کنایه اژهای به فرافکنی دولتمردان
ساعت این سالن 90 ثانیه جلو است /این هم تقصیر دولت قبل است؟!
سخنگوی قوه قضائیه در مورد اظهارات رئیس بانک مرکزی در مورد نقش دولت قبل در برداشت دو میلیارد دلاری آمریکا از اموال بلوکه شده ایران در آمریکا، با کنایه به ساعت نصبشده در محل جلسه اشاره کرد و گفت: بهنظرم این ساعت یک دقیقه و30 ثانیه از زمان درست جلوتر است و فکر میکنم این مشکل نیز به گردن دولت قبلی است!
حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای در نود و پنجمین نشست خبری خود با انتقاد از فرافکنی برخی مسئولان دولتی و عدم مسئولیتپذیری آنها نسبت به ناکامیها و کمکاریهای انجام شده، گفت: باید توجه داشت که این اقدام اخیر دولت آمریکا از جمله اقدامات ظالمانه این کشور است که در طول سالهای اخیر انجام شده و اولین آن نیز نبوده و آخرین آن هم نخواهد بود، لذا باید دستگاههای ذیربط نسبت به حکم دیوان عالی آمریکا واکنش جدی نشان دهند.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: من از آنچه رئیس بانک مرکزی در این خصوص گفته اطلاعی ندارم ولی این مسئله یک بیانصافی است که هرجا کم میآوریم فرافکنی کنیم و گناه را گردن دیگری بیندازیم و مسئولیت کمکاریها و ناکامیهای موجود را نپذیرفته و آنها را به دیگری واگذار کنیم، از این رو باید توجه داشت که این فرافکنی هم بهدور از انصاف است و هم گرهای از مشکلات باز نمیکند.
وی در ادامه در رابطه با پرونده «ستایش» (دختربچه افغانستانی که به قتل رسیده) اظهار داشت: این پرونده چند وجه دارد که یکی از وجوه آن وقوع این جنایت بوده که به طور طبیعی همه از چنین جنایتی متأثر شدیم.
وی افزود: دختر بودن، 6 ساله بودن و غریبه بودن ستایش بر شدت تألم انسان تأثیرگذار بوده و همه مسئولان، دستگاهها، مردم و حکومت با مسئولیت تمام وارد این پرونده شدند و همه با آن همدردی کردند.
وی ادامه داد: دستگاههای مسئول به جد در اولین زمان وارد این پرونده شده و با حساسیت بالا پرونده را گشودند و الآن هم با جدیت این مسئله دنبال میشود.
سخنگوی قوه قضائیه با تأکید بر اینکه گاهی هزاران جنایت همچون جنایتهای آمریکا به وقوع میپیوندد و توجهها این چنین جلب نمیشود، گفت: این مسئله در اولین زمان ممکن توسط همه دستگاهها مسئولانه و خارج از ضوابط دست و پاگیر پرونده دنبال شد.
مدعیان مجازات قاتل ستایش
فردا مدعیان حقوق بشر میشوند
محسنی اژهای با اشاره به اینکه پسری که مرتکب به این قتل شده نابالغ نبوده و 16 سال و چند ماه دارد، گفت: پرونده این فرد به دادگاه میرود و دادگاه موضوع را رسیدگی میکند ولی از الان اعلام میکنم که مدعیانی که امروز میگویند چرا این پسر را مجازات نمیکنید، فردا با مجازات آن فریاد حقوق بشر سر میدهند!
سخنگوی قوه قضائیه با تأکید بر اینکه با مجازات قاتل ستایش مدعیان حقوق بشر آمریکا سر و صدا به پا میکنند،گفت: البته بحث ضد انقلاب که انگیزه سوء دارند جدا بوده ولی خودمان باید توجه کنیم چرا که گاهی بیان جزئیات به نفع خانواده فرد صدمهدیده نیست.
وی افزود: خانواده مقتول قلبشان جریحهدار است حالا ما هم جزئیاتی از این فاجعه را هر روز در رسانهها بزنیم به نفع خانواده آن نیست.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: در حد بالایی همه طوایف مختلف از مردم و مسئولان از این خانواده دلجویی کردند و با دقت تمام پرونده قضایی آن دنبال میشود. اکنون نیز نظریات پزشکی قانونی در مورد این قتل حائز اهمیت بوده و بر اساس این نظریات پرونده قاتل و مقتول به دادگاه ارسال میشود.
رفع تصرف بیش از ۳۷ هزار هکتار
از اراضی غیرمجاز
محسنی اژهای در مورد رفع تصرف اراضی غیرمجاز در استانهای مختلف، اظهار داشت: در سال گذشته تعداد 19 هزار و 990 پرونده در این رابطه منجر به حکم و صدور رأی نهایی شد.
وی افزود: 37 هزار و 297 هکتار از اراضی که به صورت غیرمجاز تصرف شده بود به دولت بازگشت و رفع تصرف شد. قیمت این 37 هزار هکتار، عدد قابل توجهی بوده که با کمکی که دستگاه قضا انجام داده است رفع تصرف شد.
