با حضور معاون اول رئیس جمهور
کارخانههای آهن اسفنجی بردسیر و ککسازی و قطران کرمان به بهرهبرداری رسید
کارخانههای آهن اسفنجی بردسیر و ککسازی و قطران زرند واقع در استان کرمان دیروز با حضور معاون اول رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در حاشیه این آیین گفت: طرح تولید آهن اسفنجی بردسیر با ظرفیت یک میلیون تن در سال مربوط به شرکت فولاد سیرجان ایرانیان وابسته به شرکت هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) است.
محمود سلطانیزاده با اشاره به این که عملیات اجرایی این کارخانه مهرماه سال 90 آغاز شد، اظهار کرد: با افتتاح این طرح برای 260 نفر به صورت مستقیم و سه تا چهار برابر آن به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد.
وی گفت: 92 میلیون و 340 هزار یورو حجم سرمایهگذاری این طرح بوده است. وی افزود: برای تولید یک میلیون تن آهن اسفنجی، 1/5 میلیون تن گندله به عنوان مواد اولیه مورد نیاز است. آهن اسفنجی تولیدی قسمت اعظم مواد اولیه ورودی به کارخانه فولادسازی بردسیر را جهت شارژ کورههای قوس الکتریکی تأمین میکند. سلطانیزاده، بیان کرد: تولید آهن اسفنجی مرحله نخست این طرح است و مرحله دوم آن که تولید شمش فولادی خواهد بود در صورت پیشرفت کار براساس برنامه زمانبندی شده، پایان سال 1394 به بهرهبرداری میرسد و ظرفیت تولید آن نیز یک میلیون تن در سال است. کارخانه آهن اسفنجی بردسیر در 45 کیلومتری جاده کرمان- بردسیر قرار دارد.
همچنین اسحاق جهانگیری در سفر به کرمان کارخانه ککسازی و قطران شهرستان زرند را به بهرهبرداری رساند.
ظرفیت کارخانه ککسازی و قطران زرند 800 هزار تن است و با بهرهبرداری از آن برای 550 نفر به صورت مستقیم و برای 3 هزار نفر به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی میشود. حجم سرمایهگذاری این طرح 4 هزار و 300 میلیارد ریال است. عملیات اجرایی این طرح از سال 89 آغاز شد.
افتتاح کارگاههای فرش دستباف در کرمان، افتتاح بیمارستان پیامبر اعظم (ص) کرمان، افتتاح ویدئو کنفرانسی بیمارستان 32 تختخوابی ارزوئیه و شرکت در نشست شورای اداری استان از برنامههای معاون اول رئیس جمهوری در سفر یک روزه به استان کرمان بود.
معاون اول رئیس جمهور در مراسم افتتاح کارخانه احیای مستقیم مجتمع فولاد بردسیر کرمان را یکی از معدنیترین استانهای کشور دانست و گفت: در این زمینه کرمان رتبه اول را در کشور دارد و بزرگترین معدن مس کشور در این استان قرار دارد که جزو بزرگترین معادن مس جهان محسوب میشود.
جهانگیری خاطرنشان کرد: تولید فولاد و احیای مستقیم نیاز به گاز و سنگ آهن دارد و تقریباً یک کشور در جهان است که این دو را با هم دارد و ایران دومین کشوری است که به این موفقیت تولید رسیده است. وی گفت: انرژی خوبی که در کشور ایران وجود دارد انرژی زغال سنگ حرارتی است و نیروگاهها نیز از این انرژی استفاده میکنند. جهانگیری توسعه صنایع معدنی را یکی از جهتگیریهای مهم کشور دانست و گفت: طرحهای جامعی برای توسعه صنعت فولاد در نظر گرفته شده و در این راه بخش خصوصی باید به میدان بیاید.