kayhan.ir

کد خبر: ۳۸۰۰۶
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۱
رئیس هیئت مدیره فولاد بافق:

تنها طرح فولادی واگذار شده در آستانه تعطیلی قرار گرفت

در حالی که در سالگرد ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری قرار داریم، خبرهای منتشر شده در باره افزایش واردات کالاهای اساسی و عدم حمایت از تولید در این یک‌سال، نشان‌دهنده این است که مسئولان اقتصادی دولت یازدهم باید تلاش بیشتری در راستای تحقق اهداف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را در برنامه خود قرار دهند تا اقتصاد ایران را روز به روز در مقابل تکان‌های شدید اقتصادی مقاوم‌تر کنند.


در همین ارتباط سیدعلی محمد ابویی رئیس هیئت مدیره مجتمع معدنی و صنعت آهن و فولاد بافق در گفت‌و‌گو با نسیم با اشاره به مشکلات پیش روی سرمایه‌گذاری و تولید این صنعت اظهار کرد: ما بنا به فرموده مقام معظم رهبری در راستای تولید ملی و اقتصاد مقاومتی، در جهت سرمایه‌گذاری در کشور اعلام آمادگی کردیم و در سال 90 با هدف ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی سنگ آهن اقدام به خرید یکی از هشت طرح فولادی مصوب در دولت قبل کردیم که متاسفانه وزارت صنعت سه سال است که نه تنها در جهت رفع مشکلات در این مدت به این شرکت کمکی نکرده‌اند، بلکه مشکلات جدیدی را برای ما درست کرده‌اند. وی افزود: جهت بهینه‌سازی طرح و تکمیل زنجیره تولید در کنار این طرح مجوز گندله‌سازی با ظرفیت 5 میلیون تن را از دولت وقت گرفتیم، اما علی رغم دستور وزیر صنعت در جهت حمایت از بخش خصوصی، علیرغم اینکه در این مدت پیمانکاران و قراردادهای این طرح بسته شده بود و دستگاه‌ها با ظرفیت 5 تن خریداری شده بود چند روز پیش، مجوز ظرفیت این طرح را به یک میلیون و هفتصد هزارتن کاهش می‌دهند.
این تولید‌کننده فولاد با اشاره به سنگ‌اندازی‌های موجود برای تمدید پروانه فعالیت صنایع خاطرنشان کرد: همه ساله تمدید مجوز شش ماهه در شهرستان یزد انجام می‌شد، اما اکنون بدون اینکه اعلام کنند تمدید مجوزها را به تهران آوردند و بروکراسی اداری حاکم بر آن را سخت‌تر کردند.
ابویی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در این پروژه گفت: برای انجام این پروژه با یک شرکت آلمانی قرارداد امضا کردیم و تلاش کردیم که با توجه به تحریم‌ها، تکنولوژی‌های آن در داخل ایران انجام شود، که به همین دلیل پرداخت قرارداد را زودتر از موعد نهایی و پيش پرداخت اولیه را به طرف خارجی دادیم.
وی به بهانه‌های واهی مسئولان وزارت صنعت برای متوقف کردن این پروژه اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر با تقلیل مجوز ظرفیت این پروژه از پنج میلیون به یک میلیون و هفتصد هزار تن از سوی وزارت صنعت، این پروژه به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی در آستانه تعطیلی قرار گرفته و اشتغالزایی برای حدود 1500 نفر از مردم ساکن در این منطقه محروم از بین خواهد رفت.
این تولید‌کننده فولاد افزود: یکی از بهانه‌ها برای تعطیلی این طرح نبود مواد اولیه است، در حالی مواد اولیه در منطقه ما به وفور یافت شده و به کشورهای چین و کره صادر می‌شود و در دولت قبلي و فعلي مواد اوليه كتباً تضمين شده است. قابل ذكر است اين طرح در جوار معدن مي‌باشد.
ابویی ادامه داد: اگر جلوی خام‌فروشی در این بخش گرفته شود، کشور سی و شش دلاری که در حال حاضر در خام‌فروشی به ازای فروش مواد خام به دست می‌آورد را می‌توانیم به 500 دلار افزایش داده و 1500 نفر را هم اشتغالزایی کنیم. وی با بیان این مطلب که « دست‌هایی در وزارت صنعت وجود دارند که به دنبال خام‌فروشی هستند»، خاطرنشان کرد: در حال حاضر جریانی در وزارت صنعت وجود دارد که از خام‌فروشی حمایت کرده و اجازه فعالیت به ما را نمی‌دهد.
این تولید‌کننده فولاد با انتقاد از معاون برنامه‌ریزی وزارت صنعت خاطرنشان کرد: معاون برنامه‌ریزی وزارت صنعت 16 ماه است که دستور ایشان را اجرا نمی‌کند.
ابویی با اشاره به نفوذ دولتی‌ها در صنعت فولاد بر خلاف اصل 44 خاطرنشان کرد: در حال حاضر 7 طرح جدید فولادی به شکل دولتی ارائه شده است در حالی که هیچ حمایتی از ما به عنوان بخش خصوصی انجام نمی‌شود. وی با اشاره به ضررهای تعطیلی این طرح خاطرنشان کرد: اگر این طرح تعطیل شود 400 نیروی کار در برهه فعلی بیکار شده و 1500 نیروی کار هم که برای تکمیل طرح قرار بود از اردیبهشت وارد بازار کار شوند، بیکار می‌شوند. این تولید‌کننده فولاد در پایان گفت: در صورت لغو این طرح اموال ما بلوکه خواهد شد و پول‌هایی که پرداخت شده بازگردانده نمی‌شود که این مسئله آسیب جدی به منافع ملی وارد می‌کند و قابل ذكر است قراردادهاي تجهيزات اين طرح در مقایسه با قرادادهای مشابه در شركت‌هاي نيمه‌دولتي و دولتي اقتصادي‌تر و كيفي‌تر مي‌باشد.