هیئت اعزامی اروپا به غزه اوضاع این باریکه را «غیر قابل تحمل» اعلام کرد
هیئت اعزامی اتحادیه اروپا به نوار غزه پس از بررسی اوضاع از نزدیک هشدار داد وضعیت در این باریکه به خاطر محاصره این منطقه «غیرقابل تحمل» است.
«رالو تراو» رئیس هیئت اعزامی اتحادیه اروپا پس از ورود به غزه در یک نشست خبری ضمن اعلام مطلب فوق، خواستار ایجاد «تغییرات سیاسی، امنیتی و اقتصادی» برای لغو محاصره غزه شد.
«تراو» خاطرنشان ساخت «اجرای پروژههای عمرانی به تنهایی کافی نیست، وضعیت غزه غیرقابل تحمل است، باید برای ایجاد تغییرات سیاسی، امنیتی و اقتصادی دست به اقدامات سریعتری زد تا در سایه آن گذرگاههای مرزی گشوده و محاصره این منطقه لغو شود.»
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این مسئول اروپایی خواستار «تسهیل ورود مسئولان و نمایندگان سازمانهای بشردوستانه منطقهای و بینالمللی به غزه جهت رسیدگی به وضعیت فلاکت بار مردم این منطقه» شد.
۴۵ شخصیت اروپایی از جمله ۳۶ سرکنسول اتحادیه اروپا روز سهشنبه گذشته طی سفری چند ساعته وارد غزه شدند. پیش از این نیز نمایندگانی از کشورهای مختلف از غزه بازدید کرده بودند اما سفر آنان هیچ دستاوردی نداشته است چرا که رژیم صهیونیستی در پناه حمایت آمریکا و سازمان ملل به هیچ قانون بینالمللی پایبند نیست.
شهادت جوان فلسطینی
نظامیان رژیم صهیونیستی چهارشنبه جوانی فلسطینی را در نزدیکی ایست بازرسی حواره در جنوب نابلس هدف تیراندازی قرار داده و به شهادت رساندند. نظامیان صهیونیست مدعی شدندکه این جوان فلسطینی قصد حمله به آنها با سلاح سرد را داشته است.
به گزارش تسنیم، با شهادت این جوان فلسطینی شمار شهدای انتفاضه قدس به 262 نفر افزایش یافت.
سرزمین فلسطین از اوایل اکتبر سال گذشته تا کنون شاهد آغاز انتفاضه قدس و درگیری بین جوانان فلسطینی و نظامیان صهیونیست است و رژیم صهیونیستی از آغاز انتفاضه با اتخاذ تصمیمات و اقدامات مختلف تلاش کرده جلوی موج عملیاتهای مقاومتی فلسطینیان در اراضی اشغالی فلسطین را بگیرد، اما همه این تلاشها به شکست انجامیده و این انتفاضه همچنان ادامه دارد و خواب راحت را از چشمان مقامات صهیونیست گرفته است.در همین رابطه «شاباک» (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی) اعلام کرد عملیاتهای شهادتطلبانه فلسطینیها طی ماه گذشته (اکتبر) افزایش یافته و به حدود 153 عملیات استشهادی رسیده که طی آن 2 اسرائیلی کشته و 23 تن دیگر زخمی شدند.
حمله گسترده
به حرم ابراهیمی
بیش از 3000 شهرکنشین صهیونیست نیز سه شنبه شب با حمایت ارتش رژیم صهیونیستی به مسجد حضرت ابراهیم (ع) معروف به «حرم ابراهیمی» در شهر الخلیل واقع در جنوب کرانه باختری یورش بردند.
به گزارش خبرگزاری قدس، نظامیان صهیونیست در این یورش، 14 فلسطینی را بازداشت کردند. نظامیان صهیونیست مدعی شدند که این 14 فلسطینی در عملیات انتفاضه قدس دست داشتند.
اداره اوقاف «حرم ابراهیمی» پیشتر نسبت به اقدامات شهرکنشینان صهیونیست در این مکان مقدس هشدار داده و اعلام کرده بود که مقامات صهیونیست قصد دارند این حرم مقدس را به صورت کامل در اختیار بگیرند.
«حرم ابراهیمی» در بخش قدیمی شهر «الخلیل» قرار دارد که تحت اشغال رژیم اسرائیل است. این مسجد، دومین مکان مقدس اسلامی در سرزمین فلسطین پس از مسجدالاقصی در قدس به حساب میآید.
جلسه خطرناک
خبر دیگر این که، جلسه غیرعادی و خطرناک وزرای اسرائیلی درباره مسجدالاقصی برای تغییر در قوانین کنونی مسجدالاقصی به منظور اعطای اجازه نماز به یهودیان در صحن این مسجد روز دوشنبه برگزار شد.
روزنامه «هاآرتص» چاپ اسرائیل، با «غیرطبیعی» خواندن این جلسه نوشته: وزرای کابینه اسرائیل از زمان آغاز انتفاضه قدس در اکتبر 2015، از هرگونه اظهارنظر درباره مسجدالاقصی خودداری میکردند و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از اعضای کابینه خواسته بود از ورود به صحنهای مسجد و اظهار نظر درباره آنها پرهیز کنند.
«اوری آریئل» وزیر کشاورزی اسرائیل نیز با اشاره به موافقت نیروهای امنیتی اسرائیل با این اقدام، از نتانیاهو خواست «اجازه ورود اعضای کنست به مسجدالاقصی را صادر و همه دروازههای مسجد را به روی یهودیان باز کند»