kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۳۹۱
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۲
حجت‌الاسلام ذوعلم، کارشناس فرهنگي:

در مبارزه با ماهواره همه مسئوليم و نبايد فرافکني کنيم

کارشناس مسائل فرهنگي و تعليم و تربيت گفت: اگر بهره‌برداري ما از وسايل ارتباط جمعي جديد نظير ماهواره، اينترنت و شبکه‌هاي مجازي منطقي و کارآمد نيست نمي‌توان آن را اصلاح کرد؟ قطعا جواب اين سؤالات آري است و مي‌توان تدابير کوتاه‌مدتي هم داشته باشيم و جامعه را به اين مقولات توجه دهيم.
حجت‌الاسلام ذوعلم کارشناس مسائل فرهنگي و تعليم و تربيت در گفت‌وگويي با خبرنگار شبکه اطلاع‌رساني دانا اظهار داشت: کارکرد اساسي ماهواره‌ها و رسانه‌هاي غربي يک نوع القا بدون منطق است. بدون اينکه مباني و ريشه‌ها کاوش و استدلال شود و بدون اينکه يک تأمل و يک فضاي فراغ‌بالي براي مخاطب ايجاد کنند، دائما درصدد القاي يک سري جهت‌گيري‌ها و انتقال يک سري اطلاعات و سرگرم کردن مخاطب هستند.
وي افزود: من معتقدم که حقيقتا دستگاه‌هاي سياستگذاري و قانون‌گذاري ما خيلي عميق با اين مسئله مواجه نشده‌اند. بالاخره وقتي که ما در جامعه آمارهاي بسيار بالايي در استفاده از ماهواره داريم، اين نشان مي‌دهد که در حقيقت نحوه مواجهه ما بايد سامان‌يابي مجددي پيدا کند و ما بايد تأملات عميق‌تري در اين زمينه داشته باشيم.
اين کارشناس ادامه داد: من معتقدم بايد در خصوص مواجهه با ماهواره کارهاي مختلفي انجام دهيم تا بتوانيم اين مواجهه را به يک مواجهه منطقي برسانيم. اين کار را چه کسي بايد انجام دهد؟ در جواب بايد گفت که نهادهاي سياستگذار فرهنگي با استفاده از حوزه و دانشگاه و فعال کردن آنها، اين کار را بايد انجام دهند... البته دولت يک طرف قضيه و شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان يک نهاد سياستگذار يک طرف ديگر قضيه است و انتظار اين است که شوراي عالي با آن جايگاهي که دارد در اين مورد مسامحه نکند و دچار يک نوع انفعال و وادادگي نشود و با جديت پيگير عملي شدن نقشه مهندسي فرهنگي باشد. اگر ما با تعارفات و مسامحه با اين قضيه برخورد کنيم، چند سال ديگر هم خواهد گذشت و اتفاقي نخواهد افتاد.