kayhan.ir

کد خبر: ۹۰۳۵۳
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۴
سخنگوی قوه قضائیه:

دولت تاکنون از حقوق‌های نجومی هیچ گزارشی به دستگاه قضایی نداده است

سخنگوی دستگاه قضا پس از گذشت بیش از 6 ماه از پرونده حقوق‌های نجومی، از گزارش ندادن دولت به قوه قضائیه خبر داد.


ﺑﻪ ﮔﺰارش خبرگزاری‌ها، ﺣﺠﺖ‌اﻻﺳﻼم غلامحسین ﻣﺤﺴﻨﯽ‌اژه‌ای در یکصد و چهارمین ﻧﺸﺴﺖ ﺧﺒﺮی خود با بیان اینکه چند ماه از موضوع حقوق‌های نجومی گذشته است، تاکید کرد: مردم به حق انتظار دارند که نظام، دولت و قوه قضائیه اقدام درخوری انجام دهد.
وی با بیان اینکه دولت گفته در حال بررسی هستیم و قوه قضائیه هم منتظر پاسخ مانده است، خاطرنشان کرد: تا امروز هیچ موردی از سوی دولت به قوه قضائیه گزارش نشده است.
محسنی اژه‌ای ادامه داد: دیوان محاسبات وارد موضوع شده و گزارشی به مجلس داده است که چندی پیش در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی رئیس دیوان محاسبات این گزارش را ارائه کرد.
سخنگوی قوه قضائیه اظهار داشت: در آنجا تعیین شد چه کسانی باید پولشان را مسترد کنند و  اعلام شد که تا پایان آبان ماه صبر کنند تا کار تمام شود.
وی افزود: تا به امروز از ناحیه دیوان محاسبات هم به قوه قضائیه اعلام جرمی نشده است.
اژه‌ای خاطر نشان کرد: چندی پیش دادستان کل کشور ماموریت پیدا کرد موضوع را از جنبه‌های مختلف بررسی کرده و گزارش آن را اعلام کند.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اینکه سازمان بازرسی کل کشور لیست‌هایی را تهیه کرده که بیش از اسنادی است که دیوان محاسبات به آن رسیده بود، گفت: این لیست برای دادستان تهران ارسال شده و از طرف دادستان نامه نگاری شده است که سازمان‌ها، گزارشات و اطلاعات خود را ارائه دهند که دولت تا کنون حدود 13 نفر را جابجا یا برکنار کرده است.
وی تصریح کرد: در این خصوص بازرسی کل کشور و اطلاعات سپاه 5، 6 مورد را بطور موردی اعلام کردند که آنها به شعبه بازپرسی اعلام شده و در حال رسیدگی هستند.
امید بستن به کدخدا برای حل مشکلات خجالت آور است
اژه‌ای با اشاره به آنچه که در ماه‌های اخیر در آمریکا رخ داد، اظهار داشت: این مسائل که از زبان مسئولان بلند پایه آمریکا گفته شد، پرده از واقعیت‌های آمریکا و شیطان بزرگ برداشت و بخشی از واقعیت‌های آمریکا را از زبان خودشان افشا کرد.
وی تصریح کرد: آنچه بر زبان این دو نامزد جاری و از تلویزیون‌های سراسر دنیا منعکس شد، خجالت آور است و هر فردی که چنین تصاویری را می‌بیند، خجالت خواهد کشید که چنین انسان‌هایی بخواهند بر دیگران حکم برانند.
محسنی اژه‌ای خاطر نشان کرد: مشاهده مناظرات نامزدهای آمریکایی برای کسانی که آمریکا را کدخدا می‌خوانند و می‌خواهند کدخدا مشکلات را حل کند، خجالت آور است.
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه من نمی‌دانم با این اتفاقات کسانی که سر بر آستان شیطان بزرگ دارند، چگونه می‌خواهند برای حل مشکلات جهان و کشورشان از اینها کمک بگیرند، با ذکر حدیثی از امام سجاد (ع) گفت: اگر فرد ناتوانی از ناتوان دیگر کمک بخواهد، سفاهت است. حال اگر کسی برای حل مشکلات جهان به سوی اینها دست دراز کند، از سفاهت هم بدتر است.