محسنی اژهای در رابطه با میزان شکایت از عربستان در مورد شهدای منا گفت: از بیش از 440 نفر که در منا مظلومانه به شهادت رسیده بودند 185 نفر از خانوادههای آنها از مقامات عربستانی به دلیل قصور شکایت کرده و 11 نفر از مصدومان نیز در این رابطه شکایت داشتند.
به گفته وی، بقیه خانواده شهدا و مصدومان شکایتی در این زمینه نداشتند.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص سودجویی دلالانی که میخواهند از مردم پول بگیرند تا در پرونده قضایی آنها نفوذ کنند هشدار داد: مردم نسبت به این مسئله آگاه باشند چرا که فعالیت این افراد تاثیری در پرونده آنها ندارد و علاوه بر اینکه پول خود را از دست میدهند، ممکن است برای آنها به دلیل پرداخت رشوه پرونده نیز ایجاد شود.
بورسیهها...
وی با اشاره به پرونده بورسیهها اظهار داشت: ریاست قوه قضائیه از وزارت علوم خواستند شاکیان مربوط به پرونده بورسیهها معرفی شوند و تعدادی هم معرفی شدند. چند قاضی نیز باید نظر مشورتی در این خصوص به ریاست قوه قضائیه بدهند و اگر تخلفی صورت گرفته از دیوان عالی میخواهند نظر نهایی را ارائه کند.
محسنی اژهای با اشاره به موضوع پرونده شرکت تعاونی ثامنالحجج خاطرنشان کرد: تا امروز 800 هزار صاحب حساب تعیین تکلیف شده است و براساس آنچه که خودشان گفتهاند دو میلیون و 400 هزار سپردهگذار دارند و برای این 800 هزار نفر یک هزار و 225 میلیارد تومان پرداخت شده است.
انهدام باند ارتشاء
در سازمان امور مالیاتی تهران
اژهای به پرونده دیگری که مربوط به یکی از نهادهای اطلاعاتی بود اشاره و تصریح کرد: گزارشی به دادستانی در خصوص باند رشاء و ارتشاء در سازمان امور مالیاتی تهران ارائه شد که افرادی دستگیر شدند؛ از این افراد یک هزار و 500 میلیارد تومان فاکتور صوری کشف شد. هنوز در اوایل کار هستیم و تعداد افراد مشخص نیست ضمن اینکه این موضوع مربوط به تهران است.
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به اقدامات پیشگیرانه یا برخورد با مسائل خلاف عفت عمومی توسط ناجا خاطرنشان کرد: در این باره حرفهای زیادی در رسانهها مطرح میشود اما نمیخواهم پاسخگوی این مسائل باشم.
وی افزود: اصل هشتم قانون در خصوص امر به معروف و نهی از منکر است که سالیان سال برای آن قانونی نوشته نشده بود که در نهایت قانونی در این باره تصویب، به تائید شورای نگهبان رسید و ابلاغ شد.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه ریاست جمهوری در مرحله ابلاغ این قانون تعلل کرد اما در نهایت ابلاغ شد، گفت: براساس قانون، حکومت و آحاد مردم وظایفی دارند؛ در این باره برای ناهیان از منکر هم شرایطی عنوان شده است.
وی افزود: در موارد مختلف، این قانون تکالیفی را برای دولت و تکالیف خاصی را برای قوه مجریه و قوه قضائیه صادر کرده است؛ در اینجا دولت و قوه قضائیه و مردم وظیفه دارند که مطابق ماده چهار امر به معروف و نهی از منکر قلبی، زبانی، نوشتاری و عملی کنند که قسمت قلبی، زبانی و نوشتاری آن به عهده دولت و آحاد جامعه است، اما مرتبه عملی آن به طور خاص بر عهده دولت است و سؤال اینجاست که دولت در قبال این قانون چه کاری انجام داده یا اینکه قوه قضائیه چه کاری انجام داده است.
اژهای با اشاره به وظایف قوه قضائیه در این خصوص تصریح کرد: اگر یک آمر به معروف و ناهی از منکر در این خصوص صدمه دیده باشد جرم آن فردی که صدمه زده قابل تعلیق نیست ضمن اینکه دستگاه قضایی موظف بوده شعب ویژه تشکیل و حمایت از ناهیان منکر را انجام دهد.
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه دولت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارشاد و وزارت امور خارجه در این خصوص تکالیفی دارند، اظهار داشت: باید مطالبه شود که آیا این تکالیف انجام شده است یا خیر.
وی ادامه داد: ناجا هم از لحاظ این قانون و سایر قوانین موظف است با جرایم مشهود مقابله کند؛ برخی لباسهایی که امروز در کشور تولید و یا توزیع میشود طبق قانون خلاف است و حتی استفاده و پوشیدن آن نیز خلاف است.
بازگشت خاوری به کشور بعید است
به گزارش فارس، حجتالاسلام اژهای درباره آخرین اقدامات پرونده متهم فراری «خاوری» اظهار داشت: بنده از استکبار و کسانی که مدعی مبارزه با فساد و تروریست هستند ناامید شدم و قطعاً این افراد دروغ میگویند.
