هلاکت 100 تروریست در اولین ساعات عملیات
ارتش سوریه شدیدترین حمله تکفیریها برای تصرف حلب را در هم شکست
ارتش سوریه شدیدترین حمله تروریستهای تکفیری برای اشغال شهر شمالی «حلب» را با موفقیت در هم شکست.
به گزارش خبرگزاریها، عناصر داعش پنجشنبه شدیدترین حمله طی یک سال اخیر را برای اشغال شهر «حلب» در شمال سوریه ترتیب دادند. این حمله که بهزعم تروریستها، «دومین مرحله از آزادسازی شهر حلب» بود، توسط ارتش و با حمایت مردم شهر در هم کوبیده شد. مرحله نخست حمله به شهر حلب نیز قبلا شکست خورده بود.
در حمله دوم، تروریستهای مهاجم تلفات زیادی برجای گذاشتند و مجبور به عقبنشینی شدند. شمار تلفات داعش در اولین ساعات، 100 نفر اعلام شد.
در پی این نبرد، «وائل الخلقی» نخستوزیر سوریه به شهر حلب رفت و ضمن بازدید از یگانهای نظامی، از نزدیک از روند امور آگاه شد تا بدین ترتیب اهمیت اقدام ارتش سوریه را نیز نشان دهد.
از «حلب» همچنین گزارش میرسد، روز پنجشنبه و در حالی که این شهر زیر حملات خمپارهای بود، صدها نفر از مردم شهر به خیابانها ریختند و در حمایت از ارتش و نظام سوریه شعار دادند.
در استان «ادلب» نیز نیروی هوایی سوریه مواضع تروریستهای داعش را در مناطق «ابوالضهور»، «حمیدیه» و «المجاص» بمباران کردند و دهها تروریست را کشتند. در محلههای «الحسکه» نیز نیروهای دولتی سرگرم پاکسازی عناصر تکفیری هستند. الحسکه در منطقه کردنشین (شمال سوریه) قرار دارد.
در این میان، «جیمز دیویس» سخنگوی پنتاگون مدعی شد در حمله هوایی جنگندههای ائتلاف به منطقه «الشدادی» استان الحسکه، «طارق بن طاهر العونی الحرزی» یکی از برجستهترین معاونان «ابوبکر البغدادی» سرکرده داعش را به هلاکت رساندند. این حمله 16 ژوئن (26 خرداد) صورت گرفته بود.
عقبنشینیهای معنادار
در پی اظهارات اخیر «نبیل العربی» دبیرکل اتحادیه عرب، مبنی بر اینکه مایل به دیدار با «ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه در هر زمانی است، پایگاه اینترنتی «الرای الیوم» نیز اعلام کرد، عربستان از موضع خود مبنی بر سرنگونی دولت بشار اسد عقب نشست! ریاض مهمترین حامی مالی و نظامی داعش در سوریه است. علاوه بر عربستان، ترکیه نیز همزمان مداخله نظامی در سوریه را منتفی دانست. «احمد داود اوغلو» نخستوزیر ترکیه گفت: «آنکارا قصد عملیات نظامی در خاک سوریه را ندارد.»
داود اوغلو با این حال، افزود: «اگر ترکیه احساس کند امنیت داخلیاش به خطر افتاده است، برای مقابله با آن، لحظهای درنگ نمیکند.» این در حالی است که طی چند روز گذشته خبرهایی از احتمال حمله نظامی ترکیه به سوریه و مخالفت فرمانده ارتش ترکیه با این حمله منتشر شده بود.
اوغلو افزود: «اما در شرایط کنونی مداخله یکجانبه در سوریه مطرح نیست. ما هرگز خود را وارد این ماجراجویی نمیکنیم.»
البته، این اظهارات در حالی صورت میگیرد که ترکیه واحدهای نظامی خود را به مناطق مرزی این کشور و سوریه اعزام کرده است.
در ارتباط با علت تغییر موضع هماهنگ ترکیه، عربستان و اتحادیه عرب، گزارشی نرسیده است؛ با این حال، برخی کارشناسان معتقدند که حکومتهای محافظهکار عرب حس میکنند که داعش در حال خارج شدن از کنترل آنهاست و لذا، میخواهند از میزان حمایت خود از این گروه تروریستی بکاهند.
دبیرکل اتحادیه عرب نیز در آخرین موضعگیری خود نسبت به سوریه گفت: «بازگشت این کشور به اتحادیه عرب، به نظر سایر اعضا بستگی دارد.»
ناامیدی اردن
به گزارش تسنیم، روزنامه «الرای الیوم» نوشت، شکست عملیات تروریستها در جنوب سوریه موسوم به «طوفان جنوب»، اردن را ناامید کرده است. اتاق عملیات حمله مذکور در خاک اردن قرار داشت و تروریستهای به اصطلاح میانهرو از آنجا فرمان میگرفتند.
برخی میگویند، ترکیه و اردن قصد دارند در مناطق شمال و جنوب سوریه برای خود منطقه حائل ایجاد کنند.
دیروز نیز از جنوب سوریه خبر رسید، ارتش با حمله گروههای مسلح در تپه «بثینه» واقع در شمال شرق «السویدا» مقابله کرده و شمار زیادی از مهاجمان را کشت.
عملیات مشترک با حزبالله
به گزارش فارس، بامداد دیروز ارتش سوریه به همراه حزبالله لبنان عملیات آزادسازی یکی از راهبردیترین مناطق موسوم به «الزبدانی» را آغاز کردند. طی دیروز درگیری شدیدی میان طرفین ادامه داشت و نیروی هوایی ارتش نیز مواضع تروریستها را در چند نوبت بمباران کرد.