kayhan.ir

کد خبر: ۳۴۹۸۲
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۵
وزیر نیرو خبر داد

تدوین 15 طرح برای احیاآب‌های زیرزمینی در شورای عالی آب

15 طرح برای احیای آب‌های زیرزمینی در شورای عالی آب تدوین شد.


حمید چیت‌چیان وزیر نیرو در حاشیه نخستین هم‌اندیشی سیاستگذاران منابع آب با محوریت بهره‌وری و حکمرانی پایدار ذخایر آبی در جمع خبرنگاران با اعلام خبر فوق گفت: از این 15 طرح پیش‌بینی شده، 11 طرح در وزارت نیرو و 4طرح دیگر در سایر دستگاه‌ها اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به این که در سطح منطقه شوراهای هماهنگی در حوضه‌های آبریز ایجاد کرده‌ایم، اظهار داشت: برای اولین نمونه شورای هماهنگی حوضه زاینده‌رود ایجاد شد که علاوه بر سازمان‌ها و نهادهای دولتی، نمایندگان کشاورزان نیز حضور دارند.
وی افزود: مدیریت منابع آب یک مدیریت چند وجهی و چند بعدی است، به طوری که مصالح زیست محیطی، مسائل فنی، انسانی و مسائل اجتماعی در آن دخیل هستند.
وی با اشاره به برگزاری نخستین هم‌اندیشی سیاستگذاران منابع آب تصریح کرد: چگونگی استفاده از مشارکت سازمان‌های مختلف دولتی، نهادهای مردمی و بنگاه‌های اقتصادی برای مدیریت آب از اهداف برگزاری این نشست است.
چیت‌چیان با بیان اینکه آب در رفاه اجتماعی و در حوزه اقتصادی نقش بسیار مهمی دارد، افزود: با شناخت ابعاد مختلف و با حضور سازمان‌های دولتی به برنامه‌ها و تصمیمات مشترکی می‌رسیم که هر کدام از این سازمان‌ها سیاست‌ها را در حوزه کاری خود اجرا کند.
چیت‌چیان گفت: در مورد تأمین آب شرب شهرها و به ویژه کلان‌شهر تهران اقدامات متنوعی صورت پذیرفته که انتقال آب از سدهای ساخته شده به شهرها از جمله این اقدامات است.
وزیر نیرو با بیان اینکه منابع آب زیرزمینی و استفاده از ابزارها برای تصفیه آن از اقدامات در حال انجام وزارت نیرو است، خاطرنشان کرد: اکنون با توجه به شرایط خشکسالی و کاهش ذخیره آب در سدها مدیریت مصرف آب مهمترین عامل غلبه بر این بحران است.
وی تأکید کرد: معتقدیم در آب شرب، مصارف کشاورزی و صنایع پتانسیل صرفه‌جویی وجود دارد، تا از این وضعیت عبور کنیم.
کسری صنعت برق
وزیر نیرو از اصلاح ساختار و راهکارهای خروج صنعت برق از وضعیت کنونی خبر داد و گفت: شفاف‌سازی مالی در شرکت‌هایی که در زنجیره ارزش اقتصادی صنعت برق قرار دارند، لازم است.
حمید چیت‌چیان همچنین در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: یکی از راهکارهای خروج صنعت برق از وضعیت کنونی توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی است که این موضوع در دستور کار وزارت نیرو طی ماه‌های آتی است، به همین منظور تبدیل 16هزار مگاوات از نیروگاه‌های موجود گازی به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی از اهداف کلان توسعه صنعت برق کشور است.
وی ادامه داد: در صورت تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی اگر قیمت هر متر مکعب گازوئیل حدود 20 سنت باشد، سالانه 10هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی در مصرف گاز حاصل خواهد شد.
چیت‌چیان در پاسخ به این سؤال که کسری منابع مالی صنعت برق در حال حاضر به چه میزان است گفت: قیمت متوسط برق به غیر از هزینه سوخت یعنی هزینه تبدیل انرژی، اتصال و توزیع آن برای هر کیلو وات ساعت برق در سال جاری حدود 700 ریال برآورد شده اما متوسط فروش برق حدود 500 ریال است. با این وضعیت میزان کسری منابع مالی در سال 93 در صنعت برق 35هزار و 588 میلیارد ریال خواهد بود.
وزیر نیرو افزود: از سال 89 تا پایان سال 92 وزارت نیرو تنها در صنعت برق 20 هزار و 600 میلیارد تومان بدهی داشته و این رقم در حال حاضر به بیش از 24 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی در خصوص راهکارهای خروج صنعت برق از وضعیت کنونی، گفت: کاهش تلفات برق از 15 درصد به زیر 10 درصد تا یک سال آینده یکی از موارد مهمی است که در یک طرح جهادی قرار است انجام شود.