kayhan.ir

کد خبر: ۴۳۱۲۱
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۹
پس از 2 ماه جنجال و سوءاستفاده حامیان اصلاحات

وزیر کشور: پول کثیفی درکار نبود! عذرخواهی می‌کنم

وزیر کشور با حضور در جلسه علنی مجلس ضمن ارائه توضیحاتی درباره پول‌های کثیف اظهار داشت: سخنم در باره پول‌های کثیف تنها هشدار بوده و از آن استفاده سیاسی شده است.

حدود 2 ماه پیش بود که برای نخستین بار وزیر کشور بحث پول‌های کثیف در انتخابات را به میان کشید. بحثی جنجالی که حتی توضیحات فردای او نیز نتوانست دامنه آن را جمع کند. این سوژه در این مدت به خوراک رسانه‌های مدعی اصلاحات و حتی رسانه‌های ضدانقلاب تبدیل شد و در حالی که نظام انتخاباتی جمهوری اسلامی به جرات پاک‌ترین و سالم‌ترین سیستم انتخاباتی به شمار می‌رود، هجمه‌های ناجوانمردانه‌ای به این بهانه علیه آن صورت گرفت.
چندی پیش اعلام شد که وزیر کشور برای ادای توضیحات در این خصوص به مجلس می‌رود و رسانه‌های مذکور با آب و تاب از رمزگشایی وی در این باره در مجلس نوشتند و باز هم همان ادعاها و تخریب ها. مدعیان اصلاحات که تا پیش از این بحث از هیچ کوششی برای تخریب و تلاش برای برکناری وزیر کشور دریغ نمی‌کردند، ناگهان وی را در مرکز توجهات خود قرار داده و پول‌های کثیف به پای ثابت صفحه نخست روزنامه‌ها و سایت هایشان تبدیل شد. رحمانی فضلی دیروز به مجلس رفت و قفل چمدان پول‌های کثیف را گشود. چمدانی خالی که البته هزینه‌هایش برای کشور سنگین بود.
به گزارش فارس عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور که برای توضیح درباره اظهاراتش پیرامون «پول کثیف» در مجلس حاضر شده بود، با تاکید بر اینکه اظهاراتش در این خصوص توسط برخی رسانه‌ها تحریف شده، گفت: اگر از صحبت‌های من به دلیل انعکاس بد در مطبوعات و رسانه‌ها سوءبرداشت شده، عذرخواهی می‌کنم.
وی گفت : من پیش از این هم که در دیوان محاسبات بودم بارها این نکته را مطرح کردم و امروز نیز بر آن تأکید می‌کنم که یکی از بزرگترین مشکلاتی که ما در کشور با آن مواجه هستیم موضوع بی‌انضباطی مالی است.
رحمانی فضلی اضافه کرد: ما هنوز نمی‌توانیم بگوییم که کل درآمدها و هزینه‌های کشور چقدر است، همانطور که پیش از این هم می‌گفتم ما باید به صورت جدی تمام منابع مالی و هزینه‌های کشور را به صورت واحد و یکپارچه نه به عنوان یک مسئله دولتی بلکه به عنوان یک مسئله حاکمیتی و نحوه گردش و چرخش آنها را مشخص کنیم و نظارت عالیه‌ای بر تمام امور داشته باشیم.
درخواستم جلسه غیرعلنی بود
وزیر کشور اظهارداشت: من طی نامه‌ای از رئیس مجلس شورای اسلامی درخواست کردم تا در صورت امکان، جلسه به صورت غیرعلنی برگزار شود تا ارقام و اعدادی را که من اعلام می‌کنم مورد سوءاستفاده دشمنان قرار نگیرد البته موضوعی که ما می‌خواهیم به آن بپردازیم مسئله‌ای است که کشورهای اروپایی و آمریکا به شدت با آن مواجه هستند و علی‌رغم همه برنامه‌ها و اقدامات، بزرگترین پولشویی‌ها در داخل آمریکا، اروپا و کشورهای قدرتمند صورت می‌گیرد اما ما به عنوان کشور جمهوری اسلامی ایران معتقدیم که باید تمام فعالیت‌های ما مبتنی بر عقاید و اصول انقلابی و اعتقادی‌مان باشد و کمترین تخلف را داشته باشیم.
رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: من در سخنرانی خود در روز دوم اردیبهشت سال قبل در جمع فرماندهان مبارزه با موادمخدر بر آثار و عواقب قاچاق و درآمدهای ناشی از آن صحبت کردم. آثار امنیتی این مسئله را مطرح کردم به گونه‌ای که امروز برای ما مسجل است پول‌های قاچاق و قاچاقچیان با اشرار و تروریست‌ها ارتباط دارند و این موضوع را ما برای اولین بار امسال در سازمان ملل نیز مطرح کردیم و برای آنها نیز این مسئله جالب بود و مصادیق خود را در این خصوص به آنها ارائه کردیم.
