kayhan.ir

کد خبر: ۵۶۶۵۸
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۳
رئیس انجمن انبوه‌سازان تهران مطرح کرد

بیکاری و رکود نتیجه برنامه اقتصادی دو ساله اخیر بوده است

رئیس انجمن صنفی انبوه‌سازان تهران با هشدار نسبت به احتکار مسکن در وضعیت رکود کنونی، بیکاری و رکود موجود در بازار را نتیجه سیستم انقباضی دولت در اقتصاد عنوان کرد.


حسن محتشم با اشاره به اخباری مبنی بر این‌که موسسات پولی در حال خرید و احتکار مسکن هستند، اظهار داشت: کارهایی همچون احتکار در اقتصاد آزاد اجتناب‌ناپذیر است ولی این دولت‌ها هستند که باید مسیر احتکار را ببندند.
رئیس انجمن صنفی انبوه‌سازان تهران با بیان این‌که متاسفانه طی دو سال اخیر در اقتصاد کلان کشور با سیستم انقباضی مواجه بودیم که پیامد آن بیکاری و رکود بوده است، به ایسنا گفت: طی این سال‌ها بخش مسکن با توجه به سهم عمد‌ه‌ای که در اقتصاد و اشتغال دارد در تولید و عرضه دچار رکود شده که آثار این رکود می‌تواند سال آینده خود را در قالب ورود خانه‌های احتکار شده به بازار نشان دهد.
به گفته محتشم، دولت باید ضمن افزایش تولید مسکن، به تحریک تقاضا از طریق اقداماتی همچون پرداخت تسهیلات بپردازد تا جایی برای محتکران باقی نماند، در غیراین صورت دولت عملا نمی‌تواند جلوی این قضیه مذموم را بگیرد.
وی پیشنهاد کرد: وزارت راه و شهرسازی در تعامل با انبوه‌سازان، اراضی در اختیار خود را برای تولید مسکن به انبوه‌سازان بدهد و ضمن ارایه تسهیلات به متقاضیان، شروط محدودیت قیمت برای انبوه‌سازان قرار دهد که در این صورت جلوی افزایش احتمالی قیمت مسکن در سال آینده و اقداماتی همچون احتکار گرفته می‌شود.
سود سپرده‌های بانکی را کاهش دهید
از سوی دیگر نظر مسئولان وزارت راه و شهرسازی برای رونق به بازار مسکن تغییر در نرخ سود بانکی است به طوری که معاون وزیر راه و شهرسازی، راه خروج از رکود مسکن را کاهش سود سپرده‌های بانکی عنوان می‌کند.
حامد مظاهریان در گفتگو با مهر در خصوص رکود بخش مسکن، اظهار داشت: وضعیت کنونی بازار مسکن این است که سرمایه گذاران حاشیه سود کمتری را در بخش مسکن به دست می‌آورند، به همین دلیل تمایل کمتری به حضور در این بخش دارند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سرمایه گذاری در بخش مسکن نسبت به سپرده گذاری در بانک، سود کمتری را به سرمایه گذار می‌دهد، گفت: باید تغییرات جدی در این بخش انجام گیرد تا سپرده گذاری سود کمتری نسبت به سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف تولید داشته باشد. مظاهریان با تاکید بر اینکه بالابودن نرخ سود سپرده‌های بانکی، بازار را به اشتباه می‌اندازد، ادامه داد: بالابودن نرخ سود سپرده‌ها به دلیل سیاست‌های ضدتورمی دولت است. برهمین اساس، دولتمردان قصد دارند تا یک توازنی را بین رکود و تورم برقرار کنند.