رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت خبر داد
اسقاط 320 هزار دستگاه خودرو فرسوده در سال جاری
رئيس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با اشاره به اسقاط بیش از 320 هزار دستگاه خودرو فرسوده در سال 93، گفت: با اسقاط خودروهای فرسوده سالانه 400 میلیون لیتر در مصرف سوخت صرفهجویی میشود.
علیرضا فیض بخش دیروز در مراسم خروج خودروهای فرسوده، اظهار داشت: افزایش ایمنی، کاهش مصرف سوخت و کاهش آلودگی هوا از جمله اهداف طرح نوسازی خودروها است.
وی با بیان اینکه از آغاز اجرای این طرح از سالیان گذشته تاکنون یک میلیون و 600 هزار خودرو فرسوده از رده خارج شده است، افزود: پیش از این بیشترین میزان اسقاط خودروهای فرسوده مربوط به سال 1389 با رقم 250 هزار دستگاه بوده است.
رئيس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور خاطرنشان کرد: اما از ابتدای سال جاری تاکنون 320هزار دستگاه خودرو فرسوده اسقاط شده که تا پایان سال این میزان به 350هزار دستگاه خودرو افزایش خواهد یافت.
وی با تشریح علل رکود در نوسازی خودروهای فرسوده در سالیان گذشته، گفت: در نتیجه مصوبه دولت یازدهم در سال 92 ظرفیت بسیار خوبی برای نوسازی خودروها فراهم شده است.
فیض بخش اظهار داشت: برای تسریع در فرآیند نوسازی به جای الزام واردکنندگان به پرداخت وجه اسقاط خودروی فرسوده، آنها را مکلف کردیم که مستقیما خودرو را اسقاط کنند.
وی اضافه کرد: اقدام دیگر برای بهبود فرآیند نوسازی، کنار گذاشتن کارهای اجرایی در ستاد و برونسپاری آنها بود.
وی در ادامه با تشریح دستاوردهای اسقاط خودروهای فرسوده، اظهار داشت: خودروهای فرسوده اغلب کاربراتوری هستند که 22 برابر خودروهای یورو 2 و 50 برابر خودروهای یورو 4 آلودگی ایجاد می کنند. اسقاط این خودروها نقش مهمی در بهبود کیفیت هوا داشته است.
فیض بخش با بیان اینکه با اسقاط این خودروها 11/5 درصد میزان سوانح رانندگی کاهش یافته است، افزود: بخش عمده ای از تصادفات خودروها مربوط به سواریها و وانتهای فرسوده است.
وی با بیان آنکه در 9 سال گذشته تنها 3 هزار دستگاه خودرو سنگین از رده خارج شده است، گفت: با مصوبه 13 اسفنده ماه هیات دولت که براساس تعداد گواهی خودروهای سنگین افزایش می یابد، روند نوسازی این خودروها شتاب بیشتری خواهد یافت.