kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۳۷۸
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۳
یک اقتصاددان:

مفهوم اقتصاد مقاومتی را برخی دولتمردان هنوز درک نکرده‌اند

یک اقتصاددان گفت: نگاه دولتمردان یازدهم به اقتصاد مقاومتی تک بعدی است و برخی از آن‌ها مفهوم آن را درک نکرده‌اند.


وحید شقاقی شهری در گفت‌وگو با نسیم درباره عملکرد دولت در زمینه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: نگاه دولتمردان یازدهم بعد از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تک بعدی شد و انحراف پیدا کرد.
این نشان می‌دهد که برخی از اعضای کابینه آقای روحانی هنوز مفهوم این سیاست‌ها را درک نکرده‌اند. در حالی که رهبر معظم انقلاب در دو سال اخیر بارها سخنرانی کرده و موضع خود را در قبال این سیاست‌ها تشریح کرده‌اند.
وی با انتقاد از نگرش غلط دولتمردان یازدهم نسبت به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: بعد از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برخی از دولتمردان عناوین غلطی را به این سیاست‌ها نسبت دادند. برخی تعبیر اصلاح الگوی مصرف، برخی اقتصاد بسته و برخی دیگر اقتصاد ریاضتی را با اقتصاد مقاومتی اشتباه گرفتند. در حالی که نگاه رهبری این نبود، ایشان اصرار داشتند که دولتمردان، اقتصادی را بسازند که آسیب‌پذیری آن کمتر باشد و در برابر ریسک‌های مختلف انعطاف پذیر باشد.
وحید شقاقی شهری در خصوص اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در دولت یازدهم اظهار کرد: در حال حاضر نگرانی‌ها برای عدم اجرای این سیاست‌ها بسیار افزایش یافته است، زیرا متاسفانه این سیاست‌ها به طور کلی روی زمین مانده است.
وی با انتقاد از دلخوش کردن دولت به رفع تحریم‌ها عنوان کرد: علی‌رغم احتمال اجرای برجام، قانون روادید در آمریکا به تصویب رسیده که بدتر از تحریم‌هاست. متاسفانه بسیاری از دولتمردان ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را به دلیل وجود تحریم‌ها می‌دانستند در حالی که رهبر معظم انقلاب اسلامی چند بار تاکید کردند که این سیاست‌ها تنها مربوط به دوران تحریم‌ها نیست.
این اقتصاددان گفت: در حال حاضر اقتصاد دنیا با بحران‌های فراوانی رو به روست که هر کشوری که از آسیب‌پذیری بیشتری برخوردار باشد، بیشتر تحت تاثیر این بحرا‌ن‌ها قرار می‌گیرد. سیستم عامل اقتصادهای دنیا براساس اقتصاد لیبرالی است که این، با اقتصاد ما همخوانی ندارد.
بنابر این مشکلات اقتصاد ما تنها مربوط به تحریم‌ها نیست و رهبری هم به همین دلیل یک نوع نگاه مدیریتی نو به اقتصاد کشور به نام اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند.
شقاقی شهری به نقش اقتصاد دانش بنیان در اقتصاد مقاومتی اشاره و عنوان کرد: در اقتصاد دانش بنیان هم ما باید بتوانیم از این دانش و فناوری که در اختیار داریم صاحب ثروت شویم. متاسفانه دولت یازدهم در این حوزه بسیار ضعیف عمل کرده و متوسط صادرات هایتک و با فناوری بالا سالانه چیزی هول و هوش 600 میلیون دلار بوده است. در حالی که کشوری مثل مالزی در سال‌های اخیر به طور متوسط حدود 60 میلیارد دلار صادرات با فناوری بالا داشته است. این یعنی صادرات محصولات با فناوری بالا در کشور ما تقریبا صفر بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی با انتقاد از برنامه‌های دولت یازدهم برای اقتصاد مقاومتی بیان کرد: دولت در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ستادی را تشکیل داد و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی را در این راستا نوشت. این برنامه در مرداد ماه سال گذشته تا حدود زیادی نهایی شد.
این برنامه 700 تا 800 برنامه عملیاتی را شامل می‌شد، که 150 تا 160 هدف را دنبال می‌کرد. متاسفانه ایراد اساسی آن این بود که دستگاه‌ها، عمده برنامه‌‌های روزمره خود را به عنوان برنامه‌های اقتصاد مقاومتی دانسته بودند.