kayhan.ir

کد خبر: ۸۶۶۰۸
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۶
ژورنال ارتش آمریکا:

ناوگان پهپادی ایران سامانه‌های گرانقیمت اعراب خلیج فارس را مختل می‌کند

ژورنال تخصصی ارتش آمریکا نوشت: قابلیت‌های مهندسی و هکری ایران پیشرفته است و این کشور منطقه را تحت تاثیر ناوگان پهپادی خود قرار می‌دهد.



ایران اخیرا از پهپاد اخلال‌گر با قابلیت ایجاد پارازیت در سامانه‌های ارتباطی دشمن رونمایی کرد. علاوه بر این پهپاد، پهپادهای دیگری با قابلیت تصویربرداری و سامانه تخریب لیزر با قابلیت ایجاد اختلال در تصویربرداری پهپادهای دشمن نیز به نمایش درآمد.
ژورنال تخصصی ارتش آمریکا در گزارشی در همین زمینه نوشت: هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) به یک برنامه کاری و دکترین ارتش ایران مبدل شده است. ایران هر ماه یک پهپاد جدید یا قابلیت جدید را رو نمایی می‌کند. در حالی‌که این کشور اولین پهپاد خود را در دهه 80 میلادی ساخت، تنها در شش سال نخست این دهه پهپادهای شناسایی،کامیکازاهای (هجومی،انتحاری)  مختلفی را ساخته است. ایران مدعی شده که اینک توانایی ناوبری پهپادهایش را با کمک امانه موقعیت یاب یا «جی. پی.اس» ماهواره‌ای به دست آورده و بر این کمبود غلبه یافته است .
بر این اساس، اینک ایران موفق به ساخت پهپادی با قابلیت عملیات جنگال و پارازیت‌اندازی در ارتباط‌های دشمن و اختلال در آن شده است. با این که هنوز آشکار نشده که آیا واقعا ایران به این فن آوری رسیده یا این ادعا جزو آرمان‌های این کشور است، با این وجود قابلیت‌های مهندسی و هکری ایران پیشرفته هستند. حتی اگر پهپاد جدید ادعایی ایران به اهداف کامل نرسیده باشد، این کشور به طور محتمل به زودی به چنین قابلیتی خواهد رسید و کشورهای منطقه را تحت تاثیر ناوگان پهپادی خود می‌گذارد.
به گزارش فارس ژورنال تخصصی ارتش آمریکا در ادامه نوشت: به‌نظر می رسد تمرکز ایرانی‌ها بر پهپاد برنامه‌ای آن‌ها جهت نبردهای نامتقارن است. در حالی‌که ایران به طور فزاینده در منطقه حضور نظامی دارد، با کمک نبردهای نیابتی یا آموزش نظامی قدرت خود را اعمال می‌کند.
در خاتمه این مطلب آمده است: با افزایش تنش و شاید درگیری با عربستان سعودی یا دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس جای تردید است که ایران میل و علاقه‌ای به نبرد دریایی مستقیم یا ارتش کلاسیک داشته باشد. این کشور احتمالا به دنبال تقویت نیروی هوایی با خرید جنگنده‌های روسی یا چینی یا  ترمیم ناوگان دریایی خود است اما تاکید و تمرکز بر انواع پهپادها مبین این است که ارتش ایران خود را برای درگیری متفاوت و با شدت کمتر در آینده آماده می‌نماید. درگیری که پهپادها در آن به آزار و اذیت می پردازند یا به دنبال اختلال در عملیات سامانه‌های گرانقیمت اعراب همسایه در سراسر خلیج فارس هستند.