kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۵۸۴
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۰
رئیس اتحادیه چایکاران:

بسیاری از باغات چای شمال به ویلا تبدیل شده است

رئیس اتحادیه چایکاران از تبدیل برخی مزارع چای شمال به ویلا خبر داد.

ایرج هوسمی در گفت‌وگو با فارس گفت: قیمت پایین خرید برگ سبز چای در سال‌های گذشته منجر به رهاسازی باغات چای و تبدیل آنها به خرابه‌های جنگلی شد و بخشی از این باغات در لاهیجان، املش، تنکابن و رامسر تبدیل به ویلا شد.
وی با بیان اینکه دولت فعلی سیاست‌های گذشته در مورد صنعت چای را تغییر داد و به این صنعت توجه ویژه‌ای کرد، افزود: اگرچه قیمت خرید برگ سبز چای در دو سال گذشته اضافه شده و چایکاران دوباره با اشتیاق به احیای باغات خود پرداخته‌اند، اما هنوز این رقم کفاف هزینه‌ها را به طور کامل نمی‌دهد.
رئیس اتحادیه چایکاران بیان داشت: عده‌ای سودجو و منفعت‌طلب در فصل برداشت چای، چای سنواتی را خریداری می‌کنند و آن را با نام چای تولید سال به بازار عرضه می‌کنند.
هوسمی افزود: همچنین همین افراد سودجو چای سنواتی را با قیمت بسیار پایین خریداری کرده و آن را به مرزهای کشور منتقل می‌کنند و در آنجا با افزودن رنگ و اسانس‌های سرطان‌زا و در بسته‌بندی‌های شکیل و با برندهای مختلف به عنوان چای خارجی با چندین برابر قیمت به فروش می‌رسانند و از راه تقلب سودهای کلان میلیاردی کسب می‌کنند.
وی با بیان اینکه سالانه حدود 130 هزار تن چای در کشور به مصرف می‌رسد، افزود: در گذشته بین 50 تا 60 درصد این مقدار از چای تولید داخلی تامین می‌شد، در حالی که سال قبل فقط 13 هزار تن چای تولید شد و پیش‌بینی می‌شود، امسال به دلیل خشکسالی تولید کمتر از سال گذشته باشد.
هوسمی با بیان اینکه چای ایرانی عطر، طعم و کیفیت بسیار خوبی دارد و از نظر کیفیت قابل مقایسه با چای‌های وارداتی نیست، تصریح کرد: اگر روند حمایت دولت در دو سال گذشته ادامه یابد، قطعا در سال‌های آتی این صنعت که ارث نیاکان ماست پابرجا می‌ماند.
رئیس اتحادیه چایکاران اظهار داشت: درآمد از راه قاچاق چای میلیاردی است و آن مقدار چای که از طریق قاچاق به کشور وارد می‌شود قابل مقایسه با آن مقداری که با مجوز به کشور وارد می‌شود، نیست.
وی در پاسخ به این سوال که چرا چای‌های سنواتی معدوم نمی‌شود، گفت: گفته می‌شود این چای‌ها مصارف صنعتی دارد و قابل تبدیل به کافئین و لوازم آرایشی است و به امید صادرات نگهداری می‌شود، در حالی که دیده می‌شود، این چای به بهانه صادرات خریداری اما با عناوین دیگر به کشور وارد می‌شود.
رئیس اتحادیه چایکاران با بیان اینکه حداقل 50 هزار تن از چای سنواتی هنوز موجود است، بیان داشت: طبق برآورد سازمان استاندارد، چای تولیدی تا 3 سال قابل مصرف است.