کالاهای قاچاق وارداتی از چین است.