یک کارشناس ارشد بازار سرمایه خواستار شد
حذف بهره مالکانه برای مساعدت به سهامداران
یک کارشناس ارشد بازار سرمایه از مسئولان خواست تا با حذف بهره مالکانه مساعدت خود را به جامعه سهامداری نشان دهند تا پس از رفع ریسکهای پتروشیمیها و پالایشیها، صنعت سنگآهن سومین صنعتی باشد که شرایط باثباتی برای آن در نظر گرفته میشود.
غلامرضا سلیمانی با اشاره به تمایل جدی سرمایهگذاران خارجی برای حضور در ایران افزود: ثبات قوانین و مدت زمان حاکمیت قوانین بر صنایع کشور مهمترین پرسشی است که سرمایهگذاران خارجی برای حضور در ایران مطرح میکنند.
وی اظهار داشت: بر این اساس حل ابهامات سنگ آهنیها پس از رفع ابهامات پتروشیمیها و پالایشگاهها میتواند فاز جدیدی از ثبات قوانین در جمهوری اسلامی ایران را به نمایش گذارد.
این خبره بازار سرمایه با اشاره به فعالیت 165 واحد معدنی کوچک و بزرگ سنگ آهن در کشور، از دو معدن چادرملوی یزد و گل گهر سیرجان از جمله معادنی نام برد که در شرایط کاهش قیمتها و رکود در بازار و در نهایت عدم سودآوری معادن کوچک در کشور همچنان فعالیت میکنند.
سلیمانی با اشاره به امیدواری به اقدامات دولت تدبیر و امید، اظهار داشت: به موجب آن انتظار میرفت که با تغییر سیاستهای اقتصادی، رونق موجود در این صنعت که به رغم شرایط رکود تورمی در کشور و حتی بحران بازارهای بینالمللی، همچنان سرپا بود را دوچندان کند.
مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری غدیر از ظرفیتهای بالای بخش معدن به عنوان مسئلهای یاد کرد که دولت را بر آن داشت تا از این صنعت به عنوان جایگزین نفت برای تامین نیازهای کشور بهره ببرد. بر این اساس در حالی دولت به تعیین حق انتفاع پروانه بهرهبرداری از شرکتهای فعال در این صنعت پرداخته است که سیاستهای حمایتی در سایر کشورها از این صنایع، همواره مبنی بر کاهش بهره مالکانه یا مالیات شرکتهای معدنی بوده است.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه با اشاره به کاهش قیمتهای جهانی، افزایش ضریب باطلهبرداری و شرایط استخراج (استخراج روباز یا زیرزمینی) با قیمتهای تمام شده و ویژگیهای متنوع و متفاوت معادن در اقصی نقاط جهان، گفت: این عوامل بهره مالکانه را با کاهش و تغییر مواجه میسازد، اما در کشور ما تعیین بهره مالکانه بدون توجه به این مسایل صورت میپذیرد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ذخایر قطعی سنگآهن حدود 170میلیارد تن برآورد میشود، ایران با داشتن 2/5 میلیارد تن ذخیره قطعی(موجود) سنگآهن، حدود 1/4درصد ذخیره جهان را در اختیار دارد، بر این اساس از نظر ذخایر قطعی سنگآهن در رتبه یازدهم جهانی قرار دارد. در این راستا با توجه به برآورد تولید حدود 42 میلیون تنی سالانه سنگ آهن دانهبندی و کنسانتره در کشور، طرحهای 7 گانه فولاد استانی راهاندازی شد که در راستای اجرای این طرحها، مصرف سنگآهن نیز افزایش مییابد. مدیرعامل هلدینگ غدیر یادآور شد که با توجه به سند چشمانداز فولاد در کشور، سرمایهگذاریهای عظیمی در بخش سنگآهن کشور صورت گرفته که بر این اساس انتظار میرود دولت و مجلس حمایتهای ویژهای از صنایع سنگآهنی نمایند و با تصمیمات خود توجیه اقتصادی سرمایهگذاریهای جدید را تشویق کنند.