انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی
جدیدترین شماره کیهان فرهنگی ویژه فرهنگ و اقتصاد مقاومتی منقسم به مباحث: روحیه جهادی، رمز اقتدار و الگوی پیشرفت اسلامی، نقشه راه تدوین الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت/فرهنگ، نظارت و مدیریت جهادی/ جامعه نیازمند عینیتسازی است/ پایش و پالایش، سهم مجلسیان از اقتصاد مقاومتی/ غیبت آموزههای بومی در جامعه نخبگان کشور/ اقتصاد مقاومتی در چنبره فرهنگ «مصرفزده» به همراه آثاری دیگر از صاحبان قلم چاپ و در پیشخوان روزنامهفروشیها قرار گرفت.
مدیر مسئول در طلیعه این شماره با اشاره به روحیه جهادی و پیشرفت اسلامی نوشته است: نقشی که ملت ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایفا کرد شگرف و شگفت است زیرا همه ناشدنیها را شدنی ساخت و ناتوانیها را به توانایی مبدل کرد و این امر تنها در پرتو اراده همگانی و روحیه جهادی و خداباورانه و رهبری پیامبرگونه امام راحل امت و خلف صالحش امام حاضر امت میسر شد. ملتی پرشور سر از پا نشناخته در پی رهبرش به حرکت درآمد و با فرمان رهبرش که فرمود: « همه با هم» به فرهنگ غلط و نابجای استعماری «نمیتوانیم پشت پا زد و سازندگی و خدمت و ایثار و پیشرفت اسلامی کشور را وجهه همت خویش ساخت.
دکتر اصلانی در ادامه این مطلب افزوده است: خدا بر درجات امام راحل(ره) ما بیفزاید که بذر تحول را در جان ملت کاشت و خدا امام حاضر امت را در پناه خویش محفوظ بدارد که این بذر را آبیاری کرد تا به درخت تناوری تبدیل شد. رفتارها همگی مبتنی بر باورها و عقاید و در یک کلام فرهنگ ملت است و از آن نشأت میگیرد و رمز شگرفی و شگفتی نقشآفرینی تودههای ملت ما نیز در همین امر نهفته است. باید این رمز را همچنان تقویت کرد و از دستبرد حرامیان محفوظ داشت تا همچنان در پرتو تحول روحی و روحیه خودباوری و خوداتکایی و اعتماد به نفس، نوآوریها و خلاقیت تضمین گردد و تداوم یابد و ظرفیتها و توانمندیهای ملت به عرصه بروز و ظهور درآید.
«فرهنگ، نظارت و مدیریت جهادی» عنوان گفتوگو با آیتالله سید ابوالحسن مهدوی است که در بخشی از آن میخوانید: این که رهبر معظم انقلاب از مسئله فرهنگ نگرانند و علما و بزرگان هم همیشه نگران بودهاند، اینها سبب شد که خبرگان کشور متوجه مباحث فرهنگی شوند و مشکلاتی را خدمت آقا هم مطرح کنند. وی در ادامه افزود: کار اولیه ما باید کار فکری باشد. دین ما هم یک دین عقلی و استدلالی است که الحمدلله هیچ کمبودی در این قضیه نداریم. منتها وقتی در سطح جامعه کسی دارد تهاجم میکند، آنجا دیگر صحنه مبارزه است. وقتی کسی دارد مواد مخدر پخش میکند، آنجا کار فکری نمیشود کرد، بلکه مسئول نظارت باید جلوی کار را بگیرد.
مهدوی با اشاره به موارد فوق گفته است: وقتی کسانی که اهلیت ندارند، دارند فکر و دین مردم را تضعیف میکنند و آن را نشانه گرفتهاند اول باید جلوی آنها گرفته شود. با خود رسانههای مختلف، کتابهای متعددی که علیه دین چاپ میشوند، باید با آنها برخورد شود. اگر میخواهیم هم در حوزه اقتصاد و هم در حوزه فرهنگ تحول ایجاد کنیم، راضی به تحولی مشابه تحول کمی که در گذشته شده نباید باشیم.
در گفتوگوی بعدی از زبان دکتر سیدمهدی زریباف میخوانید: فلسفه اصلی زندگی که تحقق قسط و عدل توسط مردم است بدون مقاومت امکانپذیر نیست. به همین دلیل در بیانات مقام معظم رهبری هم مشاهده میشود که ایشان میفرمایند اقتصاد مقاومتی ضرورت اقتضایی نیست بلکه یک فرآیند دائمی و یک رویکرد اصلی در نگرش به مسائل زندگی و معیشت اقتصادی است.
زریباف در ادامه تاکید کرده است: الگوی انتخاب انسانها تابع فرهنگ و ارزشهایشان است؛ بنابراین فرهنگ اقتصاد مقاومتی یعنی آن مولفههایی که تاثیرگذار در انتخاب اقتصادی ما در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
«پایش و پالایش، سهم مجلسیان از اقتصاد مقاومتی» عنوان گفتوگوی این شماره کیهان فرهنگی با دکتر الیاس نادران است که در بخشی از آن آمده است: لازمه عبور از گذرگاه تحریم اقتصادی و فشارهای بیرونی و مایوس کردن دشمن از این موضوع که اقداماتش بر روند فعالیتهای اقتصادی کشور تاثیرگذار است وحدت مدیریت اقتصادی در دولت است. یعنی مدیران اجرایی کشور در حوزه اقتصادی حرفهای متعارض و متنوع و متفاوت نزنند. تصمیمات متفاوت نگیرند. یکپارچه عمل کنند. استراتژی دولت برای مردم روشن باشد یعنی مردم چشمانداز و نقشه راه و همراهی و همدلی بین دولت و مجلس و نهادهای مختلف حکومتی را هم ببینند.
علیاکبر ناسخیان- یکی از پژوهشگران اقتصادی- با تاکید بر غیربومی بودن دانش نخبگان اقتصادی کشور، میگوید: بیشتر نخبگان علمی و حتی نخبگان اقتصادی ما تاکنون متاسفانه مانع توسعه اقتصادی بودهاند چون آموختههایشان ارتباط چندانی با شرایط بومی کشور نداشته و معمولا تجارب کشورهای اروپایی است که نمیتواند مدل خوبی برای کشور ما باشد. بنابراین شعارها و مواضع آنها ارتباط چندانی با شرایط دینی و ملی کشور نداشته و بیشتر مانع بوده است. وی معتقد است که نخبگان باید خودشان را با شرایط موجود تطبیق دهند.
همچنین در این شماره میخوانیم: «تداوم خطر یکسانانگاری توسعه غربی با پیشرفت اسلامی» گفتوگو با حجتالاسلام علی کشوری/ «اقتصاد مقاومتی در چنبره فرهنگ مصرفزده» گفتوگو با حمیدرضا مقصودی/ «اقتصاد مقاومتی در جمهوری اسلامی ایران» با هدف زدودن غبار از این مفهوم تدوین شد گفتوگو با حسین دری نوگورانی/ «پیامدهای جنگ 200 ساله صلیبی بر کشورهای اروپایی» نوشته اصغر کشوری/ «چرا زبان فارسی باید زبان فارسی بماند» به قلم ابراهیمزاده گرجی و «جامعه نیازمند عینیتسازی» گفتوگو با دکتر زریباف و...