kayhan.ir

کد خبر: ۹۳۲۸۰
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۱
در مراسم نکوداشت سردار جبهه فرهنگی مطرح شد

تعصب و بصیرت دو ویژگی بارز مرحوم شایان‌فر نسبت به انقلاب بود

مراسم نکوداشت مرحوم حسن شایان‌فر معاون فرهنگی موسسه مطبوعاتی کیهان با حضور تنی چند از شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی کشور در محل معاونت سیاسی سپاه پاسداران برگزار شد.

 

محمد‌حسین صفارهرندی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، عباس سلیمی نمین کارشناس و پژوهشگر تاریخ، قاسم تبریزی کارشناس و پژوهشگر تاریخ، سردار رسول سنایی راد معاون سیاسی سپاه، خانواده مرحوم شایان‌فر و تنی چند از همکاران و دوستداران آن مرحوم از حاضرین در این مراسم نکوداشت بودند.
عباس سلیمی‌نمین پژوهشگر و کارشناس تاریخ در مراسم نکوداشت مرحوم حسن شایان‌فر که عصر دیروز برگزار شد با بیان اینکه یکی از نقیصه‌های نیروهای امروز انقلاب، پایین بودن سطح مطالعه آنهاست گفت: چه کسانی که در کشور وظیفه‌ای دارند و چه کسانی که حتی وظیفه خاصی ندارند باید برای اشراف به مسائل و تصمیم‌گیری صحیح مطالعه داشته باشند. وی افزود: متاسفانه مسئولان ما آنچنان درگیر مسائل اجرایی هستند که نمی‌توانند در مسائل فرهنگی اشراف داشته باشند و حتی اهل مشورت با دیگران نیز نیستند اما حرکت مرحوم شایان‌فر برای تبدیل شدن به مرکزی جهت تغذیه فکری جامعه بود که بنا به دلایلی محقق نشد.
این کارشناس و پژوهشگر تاریخ با بیان اینکه این ضعف همچنان باقی است که مدیران بر نیروهای مختلف و همه سلایق مشرف نیستند و نمی‌توانند آنها را مدیریت کنند خاطرنشان کرد: مرحوم شایان‌فر می‌خواست چنین ظرفیتی را ایجاد کند و به این سمت هم حرکت کرد.
تعصب و بصیرت
 دو ویژگی بارز مرحوم شایان‌فر
محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این مراسم  گفت: نوع نگاه مرحوم شایان‌فر به مسائل به‌گونه‌ای بود که دیگران این نگاه را نداشتند،‌ یعنی چیزهایی که وی می‌دید دیگران از کنار آن رد می‌شدند. با بسیاری موارد مواجه شده بودم که آنها را نمی‌دیدم اما مرحوم شایان‌فر موجب شد به این موضوعات بهتر نگاه کنم و آنها را دوباره ببینم که این اتفاق مقدمه‌ای بود تا ذهنم دوباره درگیر آن مطلب شود که در مواردی از آن سرمقاله می‌نوشتم و مرحوم شایان‌فر راه نفوذ نیروهای ضدانقلابی به کشور را پیوند خوردن جریان سیاسی انقلاب با بیرون از انقلاب می‌دانستند. وی افزود: در مقابل شایان‌فر کسی نمی‌توانست ریاکار باشد زیرا خیلی زود دستش برای وی رو می‌شد و کسی که در مقابل وی برای همکاری اعلام آمادگی می‌کرد نمی‌توانست ریاکار باشد، زیرا وی تمام اطلاعات آن شخص را کامل می‌دانست و اصطلاحاً شیره‌اش را می‌کشید. آنچه که در مورد شخصیت شایان‌فر بعد از بصیرت می‌توان یاد کرد، غیرت وی بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: غیرتی که مرحوم شایان‌فر در مورد انقلاب داشتند، همین است که خودش نزدیک‌ترین افرادی را که از راه انقلاب خارج شده بودند معرفی کرد که بعد از آن در ملاقات‌هایی که باهم داشتیم می‌گفت من از کاری که انجام دادم پشیمان نیستم. الان عده‌ای هستند هر کاری انجام می‌دهند و انقلاب را حراج می‌کنند. ما آن کارها را انجام ندادیم که انقلاب و کشور راحت به دست چنین افرادی قرار گیرد. اوج دلسوزی مرحوم شایان‌فر این بود که همیشه به‌دنبال این بودند که حرف حق پژواک چندباره پیدا کند و با تمام تعصبی که روی روزنامه کیهان داشت، اما از رفتن افراد به مؤسسات و هفته‌نامه‌های دیگر استقبال می‌کرد، زیرا معتقد بر گفتن حرف حق و انجام هدف مقدس بود.