kayhan.ir

کد خبر: ۸۰۶۵۱
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۵
در واکنش به ادعای بان‌کی‌مون و گستاخی آمریکا

لاریجانی: راهی جز مقابله برای ایران باقی نمانده است /سازمان انرژی اتمی طرح غنی‌سازی را آماده کند

رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس تاکید کرد: اقدامات ایذایی در مقابله با توافق هسته‌ای به نقطه‌ای رسیده است که راهی جز مقابله برای ایران باقی نمانده است.



روز گذشته در ابتدای جلسه علنی مجلس شورای اسلامی  علی لاریجانی رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود گفت: از طرفی دبیرکل  سازمان ملل در گزارش خود پایبندی ایران به تعهدات را دلگرم‌کننده می‌داند و از طرف دیگر هیچ اشاره‌ای به نگرانی‌های ایران و شکایت ایران از عدم اجرای همه تعهدات طرف 1+5 نمی‌کند. آیا دبیرکل مامور بود که گزارش کامل از اجرای تعهدات دو طرف ارائه کند یا مامور ناظر 1+5 در این ماجراست؟
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای بانکی‌مون در گزارش خود پرتاب موشک بالستیک ایران را مخالف روح توافق هسته‌ای دانسته اما قضاوت در تخطی را برعهده شورای امنیت گذاشته است. سوال این است که پرتاب موشک با کدام قسمت از توافق هسته‌ای ناسازگاری دارد؟ روح برجام یک امر سیالی نیست که مجالی برای دبیرکل ایجاد کند که هر حرف بی‌ربطی را به آن نسبت دهد.
لاریجانی اضافه کرد: در توافق هسته‌ای هیچ اشاره‌ای به موضوع موشک بالستیک وجود ندارد و صرفا در قطعنامه (2231) آن هم در زمینه آن به این امر اشاره شده است که ایران از ساخت موشک‌هایی که طراحی آن برای حمل سلاح هسته‌ای باشد پرهیز کند. مگر ایران چنین طراحی انجام داده است که دبیرکل سازمان ملل آن را با روح برجام در تغایر اعلام کرده است.
 رئیس مجلس  شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تنش را در منطقه کشورهایی ایجاد می‌کنند که از رهبر دینی کشور خود سلب تابعیت می‌کنند و شما خود را به خواب زده‌اید. تنش را در سوریه کسانی 5 سال ادامه دادند و موشک‌های تاو به دست تروریست‌ها رساندند و علی‌القاعده شما می‌دانید این موشک‌ها ساخت کجاست و چون شماره سریال دارد می‌توانید بفهمید به دست چه کسانی داده شده است و هیچ گاه شما در این باره سخنی نگفتید.
وی افزود: آقای دبیرکل پس از توافق هسته‌ای تاکنون 52 لایحه و قطعنامه در کمیته‌های مختلف مجلس نمایندگان و سنای آمریکا علیه کشور ما طرح شده که اکثر قریب به اتفاق آن کاملا با روح برجام مخالف است. گرچه همه آنها مسیر تصویب را طی نکرده اما سه مصوبه اخیر در مجلس نمایندگان آنقدر صراحت در مخالفت با برجام دارد که مقامات کاخ سفید هم با آن اعلام مخالفت کردند. چطور در این زمینه‌ها سکوت کردید. آیا مصوبه مجلس آمریکا در مورد روادید مخالف روح برجام نبود؟ چرا در گزارش خود آن را ذکر نکردید؟
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سبک‌تر از دعاوی اشاره دبیرکل و برخی اعضای شورای امنیت به سفرهای فرمانده نیروی قدس به عراق است که آن را مصداق نقض دانسته است. گزافه‌گویی هم حدی دارد. به جای تشکر از ایران و نیروی قدس که با حضور غیرتمندانه خود در مقابل تروریست‌های وحشی به کمک دولت عراق پرداختند و توانستند از بسیاری از شهرهای عراق داعش را بیرون کنند که ادعانامه کذایی منتشر می‌کنید. فضاحت‌آورتر تراوش چنین کلماتی از جانب نمایندگان آمریکا و دو کشور اروپایی در شورای امنیت بود.
وی افزود: اگر به دنبال فهم چرایی رشد تروریسم در منطقه هستید که آسیب آن را خود تا حدی چشیده‌اید باید به همین رفتارهای بی‌منطق و دوگانه خود بنگرید که نمونه دیگر آن در اجازه تشکیل اجلاس تروریست‌های آدم‌کش منافق در پاریس و یاوه‌گویی‌های آن مسئول عقب‌افتاده سعودی می‌توان یافت گرچه این اجلاس و مطالب مطروحه آن به قدری بی‌ارزش و خارج از نزاکت بود که در مستوای اظهارنظر نیست. اما برای کشورهای اروپایی که هر روز دم از مبارزه با تروریست می‌زنند شرم‌آور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی با کمال تاسف از اقدام دبیرکل سازمان ملل، به دولت آمریکا و مجلس نمایندگان و سنا هشدار می‌دهد اقدامات ایذایی در مقابل در مقابله با توافق هسته‌ای به نقطه‌ای رسیده است که راهی  جز مقابله برای ایران باقی نمانده است.
لاریجانی در پایان تاکید کرد: لازم است سازمان انرژی اتمی مطابق قانون مربوطه طرح راه‌اندازی کارخانه هسته‌ای برای غنی‌سازی در درجات مورد نیاز کشور را آماده کند و مجلس شورای اسلامی را در جریان امر قرار دهد.
