kayhan.ir

کد خبر: ۸۹۷۷۸
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۷
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران:

طرح کارت‌های اعتباری خرید کالا قبل از اجرا شکست خورده بود

رئیس کنفدراسیون صادرات گفت: طرح کارت‌های اعتباری فروش کالای ایرانی اساساً قبل از اجرا شکست خورده بود و شاید نمره پنج هم به این طرح زیاد است.


محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی در پاسخ به پرسشی درباره تغییر نکردن وضعیت صادرات پس از برجام، به فارس گفت: شاید تحریم‌ها برداشته شده باشد، ولی به طور کلی مشکل ما در این حوزه تحریم‌ها نبوده و نیست و می‌شد پیش‌بینی کرد که بعد از برجام و با این مدت کم اتفاق خاصی نیفتد.
وی در ادامه افزود: قبول داریم بعد از برجام واسطه‌های تجاری برای صادرات و واردات ایران حذف شد که برای مثال می‌توان به کم شدن حجم تجارت بین ایران و امارات اشاره کرد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی در پاسخ به این سؤال که کارت‌های اعتباری خرید کالای ایرانی چه تأثیری روی تولیدات داخلی ما داشته است و شما چه نمره‌ای به این طرح می‌دهید، گفت: حمایت از تولید داخلی، فروش نسیه این کالاها نیست و این طرح اساساً قبل از اجرا شکست خورده بود و شاید نمره 5 هم به این طرح زیاد است.
لاهوتی افزود: چه معنی دارد که کارت اعتباری به مردم می‌دادند و خودشان انتخاب می‌کردند، مردم چه کالایی بخرند؟
جزئیات قانون جدید
 برای صدور کارت بازرگانی
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران همچنین اعلام کرد: قرار است کارت‌های بازرگانی سال اول محدودیت واردات داشته باشند، در سال دوم این محدودیت کمتر می‌شود و در سال سوم در صورتی که مالیات‌شان تسویه شده باشد سقف کارت بازرگانی برداشته خواهد شد.
محمد لاهوتی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار داشت: کارت بازرگانی ابزاری در اختیار واردکننده یا صادرکننده است که باید از آن استفاده کند. اما اینکه چگونه می‌توان از سوءاستفاده کارت‌های بازرگانی جلوگیری کرد به نحوه اعطای کارت بازرگانی برمی‌گردد. براساس قانونی که با توافق با اتاق بازرگانی انجام شده و اجرایی خواهد شد، قرار است کارت‌های بازرگانی سال اول محدودیت واردات داشته باشند، در سال دوم این محدودیت کمتر می‌شود و در سال سوم در صورتی که مالیات‌شان تسویه شده باشد سقف کارت بازرگانی برداشته می‌شود.
وی ادامه داد: چنین اقداماتی می‌تواند قدمی روبه جلو باشد اما اینگونه محدودیت‌ها با اصل اقتصاد باز و آزاد در تقابل است. واقعیت این است که کارت بازرگانی نباید ابزاری برای بدست آوردن منابع مالیاتی دولت باشد بلکه کارت بازرگانی مجوزی برای واردات و صادرات است و دولت باید در جای خود به عنوان بیمه یا به عنوان تأمین اجتماعی و یا سازمان امور مالیاتی، نباید به گلوگاهی تبدیل شود که دولت بخواهد به منابع خودش دسترسی داشته باشد.
لاهوتی خاطرنشان کرد: اگر از طریق شفاف‌سازی و ایجاد فاکتورهای رسمی برای معاملات یا ایجاد صندوق‌های مکانیزه و به طور کلی روش‌هایی در دنیا معمول است استفاده کنیم دیگر به کارت بازرگانی به عنوان ابزاری برای کسب حقوق دولت نگاه نمی‌کنیم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران درباره رقم 8 هزار میلیارد تومانی که به عنوان بدهی مالیاتی کارت‌های بازرگانی عنوان شده است، گفت: بعضی از تحلیل‌گران درخصوص میزان بدهی کارت‌های بازرگانی این رقم را عنوان کرده‌اند که عدد بزرگی برای مالیات‌های کارت‌های بازرگانی به نظر می‌رسد اما باید توجه داشت که این رقم می‌تواند بدهی‌های مربوط به سال‌های دور باشد. اینکه اینطور تصور شود که دلیل بدهی‌های مالیاتی کارت بازرگانی است و اینکه می‌توان از طریق محدودیت برای کارت بازرگانی جلوی بدهی‌های مالیاتی را گرفت، اشتباه است.
لاهوتی تصریح کرد: موضوع مهم دیگر که در زمینه کارت‌های بازرگانی حائز اهمیت است این است که فردی که می‌خواهد کارت بازرگانی دریافت کند باید نوع فعالیتش مشخص باشد و دیگر اینکه قبل از اینکه کارت بازرگانی دریافت کند باید عضو یک تشکل صنفی و ملی باشد که هویتش شناخته شده باشد.