kayhan.ir

کد خبر: ۹۲۱۷۲
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۶
در نامه نمایندگان اهواز خطاب به رئیس جمهور مطرح شد

تقاضای توقف طرح انتقال آب از بهشت‌آباد به زاینده‌رود

نمایندگان اهواز در مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای مشترک خطاب به رئیس جمهور با اشاره به مشکلات موجود در زمینه انتقال آب از بهشت‌آباد به حوزه زاینده‌رود خواستار توقف کامل این طرح شدند.


در بخشی از نامه مشترک جواد کاظمی‌نسب (الباجی) و علی ساری نمایندگان اهواز در مجلس شورای اسلامی آمده است: آقای رئیس جمهور موضوع مهمی که باید به صورت علنی با شما مطرح کنیم در خصوص طرح تونل کوهرنگ 3 و انتقال آب بهشت‌آباد به حوزه زاینده‌رود است.
کاظمی‌نسب و ساری تصریح کردند: اخیراً متن مصوبه هیئت دولت در تاریخ 12 آبان 1395 در شبکه‌های مجازی منتشر شد که مطابق بند یک آن وزارت نیرو مکلف شده است پس از تأمین اعتبار مورد نیاز و تأمین آن توسط سازمان برنامه و بودجه کشور نسبت به تکمیل و اجرای طرح تونل سوم کوهرنگ و انتقال آب بهشت‌آباد به حوزه زاینده‌رود اقدام کند.
آنان خطاب به رئیس جمهور تأکید کردند: در خصوص صحت و سقم مصوبه هیئت دولت اظهار نظر شود که در صورت صحت داشتن آن (که ظاهراً اینگونه است) مخالفت خود و اعتراض مردم استان خوزستان نسبت به اجرای این طرح، را اعلام می‌کنیم.
کاظمی نسب و ساری به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی - منتشر شده در سال 91- توضیح دادند: در صورت راه‌اندازی طرح انتقال آب بهشت‌آباد میزان کمبود آبی فقط در جلگه خوزستان به طور متوسط بیش از 2 میلیارد متر مکعب در سال خواهد بودو شبکه‌های آبیاری خوزستان در 37 درصد از سال‌ها با کمبود جدی آب مواجه می‌شوند.
آنان ادامه دادند: طراحان طرح‌های انتقال آب، بدون توجه کامل به چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد تنها طرح پیشنهادی را براساس نیازهای حوزه مقصد (اصفهان) مورد مطالعه قرار داده‌اند.
این نمایندگان مجلس افزودند: طرح انتقال آب بهشت‌آباد که سالانه 770 میلیون متر مکعب آب را انتقال می‌دهد در مجموع سالانه 1755 گیگاوات ساعت از انرژی تولیدی سدهای برق آبی حوزه کارون می‌کاهد و باعث غیراقتصادی شدن سد کارون 5 خواهد شد و 3 هزار و 300 میلیاردتومان خسارت به بار خواهد آورد.
کاظمی نسب و ساری تأکید کردند: اجرای طرح انتقال آب بهشت‌آباد باعث می‌شود اعداد دبی جریان آب که همین الان هم در بسیاری از ماه‌ها نقص می‌شود به شدت پایین بیاید و عملاً اثرات مخرب و غیرقابل جبران زیست محیطی را به دنبال خواهد داشت.