اخبار ویژه
پیروزیهای بزرگ و قریبالوقوع برای ایران در غرب آسیا
یک پایگاه صهیونیستی با اشاره به تحولات سوریه نوشت: به زودی شاهد پیروزی ایران در خاورمیانه خواهیم بود.
سایت صهیونیستی «میدا» در تحلیلی به قلم مردخای کدار نوشت: «بشار اسد به زودی در سوریه پیروزی بزرگی به دست خواهد آورد و شبهنظامیان وابسته به ایران در لبنان، یمن و عراق نیز دست بالا را پیدا خواهند کرد. دولت اوباما خاورمیانهای خطرناک را رها کرد و اکنون اسرائیل با چالشهای عمدهای مواجه است.»
این سایت میافزاید: «تحولات میدانی در جنگ سوریه نشان میدهند که بهبود چشمگیری در وضعیت ارتش اسد در حوزه میدانی حاصل شده است. ارتش او توانسته مناطقی که تحت اشغال داعش بودهاند را بازپس گیرد و تلاشهای خود را برای اعمال کنترل بر بخشهای مهمی از حلب ادامه دهد. رقه هنوز پایتخت داعش باقی مانده است اما اگر آنجا نیز همانند موصل در عراق سقوط کند کار برای داعش سختتر خواهد شد. از سوی دیگر شبه نظامیان شیعه نیز در این راه تلاش زیادی را انجام میدهند. اگر روند به همین شکل ادامه یابد احتمال آن وجود دارد که اسد بتواند ظرف مدت کوتاهی، چند پیروزی خود بر ارتش آزاد سوریه و داعش را اعلام کند. در عراق نیز این کمکهای مالی ایران و تحرکات شبه نظامیان مورد حمایت آن کشور است که سبب شده تا دولت عراق با اعتماد به نفس بیشتری به مبارزه علیه داعش ادامه دهد. عملیات آزادسازی موصل در حال پیشرفت است و پارلمان عراق به تازگی قانونی را تصویب کرد که به نیروهای حشدالشعبی مورد حمایت ایران اجازه میدهد تا در ارتش آن کشور ادغام شوند. در نتیجه، دست ایران در عراق تقویت خواهد شد. در همین حال، در لبنان، سعد حریری و یارانش که مدتها مخالف انتخاب میشل عون به مقام ریاست جمهوری بودند در نهایت با ریاست جمهوری این فرد نزدیک به حزبالله و حسن نصرالله رهبر آن گروه موافقت کردند. در یمن نیز به نظر میرسد انصارالله که مورد حمایت ایران است، موفقیتهای میدانی قابل توجهی را کسب کرده است.»
این سایت در ادامه به چرایی و عللی میپردازد که ایران توانسته در منطقه به خصوص در مقابله با عربستان سعودی دست بالا را پیدا کند و در این باره مینویسد: «این پیروزیها توازن قوا را به نفع ایران و به ضرر عربستان سعودی تغییر خواهد داد.»
روسیه نقش مهمی را در کنار ایران در حمایت از اسد ایفا کرده است و ایالات متحده تحت ریاست جمهوری اوباما نقش منفعلی داشت و به وعدههای خود درباره حمایت از شورشیان سوری که متحد عربستان بودند عمل نکرد.
به گزارش آفتاب، این سایت در پایان با اشاره به پیامدهای دست بالا پیدا کردن ایران در منطقه برای اسرائیل مینویسد: «وضعیت فعلی نشان میدهد ایران در سالهای پیشرو برنده خواهد بود و عربستان سعودی بازنده بزرگ است. پرسش در اینجاست که اسرائیل در این میان باید چه کار کند. یک عامل کلیدی موضع ترامپ در آمریکا نسبت به روسیه است. تردید جدی وجود دارد که آیا ترامپ خواستار استفاده از نیروی خود برای به چالش کشیدن اقتصادی و نظامی روسیه است. در حال حاضر به نظر میرسد چنین تمایلی وجود ندارد و این به نفع پوتین و ایران خواهد بود.»
صوفی: مثل سال 92 نمیتوانیم آرای خاکستری را به سمت روحانی جذب کنیم
وزیر تعاون دولت اصلاحات میگوید نیازی به ائتلاف میانهروهای اصلاحطلب و اصولگرا نیست. اشتباهی که در گذشته صورت گرفت، عدول از هویت اصلاحطلبی بود.
