اندیشمند جهان اسلام در گفتوگو با کیهان:
فقط ایران میتواند جهان را از سروری دلار رهایی بخشد
سرویس اقتصادی -
آخرین روزهای بهمن ماه 92 رهبر معظم انقلاب پس از مدتها هشدار و انذار نسبت به حساسیت وضعیت اقتصادی ایران و جهان، در متن ابلاغیه سیاستهای اقتصاد مقاومتی از واژهای استفاده کردند که یک زنگ خطر جدی برای اهل اندیشه محسوب میشد. ایشان با تأکید بر اینکه دشمن یك «جنگ اقتصادی تمام عیار» به ما تحمیل کرده، میدان مبارزه جدیدی تعریف کردند. کلیدواژه «جنگ اقتصادی» بعدها نیز در سخنان ایشان تکرار شد تا اینکه شهریورماه امسال در دیدار با فرماندهان سپاه یک وعده و فرمان تاریخی صادر کردند که «اگر مسئولان و مردم بتوانند اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی محقق و کشور را از «جادوی مالی و پولی دشمن» خلاص کنند و «ارزش و آقایی دلار» را در زندگی اقتصادی بشکنند، کشورهای دیگر را نیز نجات دادهاند و برای آنها الگو خواهند شد.»
این سخنان که برگرفته از رسالت انقلاب اسلامی است، شور و امیدی در دل اندیشمندان جهان اسلام پدیدار کرده است. یکی از این افراد «شیخ عمران نزار حسین» است. شیخ عمران حسین متولد ۱۹۴۲ در جزیره کارابین ترینیداد، عالم روحانی سنی مذهب و نویسنده کتابهای بسیاری در زمینههای سیاسی، اقتصادی و تاریخی است. از مهمترین آثار او ممنوعیت ربا، اسلام و آینده پول و اورشلیم در قرآن را میتوان برشمرد. پیرمرد 75 سالهای که عمری در مبارزه با سلطه صهیونیسم در دنیا سپری کرده و همین اراده هم او را برای شرکت در ششمین کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین به ایران کشانده است. شیخ عمران که سالها در آمریکا و برخی کشورهای اسلامی زندگی کرده، مطالعات و سخنرانیهای زیادی درباره اقتصاد بینالملل دارد. این اندیشمند اسلامی معتقد است نظام سلطه پس از مسلط کردن سیستم پول کاغذی با محوریت دلار، طلا را به عنوان پشتوانه دلار کنار گذاشت و بعدها نیز در سیستم پترودلار، نفت کشورهای عربی را جایگزین طلا معرفی کرد و از آن زمان قرار شد نفت فقط با دلار مبادله گردد. شیخ عمران تأکید میکند که جهانگرایان در ادامه روند استثمار اقتصادی جهان، تلاش میکنند در آینده نزدیک سیستم خطرناک پول الکترونیک را جایگزین پول کاغذی کنند که با این کار عملا کشورها را در یک زندان «گوانتاناموی مالی» گرفتار خواهند کرد. شیخ عمران حسین که به امام خمینی(ره) علاقه دارد و ایشان را متعلق به شیعه و سنی میداند، تنها امیدش به انقلاب ایران است و میگوید جز ایران کشور دیگری را نمیشناسم که بتواند دنیای اسلام را در رهایی از این سلطه نوین رهبری کند. در ادامه گفتوگوی کیهان با این متفکر جهان اسلام از نظرتان میگذرد.
* ضمن تشکر برای وقتی که در اختیار کیهان گذاشتید، لطفا جهت آغاز گفتوگو تبیینی از وضعیت موجود اقتصاد جهانی و اقتصاد کشورهای اسلامی بفرمایید.
اقتصاد اسلامی از قرآن، سنت پیامبر و احادیثی میآید که منطبق با قرآن باشد. بازار آزاد و عادلانه در دنیای امروز وجود ندارد و به دست دنیای غرب نابود شده است. بزرگترین سلاح غرب برای نابودی بازار آزاد و عادلانه در تمام دنیا، سلاح ربا بوده است. این خیلی نگرانکننده است که علمای اسلام متوجه این موضوع نشدهاند.
یکی از انواع ربا، ربای موجود در سیستم بانکی است که در آن پول با بهره قرض داده میشود. یکی از پیامدهای گسترش ربا در جهان این بوده است که ثروت در جامعه نمیچرخد، لذا ثروتمندان، ثروتمندتر میشوند و فقرا نیز فقیرتر شده و در نهایت به بردگی کشیده میشوند.
یکی دیگر از دلایل نابودی نظام بازار آزاد و عادلانه ، از طریق سیسستم پولی بود که استفاده از طلا و نقره را به عنوان پول ممنوع اعلام کرد و راهکار پول کاغذی را جایگزین کرد. تا موقعی که جهان اسلام با سیستم فعلی پول کاغذی ادامه بدهد، همواره تورم آن را تهدید خواهد کرد.
ما میدانیم که قرار است پول دیجیتال جایگزین پول کاغذی شود. اما مسئله مهم این است که چه کسی این پول دیجیتال را بهوجود میآورد؟ ما میدانیم که بانکهای داخلی ایران و بانکهای ما نیستند بلکه بانکهای عضو اتحاد صهیونیسم یهودی - مسیحی چنین کاری میکنند و به همین دلیل شما نمیتوانید از بانکهای خودتان استفاده کنید و ناچار هستید به بانک مرکزی جهانی متصل شوید. این یک گوانتاناموی مالی خواهد بود.
پول دیجیتال پولی است که شما نه میتوانید آن را ببینید و نه حتی آن را از حسابتان خارج کنید، بلکه این پول صرفا از حسابی به حساب دیگر منتقل میشود. اگر کشور شما از آنها اطاعت کند حسابهای شما امن خواهد بود و اگر آنها را ظالم بدانید یا بخواهید با آنها مقابله کنید حسابهای شما را مسدود میکنند.