در پرونده املاک شهرداری
 با انتشار سند محرمانه برخورد شده است
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص پرونده املاک شهرداری تهران نیز گفت: پس از آنکه بازرسی کل کشور وارد شد، شهرداری هم در حال بررسی موضوع بود که هنوز گزارش بازرسی کل کشور تمام نشده بود، بعضی از افراد آن را منتشر کردند که نفسِ انتشار سند محرمانه، جرم است.
وی تاکید کرد: در این پرونده با افشای فساد برخورد نشده؛ بلکه با انتشار سند محرمانه برخورد شده است.
معاون اول قوه قضائیه ادامه داد:در این پرونده طبعاً مواردی که جرم محسوب شود بدون هیچ اغماضی و با حداکثر سرعت بررسی خواهد شد.
وی از دادستان تهران خواست روند رسیدگی به پرونده املاک شهرداری را تسریع کند.
پزشک تبریزی به اتهام قتل
 بازداشت است
سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با پرونده پزشک تبریزی متهم به قتل گفت: دهه اول محرم بود که خبر مسمومیت دو تن از اعضای خانواده پزشک خیر در آذربایجان شرقی و فوت این دو نفر در فضای مجازی منتشر شد که با انجام تحقیقات، ارائه مدارک و اعتراف پزشک مشخص شد که غذا نذری نبوده و دوربین‌های رستوران نشان داد که این پزشک غذا را از بیرون تهیه کرده است.
وی افزود:‌ این پزشک اکنون به اتهام قتل بازداشت است، اما در مورد چند مطلب شک و شبهه وجود دارد. اول اینکه، چرا گفته غذا نذری بوده و سپس به دروغ خود اعتراف کرده است و دیگر اینکه چرا پزشک به عنوان یک فرد خیر معرفی شده که بیماری را به داروخانه می‌فرستد تا داروی رایگان بگیرد. ما در بررسی‌ها به این نتیجه رسیده‌ایم، اصلاً بیماری به داروخانه نرفته و نسخه‌ای هم وجود ندارد و این اقدام یکی از بستگان نزدیک پزشک بوده است.
اژه‌ای با اشاره به اینکه مطلبی مبنی بر جنون پزشک مطرح نشده، گفت: سم موجود در بدن فوتی‌ها در باقی‌مانده غذا وجود داشته است.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه با ارائه گزارشی گفت: در آبان‌ماه سه وکیل بازداشت شده، یک قاضی و یک نفر در سازمان محیط زیست استان تهران تحت تعقیب قرار گرفته اند.
عمده تخلفات صندوق فرهنگیان
مربوط به دولت یازدهم است
محسنی اژه‌ای در مورد صندوق ذخیره گفت: عمده تخلفات صورت گرفته در این پرونده مربوط به سال‌های 94 و 95 است.
اژه‌ای ادامه داد: این صندوق از سال ٧٤ برای کمک به فرهنگیان تاسیس شد.
وی افزود: هر فرهنگی مختار بوده پنج درصد از حقوق و مزایاش را به این صندوق واریز کند و معادل آن هم سالیانه دولت واریز کند که 100 شرکت تشکیل دادند و یکی از آنها بانک سرمایه بوده است.
محسنی اژه‌ای گفت: بیش از 60 درصد سهام این بانک مربوط به صندوق فرهنگیان و کمتر از 40 درصد هم متعلق به ریخته گران است.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: به دلیل اینکه سهام‌دار بانک دو سرمایه گذار بزرگ یعنی ریخته گران و صندوق ذخیره بوده در طول مدت فعالیت خود ١٣ بار مدیر عوض کرده است!
وی گفت: در اینجا چند مسئله مطرح است که اجمالاً بحث فساد مالی مطرح شده مربوط به دست اندرکاران صندوق و بانک یا کسانی که تسهیلات گرفته‌اند است.
اژه‌ای تصریح کرد: این بانک در مجموع ١٢ هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان تسهیلات را در طول زمان تاسیس تا کنون پرداخت کرده که از این میزان هشت هزار میلیارد معوق بوده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در اینجا چند فساد رخ داده که بازپرس باید عناوین آنها را تشخیص دهد.
