kayhan.ir

کد خبر: ۳۵۵۸۹
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۷
یک کارشناس بازار سرمایه:

اعتماد از دست رفته مسئله اول بورس است

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اعتماد از دست رفته مردم به بورس مسئله اول بازار سرمایه است.

محمدرسول حمیدیان در گفت‌وگو با تسنیم گفت: شرایط منفی روانی که بر بازار سرمایه حاکم است، موجب شده تا سهامداران بورسی نسبت به خبرهای مثبت نیز واکنشی منفی نشان دهند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: انتشار خبرهای مثبت درمورد تعویق 5 ساله بحث کیفی‌سازی محصولات شرکت‌های پالایشی و توقف بهره مالکانه صنایع سنگ‌آهن خبرهای خوبی برای بازار هستند که با وجود آنها نیز هیجان فروش در بورس متوقف نمی‌شود.
وی گفت: البته باید از کاهش قیمت جهانی نفت هم به عنوان یک ریسک برای کلیت بازار سرمایه غافل نشد، چراکه درآمد کشور ارتباط مستقیمی با قیمت نفت دارد و کاهش نرخ جهانی این کالای استراتژیک بودجه دولت را با کسری قابل توجهی روبه‌رو کند و بازار سهام نیز به عنوان نبض اقتصاد کشور، متأثر از این اتفاق است.
این کارشناس بازار سرمایه نرخ بالای سودهای سپرده‌گذاری بانکی را نیز تهدیدی برای بازار سهام برشمرد و افزود: با توجه به شرایط کنونی بورس، سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند با خیال راحت از سود سپرده بانکی که نسبت به بازار سهام بازدهی بیشتری دارد بهره ببرند.
وی درخصوص راه‌حل برون رفت از شرایط فعلی و توقف ریزش‌های متوالی شاخص و قیمت  سهام شرکت‌ها گفت: برای درمان کوتاه مدت مشکلات بورس، سهامداران باید در شرایط فعلی رفتارهای هیجانی خود را کنترل کنند؛ البته دولت هم باید تلاش کند تا اعتماد از دست رفته را به بازار سهام برگرداند.
وی ادامه داد: درخصوص نرخ بهره بانکی نیز باید کارشناسی خوبی توسط دولت انجام شود تا فعالیت اقتصادی در کشور توجیه داشته باشد؛ چراکه بازپرداخت بهره 30 درصدی تسهیلات برای بخش تولید صرفه و توجیه اقتصادی ندارد.
گفتنی است شاخص بورس تهران طی یکسال اخیر به دلیل سیاست‌های دولت بیش از 24 هزار واحد ریزش کرده و سهامداران با زیان هنگفتی مواجه شده‌اند.
علت توقف نماد پالایشگاهی‌ها
از سوی دیگر مدیرعامل شرکت بورس تهران علت توقف طولانی مدت نماد 6 شرکت پالایشگاهی را اعلام کرد.
حسن قالیباف اصل در گفت‌وگو با فارس، درمورد گلایه برخی از سهامداران مبنی بر توقف طولانی مدت برخی نمادهای بورسی گفت: توقف نماد در بورس براساس مقررات است و گاهی برخی از شرکت‌ها مجمع عمومی برگزار می‌کنند که باید نماد متوقف شود و یا این که گاهی می‌خواهند اطلاعات شرکت را به بورس ارائه کنند که باید نماد معاملاتی متوقف شود و همه این‌ها براساس دستورالعمل است.
مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران افزود: گاهی در افشای اطلاعات شرکت‌ها ابهام ایجاد شده است، که باید نماد آن بسته شود، تا به صحت اطلاعات رسیدگی شود.
وی درمورد نمادهایی که به صورت طولانی مدت در بورس بسته می‌شوند، گفت: نمادهایی که به صورت بلندمدت بسته شده‌اند، درحال حاضر 3 پالایشگاه در بورس اوراق بهادار و 3 پالایشگاه در فرابورس هستند که متوقف شده‌اند، چون گزارش‌های 6،3 و 9 ماهه ارائه نکرده‌اند و چون ابهام دارند، نماد آنها طبق مقررات بسته می‌ماند.
قالیباف افزود: این پایشگاه‌ها در راستای سیاست اصل 44 واگذار شده‌اند که باید بعد از واگذاری درمورد آنها ازسوی دولت شفاف‌سازی صورت گیرد، اما نه درمورد نرخ خوراک این پالایشگاه‌ها و نه درباره نرخ محصول آنها تکلیف مشخص نشده و شفاف‌سازی صورت نگرفته، بنابراین این شرکت‌ها نمی‌توانند پیش‌بینی از بازار ارائه کنند. باید شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در مورد این پایشگاه‌ها تعیین تکلیف کند.
گفتنی است توقف طولانی مدت نماد 6 شرکت پالایشگاهی در بورس باعث شده تا نقدینگی سهامداران در این شرکت‌ها متوقف باشد و آنها حق خرید و فروش نداشته باشند.