kayhan.ir

کد خبر: ۳۵۵۸۵
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۲
جامعه صهیونیستی به فروپاشی درونی نزدیک می‌شود (بخش نخست)

بیداد فقر و فساد در رژیم کودک‌کش صهیونیسم (گزارش روز)


فریده شریفی

رژیم اشغالگر قدس در موقعیت کنونی به لحاظ شرایط داخلی، منطقه‌ای و جهانی در بدترین وضعیت خود به سر می‌برد، خیزش‌های مردمی در کشورهای عربی خاورمیانه باعث سقوط متحدان اصلی تل‌آویو از جمله حسنی مبارک رئيس جمهور مصر شد.
تظاهرات‌های گسترده در اعتراض به وضعیت اسفبار اقتصادی و اجتماعی، شورش‌های نژادی، خودسوزی، مهاجرت معکوس و بروز تضادها و اختلافات گسترده در هیئت حاکمه رژیم صهیونیستی از دیگر تهدیداتی است که موجودیت جعلی این رژیم را با خطر اضمحلال و فروپاشی مواجه کرده است.
از نظر خارجی نیز تنفر افکار عمومی جهان به دلیل تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی به مردم مظلوم غزه، تحریم این رژیم از سوی برخی از کشورهای اروپایی و متقابلا به رسمیت شناختن فلسطین از دیگر عوامل بیرونی است که مقامات تل‌آویو را به تکاپو انداخته و نگران کرده است.
اما آنچه که اسرائیل را تهدید می‌کند عامل بیرونی نیست، عوامل درونی از جمله فقر، فساد و فروپاشی اخلاقی است.
«یوری آونری» نویسنده و روزنامه‌نگار اسرائیلی در این باره می‌گوید: «شکاف طبقاتی در اسرائیل بیداد می‌کند و به جرأت می‌توان گفت که اسرائیل پس از آمریکا در رتبه دوم شکاف طبقاتی قرار دارد. ما به هیچ‌وجه در قبال دیگران احساس مسئولیت و حس محبت نداریم. اخلاق برای ما به مقوله‌ای مزخرف تبدیل شده، فساد در تمامی حوزه‌ها نفوذ کرده و به فرهنگ عمومی اسرائیل تبدیل شده است.
روزی نیست که مسئول یا مقامی را به خاطر فساد، کلاهبرداری، رشوه و پولشویی دستگیر و بازجویی نکنند... ما در وضعیتی هستیم که هرگز در زمان تأسیس تصور آن را نداشتیم...»
آمارهای رسمی و غیر رسمی
دکتر «مهدی جاودانی‌مقدم» استاد دانشگاه و کارشناس مسائل خاورمیانه درباره شیوع فقر و بی‌عدالتی در رژیم صهیونیستی می‌گوید: «آمارهای رسمی و غیررسمی نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر، فقر و بی‌عدالتی در اسرائیل افزایش یافته است به گونه‌ای که هم‌اکنون براساس آمار رسمی منتشر شده، حدود یک سوم جامعه اسرائیل یعنی از هر پنج خانواده، یک خانواده زیر خط فقر هستند. این مسئله تحت تاثیر عوامل مختلف داخلی و خارجی صورت گرفته است.»
وی می‌گوید: «در درجه اول، می‌توان به رویکرد امنیتی و نظامی دولت نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و اولویت امنیت به جای رفاه اشاره کرد که نقش مهمی در این مسئله داشته است.»
در واقع تخصیص بودجه بیشتر برای امور نظامی و امنیتی عملا افزایش مالیات‌ها، کاهش و یا قطع خدمات رفاهی و درمانی، کاهش حقوق بازنشستگی و... و بالطبع افزایش فقر در جامعه به ویژه در طبقه متوسط را به دنبال داشته است.
دکتر جاودانی‌مقدم اضافه می‌کند: «اولویت سیاست دفاعی بر سیاست داخلی و خارجی اسرائیل، به دلیل بحران دائمی امنیت آن همواره وجود داشته است اما بن‌بست‌های متعدد سیاست‌های توسعه‌طلبانه نتانیاهو، نقش مهمی در این مسئله در سال‌های اخیر داشته است. چنانچه طبق برآوردها، برای پوشش افزایش 6 میلیارد شکل (واحد پول اسرائیل) بودجه دفاعی سال 2015 اسرائیل که عملا بیشترین بودجه دفاعی تاریخ آن (65 میلیارد شکل معادل 18 میلیارد دلار) به حساب می آید نزدیک به 80 میلیون دلار از بخش حمل و نقل عمومی، 89 میلیون دلار از بخش یارانه‌ها، 50 میلیون دلار از بخش آموزش و 25 میلیون دلار دیگر از بخش‌های مختلف دیگر به وزارت جنگ منتقل شده است.»
گسترش فقر و بی‌عدالتی در اسرائیل
به گفته این استاد دانشگاه، تبعیض‌نژادی در رژیم صهیونیستی، دومین عامل مهم داخلی در توسعه فقر و بی‌عدالتی در جامعه اسرائیل بوده است. این مسئله به‌گونه‌ای است که اعراب، اکثریت طبقه فقیر و کم درآمد در اسرائیل را تشکیل می‌دهد و از 40 شهر دارای بیشترین نرخ بیکاری، 36 شهر عرب هستند. همچنین اکثریت دو سوم خانواده‌های زیر خط فقر نیز عرب هستند از سوی دیگر مسلماً بحران‌های اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله بحران مالی 2008 و یا بی‌ثباتی‌های منطقه‌ای نیز نقش مهمی در مشکلات اقتصادی اسرائیل و از جمله گسترش فقر و بی‌عدالتی داشته است.
