دولت وعده هر روز یک گشایش داده بود!
کارخانه ارج پس از۸۰ سال تعطیل شد
به دنبال تشدید مشکلات تولید در اولین تولیدکننده لوازم خانگی کشور، کارخانه ارج رسما از هفته گذشته تعطیل و ماشینآلات کهنه این کارخانه هم به فروش گذاشته شد تا پایان عمر نشانک 80 ساله ایرانی اینگونه رقم بخورد.
به گزارش تسنیم، اولین کارخانه تولید لوازم خانگی کشور که نامی آشنا برای تمام مردم ما دارد و کمتر شخصی با تولیدات آن بیگانه است به دلیل تشدید مشکلات تولید رسما از هفته گذشته تعطیل شد.
این کارخانه در طول سالهای اخیر در پی بروز مشکلات مالی و هجوم برندهای خارجی سهم قابل توجهی از بازار را در اختیار نداشت و با توجه به ماشینآلات کهنه، دیگر قادر به تولید محصولات متنوع لوازم خانگی نبود.
کارخانه ارج در سال 1316 در یک کارگاه کوچک واقع در خیابان سیمتری تهران به اتفاق هشت کارگر ساده فعالیت خود را آغاز کرد. در سال 1348 با کارگاههای متعدد و ماشینهای جدید در زمینی واقع در جاده مخصوص کرج با همراهی مهندسین و کارگران مبتکر و ماهر با تکنیکهای مدرن روز فعالیت خود را ادامه داد.
این کارخانه از اول فروردین ماه 1352 به صورت شرکت سهامی عام درآمد و قسمتی از سهام آن در مرحله اول به کارکنان و سپس به مردم ارائه شد. در سال 1357 با ملی شدن کارخانجات، عمده سهام آن به صنایع ملی ایران واگذار گردید که تا سال 1374 تحت پوشش این سازمان بود و پس از آن در همین سال، بخشی از سهام سازمان صنایع ملی به کارکنان ارج و مردم و عمده سهام آن به بانک ملی ایران واگذار گردید.
به روز نشدن ماشینآلات و انتصاب مدیران دولتی در این کارخانه باعث شد تا نتواند از پتانسیل خود برای تولید محصولات روز استفاده کند، به نحوی که در چند سال اخیر تصمیم به فروش این کارخانه گرفته شد. حتی در یک سال گذشته بخشی از این کارخانه در اختیار ایرانخودرو قرار گرفت تا به عنوان پارکینگ خودرو از آن استفاده کند.
تشدید مشکلات برای این واحد تولیدی به حدی رسید که مدیران هفته گذشته تصمیم به تعطیلی رسمی آن گرفته و ماشینآلات کهنه آن را برای فروش گذاشتهاند، این در حالی است که کارخانه ارج در مقطعی به عنوان سوپرمارکت لوازم خانگی ضمن برندسازی انواع لوازم خانگی را تولید میکرد.
پیش از این کارگران این کارخانه با ارسال طوماری خطاب به مقامات ارشد دولتی از جمله وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، خواستار رسیدگی به وضعیت اسفبار این کارخانه شده بودند.
در بخشی از این نامه که به امضای همه کارگران این شرکت رسیده آمده است: در تاریخ نگارش این مکتوب (23 دی ماه 94) تعداد تولیدات شرکت، به صفر رسیده است و به نظر میرسد مدیریت شرکت پیرو سیاستهای صاحبان شرکت، هیچگونه برنامه جامع راهبردی در خصوص ادامه تولید و یا افزایش سبد محصولات و بهینهسازی محصولات و دستگاهها و ماشینآلات وجود ندارد... تاکنون 88 نفر از پرسنل کارآمد شرکت با انواع بهانههای واهی تعدیل شدهاند.
همچنین در این طومار آمده است: در تاریخ بیست و دوم دی ماه، در جلسهای با حضور بیش از 40 تن از کارکنان و مدیریت شرکت به صراحت اعلام شده که سهامدار عمده به دلیل زیانده بودن تولید کلیه محصولات و عدم داشتن توجیه اقتصادی برنامهای برای ادامه روند تولید در شرکت ارج ندارد.
در پایان این نامه میخوانیم: ما کارگران ا رج با سوابق بین 19 تا 26 سال برای آینده شغلی خود نگرانیم و در عین حال خواستار فراهم شدن شرایط لازم جهت تامین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز برای ساخت و تولید انواع محصولات هستیم.
گفتنی است رکود عمیق حاکم شده در سه سال اخیر و چشم امید بستن دولت روحانی به برجام و خارجیها، 60 درصد ظرفیت تولیدی کشور را به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل کشانده که کارخانه ارج یکی از آنهاست.