kayhan.ir

کد خبر: ۳۸۴۳۵
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۷
وزارت نیرو اعلام کرد

گران شدن قیمت برق از اول اسفند

معاون وزیر نیرو گفت: در قانون بودجه امسال به وزارت نیرو اجازه داده شده بود که قیمت برق 30 درصد افزایش یابد و از اول اسفند ماه جاری تعرفه برق بخش خانگی و کشاورزی 10 درصد و سایر مشترکان 20 درصد افزایش یافته است.



 هوشنگ فلاحتیان در نشست خبری دیروزدر پاسخ به  سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا تغییراتی در عوارض و یا تعرفه‌های برق  سال آینده صورت گرفته  یا خیر، گفت: براساس بودجه 94 عوارض برق به هیچ عنوان افزایش نیافته  به طوری که در سال جاری از کلیه مشترکان به جز مشترکان بخش کشاورزی و روستایی که به ازای هر کیلووات 30 ریال دریافت می‌شد این مبلغ  سال آینده نیز همان 30 ریال  است.
وی ادامه داد: برای بیمه کردن مشترکان برق در برابر آتش‌سوزی نیز آنچه که در بودجه سال 94 آمده برای بخش گاز 100 تومان و برای برق 50 تومان بوده  که این مبلغ نیز همانند بودجه 93 است.
فلاحتیان ادامه داد: اما در خصوص تعرفه‌های برق باید بگویم که براساس قانون بودجه 92 که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با افزایش 38 درصدی قیمت برق موافقت کرده بود  اواخر سال 92 این عدد تنها 20 درصد افزایش یافت.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: تا این لحظه باید بگویم که از ابتدای اسفند ماه جاری علیرغم اینکه در قانون آمده بود که تعرفه‌های برق می‌تواند 30 درصد افزایش یابد تنها در بخش خانگی و کشاورزی تعرفه‌ها 10 درصد و سایر مشترکان (صنعتی، اداری، عمومی و تجاری) 20 درصد اضافه شده  بنابراین بطور متوسط تعرفه‌های برق از اول اسفندماه سال جاری 17 درصد افزایش یافته است.
وی تأکید کرد: در حال حاضر حدود 70 درصد مشترکان برق کشور زیر 7 هزار تومان پول برق می‌دهند بنابراین با اعمال این افزایش 10 درصد برای بخش خانگی و کشاورزی همین 70 درصد که ماهانه 7 هزار تومان پول برق می‌دادند پول قبض آنها 7700 تومان خواهد شد.
معاون وزیر نیرو همچنین با بیان اینکه اگر مردم سال آینده ۱۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف برق نکنند  تابستان اعمال خاموشی اجتناب‌ناپذیر است، گفت: پیش‌بینی ما این است که تراز تولید برق در تابستان حداقل با ۳۰۰۰ مگاوات کسری مواجه خواهد شد. در این نشست  فلاحتیان با بیان این مطلب گفت:‌ در دو سال اخیر منابع لازم برای ایجاد و احداث نیروهای جدید کاهش یافته است و به صورت طبیعی برای دستیابی به سرمایه لازم و احداث نیروگاه و خطوط انتقال با مشکل مواجه هستیم. وی ادامه داد: علی‌رغم این شرایط سخت و بالا بودن قیمت تمام شده برق مصرفی که به مردم می‌فروشیم،از ابتدای سال 93 تا اول دی ماه مجموعا 2518 مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار بهره‌برداری شده است و طی برنامه صورت گرفته تلاش خواهیم کرد تا قبل از تابستان سال 94 ،1143 مگاوات نیروگاه جدید نیز وارد مدار شود.
فلاحتیان با اشاره به اینکه باید از تجارب سال‌های گذشته و مشترکان صنایع بزرگ نهایت استفاده را ببریم، گفت: با کمک نمایندگان مجلس بندی را در قانون بودجه 94 پیش‌بینی کرده‌ایم که اگر این بند قانونی رای بیاورد مشترکان سنگین و صنایع بزرگ در طول سال حداقل به میزان 300 ساعت برق مصرفی خود را کاهش دهند و در ساعت اوج از مصارف پرمصرف استفاده نکنند.