باید قاچاق و منابع ناشی از آن را کنترل کنیم
وی با بیان اینکه اگر ما قاچاق و منابع ناشی از قاچاق را کنترل نکنیم حتما گروه‌های افراطی و تروریستی از این مسئله استفاده می‌‌کنند، افزود: در حوزه اقتصادی نیز من این مثل را مطرح کردم که پول‌هایی که ناشی از قاچاق است می‌تواند در اقتصاد کشور ضررهای بسیار زیادی وارد کند و رقابت را دچار اشکال کرده و انحصار ایجاد کند و در نهایت فرار سرمایه‌ها را از کشور در پی داشته باشد.
رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: در حوزه سیاسی این مسئله را مطرح کردم که اگر ما مراقب نباشیم قاچاقچیان و کسانی که به دنبال پول‌های کثیف هستند محتاج به حامی بوده و حامی خود را در حوزه قدرت جست‌وجو می‌کنند و اگر هوشیار نباشیم امکان دارد تا این افراد از طرق مختلف در حوزه سیاسی من جمله از طریق انتقال قدرت که این امر در قالب انتخابات صورت می‌گیرد، اعمال نظر و اعمال نفوذ داشته باشند. وی ادامه داد: البته این موضوع در همان روز از سوی رسانه‌های مختلف به گونه‌ای مطرح شد که هم ناقص، هم جهت‌دار و هم تحریف شده بود.
وی ادامه داد:‌ اطلاعیه از طرف ستاد مبارزه با موادمخدر صادر شد و در آنجا این بحث اصلاح شد و این موضوع مطرح شد که چنانچه گردش ناسالم مالی موادمخدر در هر حوزه‌ای از جمله سیاست ورود کند منجر به فساد و قدرت گرفتن عوامل قاچاق در مناسبات آن حوزه خواهد شد، نسبت به تأثیر پول‌های کثیف ناشی از قاچاق مواد مخدر در تمام عرصه‌ها از جمله سیاست هشدار داده شد.
رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: موضوعی که من مطرح کردم یک موضوع ملی است و ما اگر توجه نداشته باشیم باید یقین دانست که این افراد به همه حوزه‌ها قصد نفوذ خواهند داشت برای اینکه به دنبال حامی هستند و برای اینکه منافع و قدرت می‌خواهند.
توضیح دادیم که هشدار بوده است
وزیر کشور اظهارداشت: برخی از رسانه‌ها این موضوع مهم کشور را بر عرصه رقابت‌های سیاسی، تحلیل‌های گروهی و با توجه به مصالح و منافع خود از آن استفاده کرده‌اند و ما روز بعد از آن توضیح دادیم که این موضوع هشدار بوده است.
رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: انتظار من از مجلس و قوه قضائیه و همه این است که با این موضوعات به صورت اساسی مقابله شود و اجازه ندهیم تا این فضا در کشور ایجاد شود اما مسئله‌ای که اصلا مطرح نشده شما نمایندگان از من انتظار دارید که جنگ روانی رسانه‌های داخلی و خارجی را که به این موضوع دامن زده‌اند در داخل آن دام حرکت کنم و مسائل کشور را مطرح کنم که چه اتفاقی افتاده است.
وی افزود: چه کسی‌ می‌تواند برای بنده اثبات کند که چنین موضوعی اتفاق افتاده است و گلایه من از کسانی است که در این مسئله فریب رسانه‌ها را خوردند و در پی آن رسانه‌ها مسائلی را مطرح کردند که خودشان به آن دامن زدند و مسئله سیاسی در کشور به گونه‌ای شد که عده‌‌ای طرفدار این مسئله شدند و عده‌ای در مقابل آن موضع گرفتند و انگار که موضوع را به خود گرفتند.
وزیر کشور اظهار داشت: مقام معظم رهبری بارها و بارها در مورد ورود پول‌های فساد به حوزه انتخابات، سیاست و به حوزه قدرت تذکر دادند چرا ما در مقابل یک موضوعی که به صورت یک هشدار مطرح می‌شود چنان موضع می‌گیریم که بعد برای دفاع از آن موضع غلط به گونه‌‌ای حرکت می‌کنیم که چند اسم هم از آن بیرون می‌آید. این کار چه مشکلی را حل می‌کند؟
از اظهارات من استفاده سیاسی شده
وزیر کشور با تاکید بر اینکه از اظهارات من استفاده سیاسی شده و مباحث به انحراف کشیده شده است ،‌ گفت: مسئله مهمی که من در آن نشست بیان کردم امروز به بازی‌های سیاسی کشیده شده که این اصلاً درست نیست.
