kayhan.ir

کد خبر: ۹۲۹۴۲
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۲
با تخلفات وکلا برخورد می‌شود

ورود دستگاه قضا به تخلفات وکلای دادگستری

رئیس دادگستری کل استان تهران گفت: دستگاه قضا به تخلفات برخی وکلای دادگستری ورود می‌کند.



به گزارش خبرگزاری صداوسیما، غلامحسین اسماعیلی درباره چگونگی محاسبه نرخ حق الوکاله وکلای دادگستری گفت: تعرفه‌ها برای افزایش حق‌الوکاله در قانون پیش بینی و نحوه افزایش تعرفه‌ها مانند سنوات گذشته معین شده است.
اسماعیلی افزود: اگر انتقادی از افزایش حق الوکاله‌ها داریم باید مبتنی بر قانون باشد ضمن اینکه ما مطلع می‌شویم برخی از وکلای دادگستری مبالغی بیش از تعرفه‌ها اخذ می‌کنند.
وی تصریح کرد: شنیده می‌شود که گاهی قراردادهایی در کنار فرم وکالت تنظیم می‌شود که ارقام درشتی را به خودش اختصاص می‌دهد و این قراردادها هم پیوست وکالت نامه نمی‌شود.رئیس دادگستری استان تهران با بیان اینکه برخی قراردادهای وکالت خارج از تعرفه هاست و حتی حقوق و مالیات دولتی هم از ناحیه برخی وکلا پرداخت نمی‌شود، افزود: ما از وکلای دادگستری به عنوان حقوقدانان جامعه که به اجرای عدالت کمک می‌کنند انتظار داریم شفاف، قانونمند و برابر تعرفه قرارداد ببندند.
وی گفت: از مردم انتظار داریم در فرآیند رسیدگی وکالت از وکلای دادگستری بخواهند فرم‌های وکالت را مکتوب کنند و در دو نسخه به آنها تحویل دهند، وکلا نیز باید برابر قانون، قراردادهای مالی خود را پیوست وکالت نامه کنند و براساس آن مالیات بدهند.
اعمال مجازات‌های سنگین برای وکلای متخلف
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر دادگستری نیز گفت: براساس قانون برای وکلای متخلف، ‌مجازات‌های سنگین پیش بینی شده است.
عبدالعلی میرکوهی با بیان اینکه ‌آنچه میان وکیل دادگستری و موکلش توافق می‌شود به اراده دو طرف اختصاص دارد، تصریح کرد:‌ مبلغ حق الوکاله وکیل باید در سامانه کانون وکلا ثبت شود و وکیل باید به میزان مبلغ وکالت تمبر باطل کند و مالیات بدهد.
میرکوهی افزود:‌ در صورتی که وکیل دادگستری مبلغی پایین‌تر از حق الوکاله دریافتی را اعلام کند و مشخص شود مثلا 20 میلیون تومان گرفته و 2 میلیون گزارش داده است،‌ تخلف وی ثبت و پرونده اش به اتهام فرار مالیاتی در دادسرای انتظامی وکلا رسیدگی می‌شود،‌پس از بررسی پرونده تخلف وکیل در دادسرای انتظامی وکلا برای وکیل متخلف کیفرخواست صادر می‌شود و مجازات‌های سنگینی هم پیش بینی شده است.وی درباره مجازات تخلف وکلا گفت: براساس نوع تخلف، گاهی به مدت یک یا چند سال و زمانی هم به صورت مادام العمر، پروانه وکالت وکیل متخلف لغو می‌شود.معاون حقوقی و پارلمانی وزیر دادگستری تصریح کرد:‌ ممکن است موکلی از وکیل خود به جهت سوء استفاده از اسناد پرونده شکایت کند مثلا وکیلی این اسناد را در اختیار فرد طرف دوم دعوا قرار داده باشد، ‌در این صورت پرونده در دادگستری و محاکم قضایی عمومی پیگیری خواهد شد.
با تخلفات وکلا برخورد می‌شود
رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری نیز از برخورد جدی با تخلفات وکلا خبر داد.
بهمن کشاورز افزود: اگر وکیلی در مدعابه شریک شود تخلف است یعنی اینکه بگوید ملک 100 میلیارد تومان می‌ارزد، خلع ید می‌کنم و 20 درصد ارزش ملک را می‌گیرم این تخلف و قابل تعقیب و مجازات است .
وی افزود: وقتی وکیلی در وکالت نامه بنویسد که مطابق تعرفه و آن را رعایت کند این موضوع، مشکلی ایجاد نمی‌کند اما وقتی وکیلی بنویسد مطابق تعرفه و تعرفه را رعایت نکند مدعی آن کانون وکلا،‌ اداره دارایی و صندوق حمایت از وکلاست و ممکن است در حد تخلف انتظامی درجه 2 و 3 قابل تعقیب باشد ولی تخلف انتظامی شدید نیست.