علی صوفی عضو پیشین شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان به خبر آنلاین گفته است: نمیدانم چه ضرورتی دارد که شورا با اصولگراها صحبت کنند. البته برقراری ارتباطها یک دستورالعملی خواهد داشت و باید کمیته تعامل در چارچوب دستورالعمل حرکت کند. اگر قرار به صحبت با اصولگراها هم باشد یک تصمیم مقطعی خواهد بود آن هم اگر ضرورتی پیدا کند که من بعید میدانم کمیته تعامل در ارتباط با انتخابات شوراها بخواهد با اصولگراها تماس داشته باشد یا ارتباطی برقرار کنند.
وی میافزاید: صحبت با اصولگراها هم در این رابطه نمیدانم چه معنایی میتواند پیدا کند چون مخصوصا با مشکلی که در ائتلاف پیش آمده بود بیشتر نگاهها این است که تن به چنین کاری ندهند یعنی اشتباهی که در گذشته صورت گرفت عدول از هویت اصلاحطلبی بود و به هر حال تاکید بر این است که این هویت مخدوش نشود و حفظ شود.
صوفی در پاسخ این سؤال که «پس ائتلاف با اصولگرایان میانهرو دیگر در دستور کار شورای عالی سیاستگذاری قرار ندارد؟» گفت: من این طور احساس میکنم که اصلا چنین ضرورتی وجود ندارد بلکه حساسیت هم ایجاد کرده است. به هر حال نتیجه ائتلاف در انتخابات هیئت رئیسه مجلس منفی بود. بعد هم کسانی که با گرایشات اصولگرایانه در لیست امید بودند یا تحت عنوان حامیان دولت از طرف حزب اعتدال و توسعه به ائتلاف آمدند، بعد رفتند جداگانه در مجلس فراکسیون اعتدال راه انداختند یعنی اینها همه بازتاب منفی داشت.
با حزب اعتدال و توسعه چطور؟ آیا شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با این حزب وارد ائتلاف میشود یا خیر؟ حزب اعتدال و توسعه از احزاب اصلاحطلب و عضو شورای عالی سیاستگذاری شناخته میشود یعنی در قالب شورای عالی سیاستگذاری با همان احزاب عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و چند حزبی هم که اضافه شدند اینها الان در شورای عالی سیاستگذاری حضور دارند و در تصمیمگیریها نقش ایفا میکنند. فراتر از این، نقشی را برای حزب اعتدال و توسعه نمیبینم. قبلا خود احزاب یکی از مدعیان و معترضان به این قضیه ائتلاف بودند، بحثشان این بود که چرا یک حزب را وزنش را آنقدر بالا میبرید که در کنار شورای عالی سیاستگذاری قرار بگیرد و بخواهد وزنش مساوی با وزن شورای عالی سیاستگذاری باشد؛ این اعتراض همیشه وجود داشت، بنابراین با این جوی که میبینیم خیلی بعید است که دوباره بخواهند برای حزب اعتدال و توسعه این نقش را قائل باشند. حزب اعتدال و توسعه در واقع نماینده دولت بود.
صوفی در عین حال در مصاحبه با روزنامه آرمان درباره رأی دوباره روحانی در انتخابات گفته است: به طور کلی این مشکل وجود دارد که چگونه آرای خاکستری به سوی صندوقهای رای روحانی هدایت شود، زیرا مطابق سالیان گذشته آرای خاکستری یا با «احساس خطر» وارد صحنه انتخابات میشوند و یا با شوق و امید به تحول و تغییر مثبت به پای صندوق رای میآیند. در این شرایط است که وعدهها و عملکرد دولت روحانی آرای خاکستری را به خود جلب میکند. در سال 92 آقای روحانی با وعده تدبیر و امید توانست آرای خاکستری را به خود جلب کند. همچنین با به وجود آمدن یک جریان دو قطبی مردم تحریک به حضور در صحنه انتخابات شدند. در سال 96 چنین فضای دو قطبیای دیده نمیشود و رئیسجمهور نمیتواند با وعده مردم را پای صندوق رای بیاورد، بلکه دکتر روحانی با عملکرد خود میتواند مردم را مجاب به رای دادن کند. در نتیجه با وجود نوع عملکرد فعلی آقای روحانی میتوان به این نتیجه رسید که عملکرد روحانی به شکلی نیست که وی بتواند آرای عمومی مردم را به خود جلب کند زیرا زمینههای به وجود آمدن فضای دو قطبی وجود ندارد.