وی در ادامه اظهارات خود با اشاره به اینکه 3 میلیارد دلار از طریق مواد مخدر وارد عرصه اقتصادی کشورمان شده است، افزود: در 3 ماه اخیر با کیسی مواجه شدیم که فردی 35 ساله با 5 کلاس سواد در عرض 2 سال 200 تن جابجا کرده، برای اولین بار در طول تاریخ مبارزه پولشویی در کشور شبکه‌ای را شناسایی کردیم که در آن 2 هزار نفر با دارایی‌های یکسان به این فعالیت می‌پردازند.
رحمانی‌فضلی از نمایندگان مجلس پرسید که آیا به روند هزینه‌های مربوط به انتخابات در کشور نظارت می‌شود؟ آیا قدرتمندان و سودجویان به دنبال سوءاستفاده نیستند؟
وی تصریح کرد: انتظار بنده و مردم از شما نمایندگان و همچنین انتظار همه مردم از ما این است که بستری را از نظر اقتصادی فراهم کنیم و مدیریتی بر منابع مالی و فعالیت‌های اقتصادی انجام دهیم تا این فعالیت‌ها منجر به پول‌های کثیف و قاچاق نشود.
وزیر کشور تاکید کرد: بنده مجددا عرض می‌کنم که این موضوع را در حوزه سیاسی به عنوان هشداری که باید مواظب باشیم به حوزه قدرت و سیاست کشیده نشود، می‌دانم.
وی افزود: اگر برداشت دوستان از سخنان من به خاطر اینکه رسانه‌ها آن را در بازی‌های سیاسی خود به گونه‌ای به نفع مقاصد سیاسی خود استفاده کرده‌اند و ما بارها آن را تکذیب کردیم، من امروز پیش شما آمدم تا این موضوع را بطور شفاف بیان کنم.
رحمانی‌فضلی در پایان خاطرنشان کرد: به بنده پیشنهاد می‌کنند که بگویم اگر سوءاستفاده‌ای از صحبت‌های من به دلیل انعکاس بد در نشریات و روزنامه‌ها صورت گرفته، از طرف آنها از شما عذرخواهی کنم.
خواسته نایب رئیس مجلس از وزیر کشور
حجت الاسلام ابوترابی نایب‌رئیس مجلس خطاب به رحمانی‌فضلی گفت: بدون کمترین چشم‌پوشی حضور پول کثیف در حوزه سیاست به ویژه نهاد قانون‌گذاری را تبیین کنید. وی در تذکری در خصوص صحبت‌های وزیر کشور در صحن علنی مجلس گفت: در اینکه در اقتصاد کشور به دلایلی که از جمله آن می‌توان به قاچاق سوخت اشاره کرد پول کثیفی رفته و بازمی‌گردد و همین یک نکته کافی است برای اینکه بدانیم ما در اقتصاد کشور شاهد جریان پول‌های کثیف هستیم و در این بحثی نیست و تبیین و ارائه راهکار برای برخورد منطقی با آن جزو دغدغه‌های مجلس و دولت به صورت مشترک است.
نائب رئیس مجلس خطاب به وزیر کشور اظهار داشت: از شما به عنوان سکان‌دار حوزه مبارزه با قاچاق و پول‌شویی انتظار می‌رود با برنامه در جهت حذف پول‌های کثیف از اقتصاد کشور تمام تلاش خود را به کار بگیرید و بدانید مجلس با تمام توان در این مسیر همراه شما است و قوه قضاییه نیز همراهی خواهد کرد.
سوال از رئیس جمهور در مجلس
کلید خورد
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس از جمع آوری امضاء برای سوال از رئیس جمهور درباره دلایل عدم ارائه جزییات توافقات اخیر به مردم و عدم انتشار فکت‌شیت خبر داد.
به گزارش فارس حمید رسایی نماینده مردم تهران و نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی  با اشاره به اینکه علی رغم تاکید رهبر انقلاب مبنی بر ارائه جزییات مذاکرات به مردم و نخبگان، دولت بنایی بر این کار ندارد و همچنان بر مخفی کاری اصرار دارد، اظهار داشت: پیگیری‌های ما نشان می‌دهد که  مانع اصلی ارائه جزئیات توافقات صورت گرفته هسته‌ای به مردم، شخص آقای روحانی است و وزیر خارجه در این باره تصمیم گیرنده نیست.
