خط تولید قطعات ضریح عتبات مقدسه در کرج راهاندازی شد
خط تولید قطعات برای ضریح عتبات مقدسه با حضورمعاون هنری و صنعتی ستاد عتبات عالیات کشور در پژوهشگاه مواد و انرژی ایران مستقر در مشکین دشت استان البرز آغاز شد.
به گزارش ایرنا، رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی ایران در آیین راهاندازی این خط گفت: تولید گوی و ماسوره با آلیاژ جدید، ورق، آبکاری نقره بر روی مس، ماشینکاری و پولیش ضریح مطهر عتبات عالیات از اهداف راهاندازی این خط است.
سیدمحمدمهدی هادوی افزود: گوی و ماسورههای تولیدی در این خط از جنس آلیاژ نقره و از نوع آنتی باکتریال با استحکام بالا، براق، مقاوم به پوسیدگی، شکلپذیری و غیرقابل تغییر رنگ است. وی بدون اشاره به اعتبار صرف شده برای راهاندازی این خط تولیدی، اظهار داشت: بودجه مورد نیاز این خط با همکاری ستاد بازسازی عتبات عالیات تامین شده است. هادوی با اشاره به اینکه نقره به کار رفته در گوی و ماسورههای قدیمی به سرعت سیاه میشد، گفت: یکی از تفاوتهای محصولات این خط تولیدی رفع این مشکل و ثبات رنگ است.
وی ادامه داد: کارشناسان و محققان پژوهشگاه مواد و انرژی با طراحی و ساخت آلیاژ جدید نقره گامی مهم برای افزایش کیفیت آلیاژهای به کار رفته در ضریح عتبات عالیات انجام دادهاند که این آلیاژ در صنایع دستی هم به کار گرفته میشود.
معاون هنری و صنعتی ستاد عتبات عالیات کشور هم در این مراسم گفت: این ستاد اکنون 45 پروژه بازسازی در بخش هنری و صنعتی مربوط به عتبات عالیات را در دست اجرا دارد.
جمشید گودرزی افزود: این پروژهها شامل ساخت درها، ضریحها، بافت فرشهای حرم و پنجرههای تزیینی و چوبی است. وی افزود: تمام استانهای کشور دراین پروژههای بازسازی همکاری نزدیک و مطلوبی دارند به نحوی که هر استان اجرای یک پروژه را بر عهده گرفته است.
گودرزی گفت: در اجرای این پروژهها از هنرمندان استانها در رشتههای مختلف از جمله قلمهزنی، میناکاری، خاتمکاری و منبت و بافت فرش استفاده میشود. وی یادآور شد: یکی از این پروژهها ساخت ضریح حبیببن مظاهر در استان البرز است که با روند فعلی تا 2 ماه آینده تکمیل خواهد شد. معاون هنری و صنعتی ستاد عتبات عالیات کشور با اشاره به اینکه ساخت و اجرای این پروژهها 30 میلیارد تومان هزینه دربردارد گفت: طبق برنامهریزیها امیدواریم پروژههای بازسازی در دست اجرا تا 15 ماه آینده به اتمام برسد و آماده انتقال به کربلا شود.