مشاور سابق سازمان سرمایهگذاری خارجی مطرح کرد
نزول اغلب شاخصهای اقتصادی در دولت یازدهم
مشاور سابق سازمان سرمایهگذاری با اشاره به سقوط 3 پلهای رتبه ایران در فضای کسب و کار و قرار گرفتن در جایگاه 120 جهان، گفت: باید اذعان کرد که در سه سال اخیر در اغلب شاخصهای اقتصادی تنزل را شاهد هستیم.
محمدرضا جهان بیگلری درباره دلایل افت رتبه ایران در فضای کسب و کار به نسیم گفت: در بین 190 کشوری که از سوی بانک جهانی از لحاظ معیارها و فرآیند کسب و کار مورد بررسی قرار گرفته شده است، کشور ما، با تنزل سه پلهای در جایگاه 120 قرار گرفته است. وی توضیح داد: این در حالی است که بیشتر کشورهای همتراز ما از رشد قابل توجهی برخوردار بودند. ولی ایران تنها از 70 کشور توسعهنیافته در فضای کسب و کار بهتر بود که این یک فاجعه است.
رئیس سابق کمیسیون پولی بانکی، سرمایهگذاری و بیمه اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا با بیان اینکه این افت محسوس نشان از وخیمتر شدن فضای اقتصادی کشور و به دنبال آن کسب و کار دارد، ادامه داد: متاسفانه اقتصاد کشور در دولت یازدهم به سمت نابودی پیش رفته است و مسئولین و مدیران اقتصادی نتوانستند هیچ برنامهریزی درستی در راستای بهبود اقتصاد کشور ارائه کنند.
عضو اتاق بازرگانی در ادامه با انتقاد از برخی تصمیمات شخصی و اشتباهات مکرر برخی مدیران اقتصادی کشور که باعث شکاف اقتصادی در کشور شدند، بیان کرد: متاسفانه باید اذعان کرد که در سه سال اخیر در اغلب شاخصهای اقتصادی تنزل را شاهد هستیم.
جهان بیگلری درباره افت سه رتبهای ایران نیز تصریح کرد: وضعیت سرمایهگذاری و بهبود فضای کسب و کار با حضور مدیر ناتوانی مانند آقای خزاعی که همواره خود را در جایگاه یک دیپلمات میداند میسر نیست. متاسفانه با وجود برنامهریزیهای کارشناسی و حضور مدیران و کارشناسان باتجربه و زحمات کشیده شده توسط مدیران قبلی در دولت قبل در این حوزه وضعیت روزبهرو بدتر میشود.
وی اضافه کرد: متاسفانه رئیس سازمان سرمایهگذاری خارجی با اینکه ابزارهای قانونی و اختیارات لازم در جهت رشد جذب سرمایهگذاری و ایجاد بسترهای مناسبی را در دست دارد، ضمن واگذاری اختیارات مذکور به دستگاههای دیگر با تصمیمات غلط، غیرکارشناسی و شخصینگری جایگاه بیکاری را برای این سازمان ترسیم کرده است.
جهان بیگلری در ادامه با انتقاد از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در افت فضای کسب و کار گفت: در این وزارتخانه هم اوضاع به همین شکل است. در خصوص صنعت و معدن کشور هم باید اذعان کرد که تصمیمات اشتباه در سه سال اخیر باعث شده تا 70 درصد کارخانجات با حداکثر 30 درصد ظرفیت کار کنند و الباقی به تعطیلی کشیده شوند و طرحهای بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی و ناتمام از تکمیل منصرف و به حال خود رها شوند!
وی افزود: در نظام بانکداری نیز که روانکننده اقتصاد کشور و فضای کسب و کار است هم شاهد گماردن افراد نزدیک به دولتمردان هستیم که راندمان نظام بانکی را به شدت پایین آوردهاند. متاسفانه این افراد بیتجربه در پستهای ارشد مدیریتی گمارده شدند که این موضوع باعث سوءاستفادههای کلان و سوءمدیریتها در اثر تصمیمات اشتباه شده است.
عضو اتاق بازرگانی ادامه داد: در حال حاضر اغلب بانکها از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند و از سپردهها در جریانات هزینهای استفاده میکنند و خودشان را با چهرهای متفاوت سر پا نگاه داشتهاند. لذا عوامل مذکور به شدت در فضای کسب و کار کشور تاثیرگذار بوده است.
جهان بیگلری با بیان اینکه تمام موارد مذکور تقصیر مجموعه وزارت اقتصاد در دولت است، بیان کرد: اینها ناشی از ضعف مدیریتی وزارت اقتصاد است و در دولت یازدهم رسم بر این است که افراد گمارده شده در مسئولیتها تا مجموعه تحت فعالیت را به نابودی نکشانند رئیسجمهور محترم تصمیم به تعویض و بازنگری در مدیریتهایشان را ندارند!
وی گفت: این نتیجه فضای کسب و کار در کشور است، لذا با این توصیفات نباید انتظار داشته باشیم فضای کسب و کار بهبود پیدا کند.