kayhan.ir

کد خبر: ۹۶۵۸۸
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۲
یک کارشناس بازار سرمایه:

تصمیمات مقطعی دولت ضربات جبران‌ناپذیری به بورس زده است


  یک کارشناس بازار سرمایه با انتقاد از تصمیمات دولت یازدهم درباره اقتصاد کشور، گفت: تصمیمات مقطعی از قبیل یکباره خوراک پتروشیمی‌ها در سال 93 و موضوع کنونی، ضربه جبران‌ناپذیری به بورس وارد کرده است.
عبدالحسین رضوی امیری در گفت‌وگو با ایسنا درباره بازگشایی نماد بانک ملت پس از حدود شش ماه، افزود: پس از گشایش نماد معاملاتی بانک ملت در هفته گذشته شاخص بورس با افت 1014 واحد همراه شد که این کاهش عمدتا مربوط به همین نماد بود و این موضوع روی سایر نمادها نیز تاثیر منفی گذاشت.
وی ادامه داد: در روز گشایش نماد «وبملت» سهامداران به یکباره با کاهش 37/5 درصدی از ارزش دارایی خود به مقدار 3600 میلیارد تومان مواجه شدند بدین معنی که سهامداران بانک ملت در یک روز 3600 میلیارد تومان با تصمیم عجولانه بانک مرکزی مبنی بر الزام بانک‌ها به استفاده از استانداردهای ملی و بین‌المللی ‌IFRS زیان کردند.
این کارشناس بازار سرمایه، اضافه کرد: این موضوع باعث شد که سهامداران حقیقی بانک ملت که جزو کم‌ریسک‌ترین سهامداران هستند با مشکل روبه‌رو شوند و اگر این افت شاخص و قیمت با باز شدن نماد سایر بانک‌ها مانند بانک تجارت و صادرات ادامه یابد، حجم زیان سهامداران افزایش خواهد یافت.
رضوی امیری توضیح داد: گرچه بانک مرکزی علت اقدام خود را شفاف‌سازی بانک‌ها عنوان کرده است، ولی همان استانداردهای ملی و بین‌المللی ‌IFRS به کشورها فرصت داده است با شرایط اقتصادی خویش و به تدریج اجرایی شوند. جای تعجب دارد که بانک ملت که به عنوان سومین بانک برتر در اقتصاد سال 1395 ایران معرفی شده است در زمان گشایش با این افت قیمت مواجه شده است.
وی تاکید کرد: شاخص بورس نماد اقتصاد کشور است و حمایت از ثبات آن وظیفه همه مسئولین از جمله شورای بورس، سازمان بورس، وزارت اقتصاد و در نهایت دولت است. ثبات شاخص بورس سبب ایجاد اعتماد عمومی می‌شود و این اعتماد باعث سرمایه‌گذاری در بورس و ورود نقدینگی به بازار سرمایه خواهد شد و به نوبه خود به توسعه صنایع در رشد اقتصادی کمک خواهد کرد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: تصمیمات مقطعی از قبیل افزایش یکباره خوراک پتروشیمی‌ها در سال 1393 ضربه جبران‌ناپذیری به بورس زد و هنوز اثرات آن ادامه دارد.
رضوی امیری تصریح کرد: اخذ بهره مالکانه معادن و اخیرا اجرای ناگهانی استانداردهای ‌IFRS توسط بانک مرکزی ضربه دیگری به این بازار وارد کرد که اثرات منفی آن سال‌ها ادامه خواهد یافت، لذا از دولت درخواست می‌کنیم با حساسیت بیشتر بازار سرمایه را رصد نماید و نسبت به حمایت از آن اقدام کند.