وی افزود: چند نفر فراری از کشور داریم که اتهام آنها فساد مالی، پولشویی و اختلاس است و زمانی که مکان این افراد در خارج از کشور مشخص شده است چه بهانهای دارند که آنها را تحویل نمیدهند؟!
سخنگوی قوه قضائیه بیان داشت: محاکمه غیابی خاوری هنوز صورت نگرفته است و بنده نیز بعید میدانم که وی به کشور بازگردد.
اژهای پیشنهاد داد: محاکمه غیابی خاوری برگزار و سپس حکم دادگاه ابلاغ شود و هنگامی که به کشور بازگشت راه برای بررسی پرونده متهم باز است.
وی درباره گشت نامحسوس پلیس هم اظهار داشت: در مورد عنوان گشت نامحسوس از سوی پلیس به نظر بنده خوش سلیقگی صورت نگرفته است.
معاون اول قوه قضائیه افزود: پلیس روشی را برای برخورد با فساد و جرایم مشهود اتخاذ کرده است . نسبت به اصل برخورد با جرایم مشهود نیروی انتظامی اقدام خوب و درستی را انجام میدهد ولی شیوه و روش آن قابل بحث است.
اژهای اظهار داشت: ممکن است سوء استفادهای در این خصوص صورت بگیرد که پلیس باید مواظب باشد کسی از این بابت سو استفاده نکند.
صدور حکم ۴ نفر از متهمان
اقدام علیه امنیت ملی
محسنی اژهای در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده افرادی که اواخر سال گذشته تحت عنوان جریان نفوذ فعال در رسانههای کشور دستگیر شدند، اظهار داشت: حکم چهار نفر از آن پنج نفر صادر شده اما اجازه دهید تا حکم ابلاغ شود و درباره آن صحبت کنیم.
وی افزود: در دادگاه بدوی حکم آنها صادر شده ولی هنوز ابلاغ نشده است و میزان محکومیت آنها نیز هنوز مشخص نیست.
سخنگوی قوه قضائیه در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه چه کاری در خصوص حضور یکی از اعضای شبکههای تلویزیونی ضد انقلاب در جشنواره فیلم تهران انجام شده، گفت: در خصوص فضای مجازی و رسانهای اگر فساد را ترویج میکنند سیستمهای اطلاعاتی و نیروی انتظامی آنها را رصد و تعقیب میکنند.
وی افزود: اگر این افراد متنبه شدند تعقیب قضایی نمیشوند وا گر متنبه نشدند دستگیر یا احضار میشوند؛ اگر این افراد خارج از کشور باشند، در هنگام ورود به کشور تحت تعقیب قرار میگیرند.
مولاوردی تکذیب کرد
خبرنگار را احضار کردیم
اژهای در خصوص احضار معاون امور بانوان ریاست جمهوری نیز تصریح کرد: ایشان یک بار احضار شد و مطالبی که خبرنگار از وی مطرح کرده بود را گفتند اینطور نیست و حالا قرار است خبرنگار احضار شود و توضیحاتی ارائه دهد.
معاون اول دستگاه درباره امید کوکبی که به جرم جاسوسی محاکمه شده است اظهار داشت: این مجرم به 10 سال حبس محکوم شده است و اگر کسی به کشور و مردم خود خیانت کند باید مورد مجازات قرار بگیرد.
وی درباره بیماری این مجرم نیز اظهار داشت: افرادی که در زندان هستند نیز مانند دیگر افراد ممکن است بیمار شوند که اگر بتوان آنها را در داخل زندان معالجه کرد این اقدام انجام میشود در غیر این صورت به بیمارستان برای مداوا منتقل خواهند شد.
اژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر فروش املاک بابک زنجانی اظهار داشت: اموال زنجانی تا جایی که شناسایی شده است توقیف میباشد و املاکی نیز در اختیار شرکت نفت قرار گرفته تا برای تسویه فروخته شود. اینکه اموال این متهم در خارج از کشور به فروش رسیده باشد یا خیر اطلاعی ندارم.
سخنگوی دستگاه قضا در رابطه با موضوع یک زن مشهدی و دخترش که توسط مرد خانواده مورد آزار و اذیت قرار گرفته بودند، گفت: این خبر که گفته میشود شوهر این خانم با 20 میلیون وثیقه آزاد شده دروغ بوده و صحت ندارد. این فرد در حال حاضر بازداشت و پرونده آن تشکیل شده است.
سخنگوی قوه قضاییه در مورد علت مرگ یا پرونده مرحوم مهرداد اولادی گفت: پرونده فوت مرحوم مهرداد اولادی در دستگاه قضا تشکیل شده و پزشکی قانونی باید در این زمینه نظر بدهد. البته نظریات ابتدایی در این زمینه ارائه شده ولی نتیجه سمشناسی و آزمایشات هنوز به صورت نهایی مشخص نشده است. اژهای در پایان گفت: موضوع خودکشی مرحوم اولادی منتفی است و علت تامه مرگ را پزشکی قانونی باید مشخص کند.
وی در خصوص صدور حکم مدیرعامل سابق بانک صادرات گفت: حکم صادر شده اما ابلاغ نشده است.