کوتاه اقتصادی
* در حالی افزایش میزان تسهیلات خودرو هنوز در بانک مرکزی در حال بررسی است که برخی بانکهای خصوصی نسبت به اعطای وام 15میلیونی اقدام کردهاند. به گزارش ایسنا، چندی پیش بود که بانک مرکزی از احتمال افزایش وام خودرو و کالا خبر داد و رئیس کل اعتبارات این بانک اعلام کرد که کارگروهی در بانک مرکزی با مسئولیت بخش اعتبارات تشکیل شده و در حال بررسی این موضوع است. وی ابراز امیدواری کرد که بررسیها در این مورد در کارگروه به نتیجه رسیده و بعد از تأیید و ارجاع به شورای پول و اعتبار خبر خوشی برای متقاضیان باشد. اما با وجود اینکه به نظر میرسد هنوز پیشنهاد افزایش وام خودرو و کالا که احتمالاً تا دو برابری آن وجود دارد مورد تأیید شورای پول و اعتبار قرارنگرفته و یا حتی اگر هم تأیید شده به طور رسمی اعلام و ابلاغ نشده است برخی بانکهای خصوصی در این مورد اقدام کرده و سقف اعطای وام را از هفت میلیون تومان تا 15 میلیون تومان افزایش دادهاند.
* صادرات فرش دستباف ایران در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته روند رو به رشدی داشته است. سرپرست مرکز ملی فرش ایران با اعلام این خبر گفت: بر پایه آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در سه ماهه ابتدایی امسال نزدیک به یک هزار تن فرش دستباف به ارزش بیش از 57 میلیون دلار از کشور صادر شده است که 23 درصد رشد را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نشان میدهد. حمید کارگر با اشاره به افت صادرات فرش در سال گذشته افزود: متأسفانه در دو سال گذشته شاهد افول صادرات فرش دستباف بودیم به طوری که در پایان سال 92 با ثبت عدد 314 میلیون دلار صادرات فرش، کمترین میزان صادرات در سالهای اخیر را تجربه کردیم اما آمار صادرات در سال جاری امید به رونق مجدد صادرات این هنر- صنعت را افزایش میدهد.
* رئیس اتاق بازرگانی، صنایع،معادن و کشاورزی ایران گفت: هنوز هیچ مبلغی از محل درآمدهای هدفمندی یارانهها به بخش تولید پرداخت نشده است. غلامحسین شافعی با اشاره به ارایه بسته حمایتی دولت از بخش صنعت و تولید کشور تصریح کرد: انتظار بخش صنعت و تولید کشور در این مرحله از قانون هدفمندی یارانهها این است که سهم تولید را به شیوهای مناسب به این بخش اختصاص دهند. براساس قانون هدفمندی یارانهها، از محل درآمدهای حاصل از افزایش قیمت حاملهای انرژی مبلغ 10 هزار میلیارد تومان سهم حمایت از تولید، بهبود حمل و نقل عمومی و بهینهسازی مصرف انرژی در نظر گرفته شده است.
* در حالی که وزارت جهاد کشاورزی براساس برآورد میزان تولید و خرید تضمینی گندم در سال جاری، نیاز به واردات این محصول را حدود یک میلیون تن اعلام کرده، با گذشت یک فصل از سال بیش از دو میلیون تن گندم وارد شده و همچنان هم واردات ادامه دارد. براساس آمار رسمی منتشر شده گمرک جمهوری اسلامی ایران طی سه ماهه نخست امسال دو میلیون و 143 هزار تن دانه سخت گندم به ارزش بالغ بر 751 میلیون دلار به کشور وارد شده که از نظر وزنی بیش از 134 درصد و از نظر ارزش بیش از 96 درصد نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته افزایش داشته است.