وی گفت: چند نکته مطرح است که در این میان تسهیلات گیرندگان خلاف قانون تسهیلات گرفتند و تسهیلات دهندگان در این میان منفعت برده‌اند، تبانی بین گیرنده و‌دهنده تسهیلات با کارشناس صورت گرفته است برای مثال کارشناس، ملکی را بیش از ارزش واقعی قیمت گذاری کرده و تسهیلات گیرنده به عنوان بدهی ارائه داده است.
اژه‌ای خاطرنشان کرد: در سال گذشته ملکی بیش از ٤١ میلیارد تومان کارشناسی شده و در عرض چند روز کارشناس دیگری ٢٢٧ میلیارد قیمت گذاری کرده است و فرد به عنوان بدهی خود پرداخت کرده که الان بازداشت است.
وی گفت: البته این گونه پرونده‌ها زمان بر است، در حال حاضر تعدادی بازداشت و تعدادی با قرار مناسب آزاد شده‌اند و افرادی هم احضار شدند و حضور نیافتند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: برخی شرکت‌های دیگر هم تخلف داشتند اما فعلاً صندوق ذخیره بانک سرمایه و دو شرکت در دستورکار رسیدگی است.
مسئولان نباید جایی که قانون به ضررشان شد شکایت نکنند
معاون اول قوه قضائیه در خصوص گلایه اخیر رئیس دستگاه قضا از رئیس جمهور بابت دوگانگی برخورد با رسانه‌ها اظهار داشت: اگر همه ما ملتزم به قانون باشیم قطعاً به نفع همه است نباید اینطور باشد که اگر جایی قانون به نفع ما بود آن را بچسبیم ولی اگر در جای دیگر همان قانون به ضرر ما شد شکایت کنیم یا اینکه قانون ابلاغ شود اما عمل نکنید یا تفسیری داشته باشیم که به ضرر دیگری یا نفع خودمان باشد.
وی تصریح کرد: اگر نشریه‌ای، سایتی، دیجیتال یا مکتوب، جرمی مرتکب شود علیه هر کسی که باشد مدعی‌العموم باید وارد شود بدون توجه به اینکه آن نشریه یا خبرگزاری وابسته به کجاست یا علیه چه کسی است.
اژه‌ای ادامه داد: اگر کیفرخواست‌های صادره را ملاحظه کنید می‌بینید که علیه همه دستگاه‌ها در تمام دولت‌ها بوده است، یک زمانی من به دادستان تهران گفتم آن احکامی که قطعی شده را اعلام کند و بگوید که دولت از کجا شکایت داشته است یا اینکه حداقل تعداد شکایت‌ها را اعلام کند.
نظرتان برای خودتان محترم است
وی تصریح کرد: اخیراً یک سایتی مطلبی علیه دولت نوشته بود که وزارت اطلاعات وارد شد و آن فرد دستگیر و بازداشت شد که البته یکی دو روز پیش با قرار وثیقه آزاد شده است. بنابر این هر مطلبی اگر علیه دولت، مجلس یا قوه قضائیه باشد، اگر جرم باشد دستگاه قضایی باید آن را تعقیب کند. گاهی هر فردی یا جناحی تفسیری برای خود دارد اما نظرتان برای خودتان محترم است.
معاون اول قوه قضائیه گفت: اینکه سوال پرسیدید روی سخن قوه قضائیه با چه کسی بوده است شما خودتان مطلب آملی لاریجانی را شنیدید و می‌توانید مصداق آن را بشناسید.
راه اندازی تلفن گویای قوه قضائیه
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به راه اندازی تلفن گویای قوه قضائیه به منظور دریافت انتقادات و پیشنهادات و نیز پاسخ دهی به مشاورات حقوقی اظهار داشت: استقبال مردم رو به افزایش بوده و در این مدت که گذشته نزدیک به 68 هزار تماس تلفنی گرفته شده و نزدیک به 57 هزار مشاوره حقوقی صورت گرفته است.
اژه‌ای اظهار داشت: از طریق وب سایت مربوطه نیز 97 هزار تماس صورت گرفته که بیش از 41 هزار مورد آن مربوط به مهریه بوده که این نشان می‌دهد مسئله مهریه برای مردم از ابعاد مختلف قابل توجه است.