وقتی حساب یک فرد مسدود شود، آن شخص قطعا اذیت خواهد شد ولی اگر حساب کل یک کشور را ببندند چه خواهد شد؟! این همان گوانتاناموی مالی است که بزودی خواهد آمد. و هیچ راهی به جز استفاده از پول طلا و نقره وجود ندارد.
*گلوبالیستهایی (جهانگرایان) هستند که برای اداره دنیا، راهکار ایجاد دولت، دین و اقتصاد واحد جهانی را دنبال میکنند؛ آیا سازو کار پول الکترونیک در این چارچوب مطرح است؟
خیلی وقت است که این گروه از طریق سیستم بانکی و بعد از طریق سیستم پولی جهانی بر اقتصاد دنیا مسلط شدهاند.
هند در ماههای گذشته دو واحد از مهمترین پولهای خود یعنی 500 و هزار روپیه را از اعتبار ساقط کرد تا ببیند جهان چطور به این موضوع واکنش نشان میدهد. دولت هند اعلام کرد که این کار را برای جایگزینی آن با پول الکترونیک و دیجیتالی انجام می دهد از این اتفاق متوجه میشویم که از سیستم پول کاغذی و «پترودلار» عبور کرده و به سمت پول الکترونیک میرویم.
وقتی فرایند انتقال به سیستم پول دیجیتال کامل شود، تمام حسابهای بانکی مردم جهان و مهمتر از آن حتی حساب کل کشورها کنترل میشود و هر وقت بخواهند میتوانند آن را ببندند. آنها هم اکنون از شمشیر تورم علیه ایران و ونزوئلا استفاده میکنند، اما در آینده به سلاح خطرناکتری مجهز خواهند شد که آن سلاح کنترل بر تمام پولها خواهد بود.
* رهبر انقلاب تا کنون چند بار اعلام «جنگ اقتصادی» کردهاند. شهریور امسال هم دستور دادند که سروری و «آقایی دلار» شکسته شود تا ایران و سایر ملتها از «جادوی پولی و مالی» دشمن نجات یابند. این نگاه ایشان به نظام اقتصاد ملی و جهانی چه معنایی دارد؟
سیستم پولی جهانی به ماری میماند که دلار سر آن است. خیلی خوشحالم که الحمدلله سرانجام ایران در ماه سپتامبر (شهریور) تصمیم گرفته است رابطه خود را با سر مار، یعنی دلار، قطع کند.
هنوز انقلاب اسلامی کامل نشده است. اولین گام برای اصلاح این وضعیت این است که مسئولان اعلام کنند دینار و درهم پول رایج در ایران است. این راهی است که میتوانید با دلار آمریکا بجنگید. وقتی این اتفاق افتاد، ريال هم در بازار باقی خواهد ماند، اما نباید به سیستم پول الکترونیک اجازه کار داده شود چرا که ثروت ایران در پول دیجیتال ذخیره نخواهد شد.
اگر ایران این کار را نکند، در سیستم پول دیجیتال به بردگی کشیده خواهد شد و این اتفاق برای بقیه جهان اسلام نیز رخ خواهد داد.
* ایران ظرفیت لازم را برای همراه کردن دنیای اسلام و سایر کشورها خواهد داشت؟
اگر ایران این کار را انجام دهد، باعث انقلاب دیگری در دنیای اسلام خواهد شد و تمام جهان اسلام هم به تقلا میافتند چون میدانند هزینهای که برای پیروی از ایران باید بپردازند این است که از صندوق بینالمللی پول خارج شوند.
من کشور دیگری نمیشناسم که بتواند چنین کاری انجام دهد. اگر ایران جلودار شود خیلی از کشورهای دیگر با آن همراه خواهند شد. مثل الجزایر و پاکستان که گزینه دیگری (جز همراهی ایران) نخواهند داشت. اگر ایران این کار را انجام دهد حکومت مالزی هم راه دیگری نخواهد داشت و همچنین مردم اندونزی هم به دولت خود فشار میآورند که چنین کاری انجام دهد.
* چه مشکلاتی برای مقابله با سیستم پول الکترونیک وجود خواهد داشت و راهکار غلبه بر آنها چیست؟
اولین مشکلی که با آن مواجه خواهید شد این است که قوانین جهانی استفاده از طلا را به عنوان پول ممنوع اعلام کردهاند. ایران اگر بخواهد چنین کاری کند نمیتواند در صندوق بینالمللی پول باقی بماند چون قوانین این صندوق استفاده از طلا را به عنوان پول ممنوع اعلام کرده است.
مشکل دوم این است که نمیتوانید به راحتی مردم را متقاعد کنید که از این پول استفاده کنند و سختیهای آن را هم بپذیرند.
سومین مشکل شما این است که بازار به این اتفاق واکنش نشان خواهد داد و سکههای مختلفی در بازار بوجود خواهد آمد. تفاوت میزان خلوص و وزن این سکهها تلاشی نیاز دارد که این مشکل را رفع کند. قبل از اینکه اعلام شود طلا و سکه پول رایج خواهد بود، باید دولت کاری کند که همه مردم از یک نوع سکه استفاده کنند و سکه طلا به مقدار کافی در بازار وجود داشته باشد. سکههایی با وزن، ارزش و انواع مختلف.بعد از آن که ایران طلا و نقره را به عنوان پول رایج قرار داد، باید کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی (اعضای بریکس) را متقاعد کند که مبادلات خود را با ایران با طلا انجام دهند. وقتی ایران این چند کشور را با خود همراه کند، سایر کشورهای اسلامی نمیتوانند این تصمیم را نپذیرند.