حجتالاسلام والمسلمین قرائتی:
رأیدهندگان نیز در قبال اشتباهات منتخبان نالایق مسئولند
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه انسان باید در انتخابهای سیاسی به خاطر حقالناسی که بر گردن دارد حق را معیار انتخاب قرار دهد، گفت: اگر انسان به خاطر منافعش به کسی رأی دهد و فرد موجب تضییع حقوق ملت شود انتخابکننده نیز مانند انتخابشونده در زمینه کارهایی که او انجام میدهد مسئول است.
به گزارش رسا، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی ظهر دیروز در برنامه آستان بندگی رادیو معارف با بیان اینکه 500 آیه سیاسی در قرآن کریم وجود دارد، گفت: اسلام یک دین سیاسی است و دیانت ما عین سیاست ما است. وی افزود: عدهای برای اینکه اسلام را مانند مسیحیت منزوی کرده و آن را از عرصه زندگی اجتماعی حذف کنند میگویند اسلام ماهیت سیاسی ندارد در حالی که باید گفت این 500 آیه به خوبی ماهیت سیاسی اسلام را تعیین میکنند.
مفسر قرآن کریم تصریح کرد: همانطور که آیات و روایات بیان میکنند سیاست یکی از پنج رکن اصلی اسلام بوده و مسلمان به عنوان یک مؤمن وظیفه دارد در عرصه سیاسی حضوری فعالی و پرشور داشته باشد.
وی افزود: به دلیل جنبه حقالناسی که بر گردن انسان است انسان باید در انتخابهای سیاسی خود حق را معیار قرار داده و انتخابهای خود را بر اساس حق و شایستهسالاری انجام دهد و در انتخابهای خود به دنبال منفعت خود یا یک گروه خاص نباشد بلکه منافع عامه مردم را در نظر بگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی ادامه داد: کسی که بدون تحقیق فردی را که صلاحیت ندارد انتخاب کرده یا به خاطر منافعش به او رأی داده اگر انتخابش درست نباشد و فرد موجب تضییع حقوق ملت شود انتخابکننده هم مانند انتخابشونده در زمینه کارهایی که او انجام میدهد مسئول است.