صوفی درباره اثر حمایت سران جبهه اصلاحات بر رای روحانی گفت: نباید نتیجهای را که در انتخابات مجلس از اعلام مواضع سران اصلاحات گرفتیم انتظار داشته باشیم و همان نتیجه را در انتخابات ریاستجمهوری بگیریم، نمیتوان با پیامهای حمایتی از روحانی مردم را به صحنه آورد.
وی این را هم گفته که «اصولگرایان اگر بتوانند بر روی کاندیدای واحدی به اجماع برسند و از طرف دیگر فضای داخلی ایران نیز تغییر نکند، در این صورت نباید فکر کرد که روحانی صددرصد رئیسجمهور میشود. فکر نکنیم که در هر شرایطی پیام رئیس دولت اصلاحات تاثیرگذار است. مگر ایشان در سال 84 پیام ندادند و از آیتا... هاشمی حمایت نکردند. پیام وی همیشه تاثیرگذار نیست».
تخلف مدیران نجومی محرز است /دستگاه قضایی بیش از این تعلل نکند
زمان برخورد با مدیران نجومی کی فرا میرسد؟ روزنامه جوان با طرح این پرسش، از تعلل دولت در مبارزه با حقوقهای نامشروع نجومی انتقاد کرد.
جوان نوشت: مسئله حقوقهای نجومی به نظر میرسد مسئلهای دست چندم و بیاهمیت برای دولت یازدهم است چرا که با گذشت نزدیک به 140 روز از انتشار اولین فیش غیرمتعارف مدیر دولتی و به رغم درخواستهای مردمی هیچگونه برخورد قابل توجهی با این افراد صورت نگرفته است. در مقابل تلاش شده تا جرم این افراد در برداشت غیرقانونی از اموال عمومی موجه القا شود که از جمله آخرین این تلاشها میتوان به اظهارات وزیر اقتصاد و دارایی اشاره کرد. وی که در حاشیه بیست و سومین همایش ملی بیمه و توسعه در پاسخ به این سؤال که بررسیها درخصوص پرداخت حقوقهای نجومی به کجا رسیده است، اظهار داشت: اگر کسی تخلف کرده باشد پروندهاش به مراجع ذیربط ارجاع شده و در حال رسیدگی است و چنانچه تخلفی باشد برخورد خواهد شد. اما ما کمتر مورد تخلف داشتهایم، اکثر دریافتها طبق آییننامه، قوانین و مقررات بود که میزان دریافتی را برای مدیران تعیین کرده بود، بنابراین ما اصالت را بر اصلاح ضوابط و آییننامهها گذاشتهایم.
اظهارات وزیر اقتصاد در حالی است که یکی از مواد قانون خدمات کشوری اشعار میدارد: «حداقل و حداکثر حقوق و مزایای مستمر شاغلان، حقوق بازنشستگان و وظیفهبگیران مشمول این قانون و سایر حقوقبگیران دستگاههای اجرایی و صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرایی هر سال با پیشنهاد سازمان به تصویب هیئت وزیران میرسد.»
همچنین تبصره این ماده واحده نیز بیان میکند: «سقف حقوق ثابت و فوقالعادههای مستمر نباید از 7 برابر حداقل حقوق ثابت و فوقالعادههای مستمر تجاوز کند.» بنابراین نمیتوان اظهاراتی مبنی بر قانونی بودن حقوقهای نجومی توسط مدیران دولت را پذیرفت یا به خلأ قانونی در رابطه با این دریافتیها وقعی نهاد چرا که براساس قانون «تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس» و «قانون مجازات اسلامی» نیز رفتار امروز مدیران دریافتکننده حقوقهای نجومی جرم انگاشته شده است.