واقعیت این است که شعار دموکراسی و رفاه که رژیم صهیونیستی برای جامعه یهود سر می‌داد چیزی جز دروغ و فریب نبود.
دروغی که ماهیت آن هر روز بیش از پیش برای افکار عمومی آشکار می‌شود. فقر و فساد در رژیم صهیونیستی آن قدر گسترش یافته است که به تهدیدی استراتژیک برای موجودیت این رژیم تبدیل شده و روز به روز این رژیم را به فروپاشی نزدیک‌تر می‌کند. گزارش شورای امنیت اجتماعی صهیونیستی حاکی است: «81 درصد از اسرائیلی‌ها از شکاف طبقاتی میان ثروتمندان و فقرا نگرانند. 72 درصد از گسترش فساد خشمگین هستند. خودکشی به منظور فرار از فقر به راه‌حلی برای فقرا تبدیل شده و رو به افزایش است.»
سالانه 400 خودکشی در رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد که عمدتاً مردان هستند و 90 درصد آن به خاطر فقر بوده است.
سازمان تأمین اجتماعی اسرائیل نیز اعلام کرده است: «یک میلیون و 800 هزار نفر در سال 2011 زیر خط فقر بودند که 65 درصد از خانواده‌های فقیر، کارگر هستند 46 هزار کودک فقیر وجود دارد و بدهی خانواده‌های صهیونیست تا اواخر سال 2013 به رقم بی‌سابقه 120 میلیارد دلار رسید.» هر خانوار به‌طور متوسط 65 هزار دلار مقروض است که به خاطر دستمزد پایین و افزایش اجاره منزل، نرخ انواع کالا و خدمات می‌باشد.
بدهی هزینه‌های خانگی در چهار سال گذشته با 30 درصد افزایش به 11‍5 میلیارد دلار رسیده است که 103 میلیارد دلار آن به بانک است. بدهی خانواده‌های صهیونیست پنج برابر بودجه وزارت جنگ و هشت برابر بودجه آموزش و پرورش است.
«مهناز کرباسی» کارشناس ارشد روابط بین‌الملل درباره وضعیت نابسامان اقتصادی در رژیم صهیونیستی می‌گوید: «هرچند آمار و ارقام ارائه شده از سوی مسئولان رژیم صهیونیستی نادرست است و از ارائه آمار واقعی فقر و فساد در این رژیم طفره می‌روند، لیکن برخی از گزارش‌ها بسیار تکان‌دهنده است و نشان می‌دهد که این رژیم در منجلابی از بحران‌های اجتماعی دست و پا می‌زند.»
وی اضافه می‌کند، «از هر سه کودک اسرائیلی یک نفر در فقر مطلق به سر می‌برد و دیگر کودکان نیز از رفاه مناسبی برخوردار نیستند. بسیاری از کودکان مجبورند به خاطر کمک به هزینه‌های مالی خانوار کار کنند و از امکانات بهداشتی و آموزشی محروم هستند. این کودکان از سوء تغذیه رنج می‌برند و اوضاع زندگی آنها روز به روز بدتر می‌شود.»
کودکان فلسطینی
و رژیم کودک‌کش صهیونیسم
کرباسی با بیان اینکه فقر در اسرائیل بیداد می‌کند و خروج از چرخه فقر برای رژیم صهیونیستی دشوار شده است خاطرنشان می‌کند، «وضعیت بی‌عدالتی اجتماعی، نابرابری اقتصادی و فقر مشکلی نیست که بتوان به سادگی با آن مقابله کرد و این مسئله به یک معضل ماندگار برای این رژیم تبدیل شده است.»
این کارشناس می‌گوید: «کودکان اسرائیلی تاوان جنگ‌افروزی، تجاوزات و توسعه‌طلبی‌های رژیم خود را می‌پردازند و بیشتر درآمدهای این رژیم به جای اینکه صرف بهبود وضعیت زندگی مردم شود صرف بودجه نظامی و هزینه‌های جنگ‌های متعدد این رژیم با فلسطینی‌ها و کشورهای منطقه می‌شود.»
وی تأکید می‌کند: «آه کودکان مظلوم فلسطین که در جریان جنگ‌های ظالمانه رژیم کودک‌کش صهیونیستی به شهادت رسیدند بالاخره صهیونیست‌ها را خواهد گرفت و چنین روزی دیر نیست.»
«بنیاد خیریه لاتت» در گزارش سالانه خود در سال 2014 گزارش داد که فقر در اراضی اشغالی بیشتر شده و فقرا خروج از چرخه فقر را دشوار و حتی ناممکن می‌دانند.
طبق یافته‌های این بنیاد خیریه، دو میلیون و 546 هزار فقیر در اراضی اشغالی زندگی می‌کنند که این میزان 31/6 درصد از جمعیت رژیم صهیونیستی را تشکیل می‌دهد. از این تعداد یک میلیون و 613 هزار نفر بزرگسال و 932 هزار نفر کودک هستند.
از سال 2006 درصد دانش‌آموزانی که گرسنه به مدرسه می‌روند یا گرسنه سر به بالین می‌گذارند افزایش یافته است. این مسئله در میان پسرهای بخش‌های عرب‌نشین اراضی اشغالی فراگیرتر است.
براساس گزارش‌های این بنیاد، درصد کودکان فقیر در اسرائیل دو برابر میانگین کودکان فقیر در کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی است. به این معنا که فقر در رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر 28 درصد است درحالی که میانگین فقر در کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی بالغ بر 13/3 درصد است.