kayhan.ir

کد خبر: ۹۳۵۳۳
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۲
رئیس انجمن واردکنندگان برنج خبر داد

سوءاستفاده قاچاقچیان از قانون واردات ته‌لنجی

رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران تصریح کرد: واردکنندگان ته‌لنجی به جای مقدار قانونی، از هر لنج به اندازه 20 وانت برنج وارد می‌کنند.




سید‌احمد بحق با بیان اینکه بخش قابل توجهی برنج بصورت قاچاق و با اسم ته‌لنجی به کشور وارد می‌شود، افزود: ته‌لنجی تعریف مشخصی دارد و براساس قانون مجوز واردات از این طریق به مقدار معین داده شده است اما افراد با سوء استفاده از این مجوز مقادیر قابل توجهی برنج بدون پرداخت تعرفه، عوارض و یا مالیات به کشور وارد می‌کنند.
رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران در گفت‌وگو با فارس تصریح کرد: برنج از هند به دبی صادر می‌شود و از آنجا به‌وسیله لنج به کشور وارد می‌شود و واردکنندگان به جای مقدار قانونی از هر لنج، به اندازه 20 وانت برنج وارد می‌کنند.
بحق بیان داشت: ممنوعیت واردات برنج باعث واردات قاچاق این کالا شده است در حالی که با افزایش چند برابری تعرفه در فصل برداشت برنج، می‌توان واردات برنج را به خوبی کنترل کرد و فقط نیاز واقعی به کشور وارد شود.
وی افزود: در حال حاضر واردکنندگان واقعی و قانونی برنج که تعرفه، مالیات و عوارض پرداخت می‌کنند بیکار مانده‌اند اما قاچاقچیان بدون پرداخت حقوق دولتی و بدون هیچ نظارتی از طریق ته لنجی برنج به کشور وارد می‌کنند.
رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا علیرغم تولید بیش از 2 میلیون تن برنج در سال جاری هنوز قیمت هر کیلو از این کالا در بازار بین 12 تا 14 هزار است، گفت: آمار تولید اشکال دارد، چرا که اگر واقعا 70 درصد نیاز کشور از طریق برنج داخلی تأمین شود نباید تا این اندازه برنج در بازار گران شود.
بحق اظهار داشت: میزان تولید برنج ایرانی جوابگوی مصرف داخلی نیست و بخشی از آن باید از طریق واردات تأمین شود.
وی با تأکید بر اینکه قاچاق آمار را به گمراهی می‌کشاند گفت: از آنجا که روی سلامت کالای قاچاق هیچ‌گونه نظارتی وجود ندارد این موضوع سلامت را هم زیر سؤال می‌برد.
بحق افزود: البته موضوع دیگری که سبب گرانی برنج ایرانی شد، هجمه‌ای بود که دو سال قبل در مورد آلودگی برنج‌های وارداتی شرکت بازرگانی دولتی مطرح شد و این اتفاق مصرف‌کننده را به سمت مصرف برنج ایرانی سوق داد و نتیجه آن امروز همان افزایش قیمت برنج در بازار است.
رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران درباره کاهش قیمت برنج ایرانی با آزاد شدن واردات این کالا نیز گفت: تأثیر آن موقتی است زیرا بازار برنج ایرانی و خارجی کاملا متفاوت از یکدیگر است.
بحق در پاسخ به این سوال که اگر بازار این دو کالا از یکدیگر متفاوت است چرا در سال‌های قبل که واردات برنج بدون ممنوعیت انجام می‌شد، برنج ایرانی زیر قیمت واقعی به فروش می‌رفت و تولید‌کننده متضرر می‌شد، تأکید کرد: به هرحال واردات بی‌رویه به تولید ضربه می‌زند و ما هم با آن مخالف هستیم.
رئیس انجمن واردکنندگان برنج گفت: علیرغم اعلام وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر آزاد شدن واردات برنج، پس از فصل برداشت هنوز ثبت سفارش انجام نمی‌شود.