این روزنامه میافزاید: دادستان کل کشور طبق ماده 22 آیین دادرسی کیفری مبنی بر اینکه «به منظور کشف جرم، تعقیب متهم، انجام تحقیقات، حفظ حقوق عمومی و اقامه دعوای لازم در این مورد، اجرای احکام کیفری، انجام امور حسبی و سایر وظایف قانونی، در حوزه قضایی هر شهرستان و در معیت دادگاههای آن حوزه، دادسرای عمومی و انقلاب و همچنین در معیت دادگاههای نظامی استان، دادسرای نظامی تشکیل میشود»، باید مطابق قوانین مبرهن کشور با این صاحبان فیشهای نجومی برخورد کیفری صورت دهد.
براساس ماده 5 قانون تشدید مجازات اختلاس و ارتشا و همچنین ماده 598 قانون مجازات اسلامی فعال مدیران دولتی در باب فیشهای نجومی جرمانگاری شده و براساس آن نه تنها صاحبان حقوقهای غیرمتعارف اقدامی مجرمانه انجام داده بلکه طبق اصل 156 قانون اساسی قوه قضائیه بدون توجه به رفتار امروز دولت باید اقدامات اساسی و بازدارنده را در این مورد صورت دهد.
جامعه انتظار دارد که قوه قضائیه براساس قوانین مصرح کشور به «عزل» و «انفصال خدمت» فوری متهمان اکتفا نکرده و مجازاتی مانند «حبس»، «انفصال خدمت دائم» و «رد وجه و مال دریافتی غیرمشروع» را نیز مورد توجه قرار دهد؛ مجازاتهایی که در ماده 5 قانون تشدید مجازات اختلاس و ارتشا و همچنین ماده 598 قانون مجازات اسلامی برای این افراد پیشبینی شده است.
مشاور اوباما: بشار اسد میماند /آمریکا در سوریه باخت
مشاور ارشد رئیس جمهور آمریکا گفت ابقای اسد در قدرت یک واقعیت است.
ولی نصر در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی لااستامپا گفت: حضور اسد در قدرت یک واقعیت است. چه کسی به جز اسد میتواند ضامن نظم در سوریه باشد؟ وی افزود: حضور اسد در قدرت، یک واقعیت است و پوتین در حمایت از این واقعیت، نه فقط استدلالهای نظامی بلکه استدلالهای سیاسی به واشنگتن ارائه میکند.
تا زمانی که ترامپ کار خود را به عنوان رئیسجمهور جدید آمریکا آغاز کند، موضوع شرق حلب پایان خواهد یافت.
وی گفت: ترکیه هم مجبور است با روسیه روبرو شود. پوتین به صراحت به اردوغان گفته که باید بین کردها و ساقط کردن اسد، یکی را انتخاب کند. فکر میکنم که اردوغان در این انتخاب تردیدی نداشته باشد و هدف او، متوقف کردن پروژه اکراد است.
بنابراین رویای برخورداری از یک کشور، که اکراد برای دستیابی به آن با داعش مبارزه میکنند، به احتمال فراوان یک رویا باقی خواهد ماند.
البته اردوغان با توجه به آنچه در سالهای گذشته علیه اسد انجام داده، کماکان به داد و بیداد علیه او ادامه میدهد بدون اینکه عملاً هیچ اقدامی انجام دهد. همانطور که برای جلوگیری از سقوط حلب هیچ کاری نکرد.
نصر گفت: اکنون موازنه قدرت در خاورمیانه تغییر کرده است. فعلاً کفه ترازو به نفع حامیان اسد سنگینی میکند.
فکر نمیکنم که ترامپ حضور نظامی آمریکا را در منطقه افزایش بدهد. از اعراب نیز هیچ کاری برنمیآید چون ضعیف هستند. اسد در قدرت باقی خواهد ماند.
وی با اشاره به محور نظامی بین تهران و مسکو افزود: ایران و روسیه در سوریه هم جناح هستند و هماهنگی نظامی بین مسکو و تهران به مراتب مستقیمتر و راحتتر از هماهنگی نظامی بین روسیه و ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا است. آمریکا و اروپا بالاخره باید تصمیم بگیرند که مسکو یا تهران تهدید بزرگتری به شمار میآید. آمریکا تاکنون تهران را در چارچوب دیگری نگه داشته بود، اما وضعیت در حال تغییر است.