حسین علی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی نیز از جمع‌آوری امضا در صحن برای طرح دوفوریتی تصویب تصمیمات اتخاذشده در مذاکرات هسته‌ای و توافق نهایی در این خصوص در مجلس خبر داد.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز برای تأمین نظر شورای نگهبان وظایف شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکززدایی از تهران را اصلاح کردند.
بهارستان نشین‌ها در ادامه دو فوریت طرحی را به تصویب رساندند که در صورت تصویب نهایی اعضای شوراهای اسلامی شهرها از کاندیداتوری در حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور برای انتخابات مجلس محروم می‌شوند.
همچنین در این جلسه «غلام‌محمد زارعی» به عنوان عضو ناظر مجلس در شورایعالی صنایع دریایی برگزیده شد.
از سوی دیگر در جلسه علنی دیروز تقاضای 50 نماینده برای ارجاع قانون آیین دادرسی به کمیسون قضایی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز خانه ملت اعلام وصول شد.
خبر دیگر اینکه نمایندگان مجلس دو فوریت طرحی را به تصویب رساندند که با تصویب نهایی آن در جلسه روز سه‌شنبه خانه ملت، تمامی مؤسسات اعتباری غیربانکی و نهادهایی که به عملیات بانکی مبادرت می‌ورزند، مشمول نظارت بانک مرکزی می‌شوند.
قرائت گزارش عملکرد دولت یازدهم
 در تأمین مسکن دهک‌های پایین
گزارش کمیسیون عمران مجلس درباره عملکرد دولت یازدهم در تأمین مسکن دهک‌های پایین جامعه در جلسه علنی امروز خانه ملت قرائت شد.
در بخشی از این گزارش آمده است: در مجموع بنظر می‌رسد که پس از گذشت یک سال و نیم از عمر دولت یازدهم، در سایه تعلل وزارت راه‌ و شهرسازی در تعیین برنامه‌های خود برای حوزه مسکن و اصرار بر سیاستهای تورم‌زا و مخالف با اصول اقتصادی، بخش زمین و مسکن با بلاتکلیفی مواجه است. بلاتکلیفی‌ای که موجب شده در دولت یازدهم، پرداختی‌های بانک مسکن به پروژه‌های مسکن مهر (و بالتبع سرعت پیشرفت این پروژه‌ها) 86 درصد کاهش یابد؛ اعطای وام نوسازی مسکن روستایی 75 درصد و اعطای وام نوسازی بافت فرسوده شهری در سال 92 نسبت به 91، حدود 87 درصد کاهش پذیرد و هیچ‌گونه برنامه‌ای برای تامین مسکن دهک‌های کم درآمد نهایی نشده و در دست اجرا نباشد.
نطق‌های میان دستور
 و تذکرات نمایندگان
عباس صلاحی نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود گفت: وقتی پای مصالح ملی در میان باشد نظر دولت، مجلس و مردم نظری واحد خواهد بود و همه به صورت ید واحد از منافع ملی دفاع خواهیم کرد.
جمشید جعفرپورنماینده مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی نیز در نطق خود گفت: چنانچه در همان روز امضای توافق تمام تحریم‌ها لغو نشود توافقی صورت نخواهد گرفت و تیم مذاکره‌کننده باید بدون اعتماد به طرف مقابل نسبت به انشای متن توافق اقدام کند.
سید حمیدرضا  طباطبایی نائینی نماینده مردم نائین نیز با بیان اینکه تعداد استیضاح‌کنندگان وزیر مسکن، راه و شهرسازی به ۵۸ نفر رسیده است، گفت: استدعا می‌کنیم این وزیر که کفایت ندارد به زودی استیضاح و عزل شود.
همچنین محمدحسین قربانی نماینده مردم آستانه اشرفیه در نطق میان‌دستور خود با بیان اینکه مجلس زیر بار توافقی که حق ملت را ضایع کنند، نخواهد رفت، گفت: از وزارت امور خارجه درخواست دارم فکت‌شیت ایرانی را منتشر کنند تا اگر ابهامی وجود دارد برطرف شود.
علی‌نعمت چهاردولی نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز در نطق میان‌دستور خودضمن محکوم کردن کشتار وحشیانه ۲۷ روزه مردم مظلوم یمن توسط آل‌سعود، گفت: به سازمان ملل و یونیسف تأکید می‌کنیم ارسال مواد غذایی و دارویی را به یمن آزاد کنند.
خبر دیگر آنکه زهره طبیب‌زاده نوری نماینده مردم تهران در تذکری به وزیر امور خارجه خواستار توضیح علت در مورد حضور حسین موسویان در کنار تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و در مجالس مناظره دانشگاه‌ها شد.