ملت شایستهتر از آن است که ...(نگاه)
روحالله عبادی
- روز پنجشنبه هفدهم مهرماه 1393 شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران به ریاست اسحاق جهانگیری تشکیل جلسه داد... اسحاق جهانگیری رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران در ادامه این جلسه با اشاره به اهمیت انتخابات مجلس دهم گفت: حرکت مردم در انتخابات 24 خرداد 93 باید تداوم یابد و من بر این باورم که در این شرایط اعتدال گوهر مورد نیاز ما در همه نهادها به خصوص دولت و مجلس است. (خبرگزاری تسنیم 1393/7/26)
- همایش سراسری حزب اعتدال و توسعه صبح امروز با حضور محمدباقر نوبخت دبیرکل این حزب، محمود واعظی وزیر ارتباطات و عضو شورای مرکزی حزب، مرتضی بانک سرپرست نهاد ریاست جمهوری و عضو شورای مرکزی حزب، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو شورای مرکزی حزب و فاطمه هاشمی فرزند آیتالله رفسنجانی با شعار «اسلام رحمانی، ایران آرمانی و جوان اعتدالی» تشکیل شد.
(خبرگزاری فارس 1393/11/30)
موارد فوق صرفا بخشی از اخبار رسمی حضور پررنگ مقامات و مسئولان ارشد دولت در همایشهای حزبی و جناحی و عمدتا با رویکرد انتخاباتی است که برخلاف سوگند رئیسجمهور که قرار بود، با قدرتی که ملت به عنوان امانتی مقدس به آنان سپرده «خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور» کنند با موقعیتی که ملت به آنان داد فعلا سرگرم پرداختن به مسائل حزبی و محفلی هستند! به سوگندنامه رئیسجمهور دقت شود:
«من به عنوان رئیسجمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد میکنم که... خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و عدالت، گسترش عدالت سازم... و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهمالسلام، قدرتی را که ملت به عنوان امانتی مقدس به من سپرده است، همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم...»
اگرچه ممکن است گفته شود حضور مسئولان ارشد دولت و یا سایر قوا در دستهبندیهای حزبی و یا انتخاباتی خلاف قانون نیست، اما به نظر میرسد نکات قابل تاملی در این زمینه وجود دارد:
1) حضور پرشور مردم در پای صندوقهای رای دقیقا به منظور ایجاد تغییر در شرایط موجود در عرصههای اقتصادی، معیشتی، اشتغال و گشودن مسیرهای جدیدی از خدمت صادقانه و فراهم کردن فرصت برای نیروهای تازهنفس جهت خدمت شبانهروزی، بیمنت و تمام وقت به مردم و تدبیر برای حل مشکلات پیش روی کشور است و یقینا صرف وقت مسئولان در نشستهای حزبی و همایشهای تیمی نه مرضی مردم است و نه مرضی خداوند. به زبان سادهتر مردم به دولتها رای نمیدهند که به جای تدبیر برای حل مشکلات معیشتی، اقتصادی، اشتغال و ازدواج آنان وقت خود را حتی برای دقایقی مصروف حضور در همایشهای حزبی و انتخاباتی کند.
2) حضور مسئولان ارشد دولت در نشستهای انتخاباتی و حزبی در شرایطی صورت میگیرد که این روزها دولت باید به فکر ارائه بودجه سال جاری آن هم برای برونرفت از سختترین شرایط اقتصادی کشور باشد و در کنار آن برنامهریزی برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی، تنظیم برنامه ششم، نحوه اجرای موثر سندهای بالادستی نظام از جمله سند سلامت، سند اداری، سند آموزش و پرورش و... در پیش رو دارند که اگر همه اعضای دولت و به ویژه مسئولان اقتصادی آن، همه وقت 24 ساعته خود را نیز به این موارد اختصاص دهند یقینا باز هم وقت کم خواهند آورد.
3) مسئولان قوا، معاونین آنان، وزرا و... باید توجه کنند که کار حزبی و جناحی تا قبل از مسئولیت یافتن آنان موضوعیت داشته که بعد از تصدی مسئولیت امانتی از بار سنگین خدمت به مردم را بر دوش دارند و اگر قرار باشد سایر مسئولان ارشد قوا هر یک از قوا نیز هر کدام وقتی را برای کار حزبی اختصاص دهند، پس رسیدگی به مسائل مهم مردم چه میشود؟ و آیا اساسا کار مهمتری از تدبیر برای حل مشکلات پرتعداد این مردم نجیب و سرافراز متصور است؟ به نظر میرسد که حقیقتا این رفتار شایسته این ملت اقتدارآفرین نیست!
4) علاوه بر آن رهبر معظم انقلاب اسلامی در تمامی ادوار و از جمله در آخرین دیدار اعضای دولت در شهریورماه سال جاری (1393/6/5) با درک صحیح از روحیات و رویکردهای دولت یازدهم در توصیههای پانزدهگانه خود به رئیسجمهوری و اعضای دولت علاوه بر تاکید بر ضرورت کار و خدمت مستمر به مردم، دولت را از ورود در جناحبندیهای سیاسی برحذر داشتند: «حضرت آیتالله خامنهای در ادامه چند توصیه مهم به دولت داشتند که «کار و فعالیت و خدمت مستمر به مردم» و «پرهیز از حاشیهسازیها» اولین توصیه به دولتمردان بود... چهارمین توصیه حضرت آیتالله خامنهای عبور دولت از جناحبندیها در مسائل سیاسی، بود که ایشان تاکید کردند: علائق اعضای دولت به برخی جناحهای سیاسی اشکالی ندارد اما دولت و اعضای آن نباید اسیر جناحبندیها شوند.» (پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری 1393/6/5)
منطق و انصاف حکم میکند در شرایطی که «ملت» با حضور پرشور و مستحکم در همه صحنههای مورد نیاز انقلاب که آخرین نمونه افتخارآمیز آن حضور کمنظیر در راهپیمایی 22 بهمن، آن هم در شرایط نامساعد جوی بود، اعلام حضور میکند و در برابر آن نیز دشمن همه توان و ظرفیت خود را به میدان آورده است تا با جدا کردن مردم مومن و انقلابی به عنوان رکن اساسی انقلاب، نظام اسلامی را از پشتوانه اقتدارآفرین خود تهی کند، مسئولان ارشد کشور به جای حضور در جلسات حزبی و باندی لحظه لحظه عمر خود را صرف پاسخ شایسته به اعتماد عمومی کرده و بار سنگین ناشی از تورم، گرانی، رکود تولید، بیکاری، مشکلات معیشتی و ازدواج و... را از روی دوش مردمی صبور و نجیب و جوانانی مومن و فهیم بردارند تا هم در این دنیا در مقابل ملت فداکار روسفید باشند و هم در آن دنیا در برابر مواخذه الهی دست خالی نباشند. انشاءالله.