طنین ندای الله‌اکبر در صحن علنی مجلس
به گزارش فارس نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از نطق رئیس مجلس و پس از اینکه وی گفت «لازم است تا سازمان انرژی اتمی مطابق قانون مربوطه طرح راه‌اندازی کارخانه هسته‌ای برای غنی‌سازی در درجات مورد نیاز کشور را آماده کند و مجلس شورای اسلامی را در جریان امر قرار دهد.» تکبیر گفتند.
نمایندگان مجلس به دنبال صحبت‌های رئیس مجلس شورای اسلامی شعار مرگ بر آمریکا و الله‌اکبر را سر دادند.
نقل و انتقال سوابق پرداختی حق بیمه حذف شد
در ادامه نمایندگان در جریان رسیدگی به لایحه اعاده شده دائمی کردن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنجساله توسعه جمهوری اسلامی ایران از شورای نگهبان، ماده الحاقی 35 این لایحه را مورد بحث و بررسی قرار داده و به منظور تأمین نظر آن شورا، این ماده را خذف کردند.
در ماده الحاقی 35 این لایحه آمده  است نقل و انتقال سوابق پرداختی حق بیمه یا کسور بازنشستگی  طبق شرایط اعلام شده انجام می‌شود.
پیشنهاد برگزاری با اولویت انتخاب رئیس و دادستان دیوان محاسبات
وکلای ملت با پیشنهاد 52 نفر از وکلای ملت برای قرار گرفتن انتخاب رئیس و دادستان دیوان محاسبات با اولویت و خارج از نوبت در دستور کار صحن علنی پارلمان موافقت کردند.
بر این اساس، وکلای ملت با 145 رأی موافق، 33 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از 228 نماینده حاضر در صحن علنی، با این پیشنهاد موافقت کردند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز رأی‌گیری برای این پیشنهاد، خطاب به وکلای ملت گفت: با توجه به اینکه مجلس 2 هفته برای تعطیلات تابستانی وکلای ملت، نشست علنی نخواهد داشت، لذا بهتر است هر چه سریعتر این موضوع تعیین تکلیف شود.
مصوبات پفکی نمی‌خواهیم
غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نماینده مردم رشت پیش از پایان جلسه علنی  در تذکری با انتقاد از مصوبات سفرهای استانی هیئت دولت، اظهار داشت:‌ از پیشرفت روند مصوبات سفرهای استانی راضی نیستیم ما مصوبات پفکی نمی‌خواهیم بهتر است دولت تنها چند مصوبه کارساز داشته باشد تا اینکه تعداد زیادی مصوبه داشته باشد.
وی با بیان اینکه در ایام تعطیلات عید فطر شرمنده مردم شدیم،‌ خاطرنشان کرد :‌ آزادراه تهران ـ شمال دارای مشکلاتی است که باید برطرف شود، بنده به عنوان نماینده شهرستان از مردم ایران به خاطر مشکلاتی که در ایام تعطیلات عید فطر در جاده‌های شمال پیش آمد،‌ عذرخواهی می‌کنم اما چه کنیم دولت باید بودجه اختصاص دهد.
در ادامه مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس در پاسخ به جعفرزاده گفت: ما تذکرات نمایندگان را پیگیری می‌کنیم.
تذکرات کتبی
تذکرات کتبی نمایندگان و مسئولین اجرایی کشور در جلسه علنی مجلس روز گذشته از سوی هیئت رئیسه قرائت شد .
عزیز اکبریان، محمدجواد کولیوند و محمدابراهیم رضایی نمایندگان کرج و خمین،وزیر آموزش و پرورش لزوم حل مشکلات نیروهای قراردادی این وزارتخانه و دستور پرداخت مطالبات فرهنگیان را متذکر شدند.
محسن کوهکن، محمد حسین فرهنگی، نادر قاضی‌پور نمایندگان لنجان، تبریز و ارومیه به اتفاق 23 نفر دیگر از نمایندگان در تذکری به وزیر آموزش و پرورش خواستار توضیح علت اعمال شرایط محدودکننده برای هدایت تحصیلی دانش‌آموزان و اخذ وجه حین ثبت‌نام شدند.
احمد سالک نماینده مردم اصفهان، به همراه 14 نفر از دیگر نمایندگان  یعنی  دهقان، نصر‌الله پژمان‌فر، اعزازی، کریمی، ابوترابی، خادم، حسین‌علی حاجی دلیگانی، مجتبی ذوالنور ،‌کریمی، موسوی، حمیدرضا فولادگر، سیدحسین نقوی حسینی و محمدرضا ملک‌شاهی‌راد به رئیس جمهور در خصوص توافق با FATF تذکر دادند.
سیدناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان به رئیس جمهور و وزیر امور خارجه لزوم تسریع در اتخاذ موضع نسبت به کشتار مسلمانان در کشمیر را متذکر شد.
نمایندگان به تعطیلات تابستانی رفتند
آخرین نشست علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تیرماه با اعلام مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، پایان یافت. پزشکیان پیش از پایان اعلام کرد که جلسه علنی بعدی پارلمان رأس ساعت 8 صبح روز یکشنبه 17 مردادماه تشکیل می‌شود.
وکلای ملت از هفته آینده به مدت 2 هفته به تعطیلات تابستانی می‌روند و نشست علنی نخواهند داشت.