kayhan.ir

کد خبر: ۷۰۴۱۶
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۷
در نشست مجلس خبرگان

آیت‌الله یزدی: دشمن بارها بدعهدی‌کرده نباید به او اعتماد کرد

رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: به دشمن شناخته‌شده‌ای که گاهی لبخند می‌زند و جمله‌ای می‌گوید نباید اعتماد داشت.


 آیت‌الله محمد یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری در نوزدهمین و آخرین اجلاسیه دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری که در مجلس قدیم برگزار شد، گفت:  به باور من یکی از حساس‌ترین وظیفه‌های مجلس خبرگان، مراقبت از تغییر مسئله هویت ولایت فقیه است؛ یعنی همان ولایت فقیه که حضرت امام(ره) طراح آن بودند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: باید در نظام جمهوری اسلامی ایران اعضای خبرگان رهبری اضافه بر تعیین ولی فقیه و اضافه بر شرایط تعیین آن، از سیستم حاکمیت ولایت فقیه نیز مراقبت کنند تا عوض نشود.
آیت‌الله یزدی با بیان اینکه خوشبختانه من برای شرکت در مجلس بعدی خبرگان رای نیاوردم گفت: من خوشحالم از اینکه باری که بر روی دوشم بود برداشته شد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری به برخی شایعه‌سازی‌ها و مطالب کذب در رسانه‌های خبری پیرامون تلاش برای ورود وی به مجلس بعدی خبرگان اشاره کرد و افزود: آنچه که در سایت‌ها و رسانه‌های خبری درباره این حقیر عنوان شده دروغ است؛ اقدامی برای انصراف شخصی به نفع بنده نه از سوی جامعه مدرسین و نه از سوی خودم صورت نگرفته است و همه اینها شایعه‌سازی و بی‌تقوایی است.
به گزارش فارس، وی ادامه داد: من بعد از اینکه از وزارت کشور اعلام رسمی نتیجه انتخابات را اعلام کرد، اطاعت قانون کردم چرا که من مثل همه افراد مطیع قانون هستم و قانون را مقدم می‌شمارم و راضی نیستم در قانون کمتری تخلفی انجام شود.
آیت‌الله یزدی همچنین با اشاره به انتخابات مجلس دهم با بیان اینکه برخی‌ها در گوشه و کنار از نحوه اجرای انتخابات شکایت داشتند، گفت: شکایات این افراد در فصل کنونی در دست بررسی است؛ مثلا برخی شکایات با این محتوا است که در فلان جا خرید و فروش آرا صورت گرفته است و یا اینکه درهای شعب اخذ رای را که طبق گفته رسمی وزیر کشور قرار بوده تا ساعت 10 باز شود برای اینکه آرای فلان شخص کمتر و یا بیشتر نشود ساعت 8 بسته شده است که شورای نگهبان این شکایات را بررسی می‌کند.
وی همچنین گفت: ما پرونده‌های برخی از نمایندگانی را که رد صلاحیت شدند را بررسی می‌کردیم و فشار روحی آنچه در این پرونده‌ها رخ داده بود برای ما سنگین‌تر از فشار رد صلاحیت برای آنان بود؛ شما نماینده هستید که به مردم خدمت کنید نه اینکه به دنبال ساخت، سود و استفاده شخصی و زد و بند با وزرا باشید.
رئیس مجلس خبرگان همچنین تاکید کرد: به دشمن شناخته‌شده‌ای که گاهی لبخند می‌زند و جمله‌ای می‌گوید نباید اعتماد داشت؛ این را بنده و امثال رئیس‌جمهور باید متوجه باشیم که فریب عوام‌فریبی دشمن شناخته شده را که چندین بار قول داده ولی بدعهدی کرده یعنی شیطان بزرگ که در راس آن آمریکا است را نخوریم.
ارائه گزارش آیت‌الله جنتی
 از روند انتخابات ۷ اسفند
آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان نیز به عنوان شخصیت مدعو و میهمان ویژه نوزدهمین اجلاس خبرگان رهبری گزارشی از روند برگزاری انتخابات هفتم اسفندماه ارائه و با اشاره به تلفیق دو انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی از محاسن و معایب تجمیع این دو انتخابات سخن گفت.
آیت‌الله جنتی اظهار داشت: عده‌ای در تلاش بودند که شورای نگهبان را به چالش بکشند که این امر نیاز بررسی و واکاوی بیشتری دارد. هر چند بحمدالله شورای نگهبان با تکیه بر مبانی اصیل انقلاب و آرمان‌های حضرت امام و رهنمودهای مقام معظم رهبری، این بار نیز از آزمایش سربلند بیرون آمد.
وی با انتقاد از کثرت ثبت‌نام‌کنندگان در انتخابات خبرگان و مجلس شورا، این موضوع را مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد و گفت: «در این ایام، فشار سنگینی بر شورای نگهبان وارد آمد، در حالی که اگر در حین ثبت نام نامزدهای دو مجلس یک چارچوب مشخص، معیّن می‌شد از حجم این فشار کاری کاسته می‌شد؛ چرا که مثلاً برای کاندیداتوری مجلس خبرگان رهبری که علمیت و شرایطی دیگر وضع شده افرادی ثبت نام کرده بودند که اساساً تحصیلات حوزوی نداشتند و در ابعاد دیگر هم فاقد شرایط اولیه بودند».
دبیر شورای نگهبان افزود: «افرادی نیز بودند که از نظر علمی مورد تأیید بودند، اما در سایر شرایط، صلاحیت آنها احراز نشده و عده‌ای همین را مستمسکی برای فشار به شورای نگهبان قرار دادند».
وی خاطرنشان ساخت: «در آزمون مقدماتی که در شهریور ماه 223 نفر ثبت‌نام کردند که از این تعداد 187 نفر در آزمون کتبی شرکت کرده که در میان آنها 34 نفر قبول و برای امتحان شفاهی دعوت گردیدند و در پایان از میان آنها 15 نفر پذیرفته شدند. همچنین در ثبت‌نام رسمی دی‌ماه نیز 795 نفر ثبت‌نام نمودند که 33 نفر فاقد تحصیلات حوزوی، 79 نفر فاقد صلاحیت علمی و 72 نفر نیز از نمایندگان فعلی مجلس خبرگان بودند. در مجموع از میان آنها 62 نفر سابقه تأیید گذشته، 15 نفر قبولی آزمون شهریور، 6 نفر قبولی با بررسی تألیفات، 4 نفر احراز صلاحیت شده توسط آقایان فقهای شورای نگهبان، 185 نفر انصراف و در نهایت 159 نفر تأیید صلاحیت نهایی شدند».
وی ادامه داد: پس از بررسی صلاحیت‌های علمی، صلاحیت‌های دیگر با استعلام از مراجع مختلف، مورد بررسی قرار گرفت. بر این اساس، نتیجه نهایی منتخبین ملت 88 نفر می‌باشد که در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری راه یافتند.
دبیر شورای نگهبان در پایان از جایگاه والای ولایت فقیه مطالبی بیان کرد و گفت: «تضعیف جایگاه ولی فقیه و رهبری نظام نتیجه‌ای جز به مخاطره انداختن نظام اسلامی و کشور ندارد. چرا عده‌ای نمی‌خواهند ببینند که وجود و حضور ولی‌فقیه چگونه کشور را از بحران‌ها به ویژه بحران‌های منطقه‌ای که امروز در کشورهای همسایه شاهد آن هستیم حفظ نموده، امیدواریم خداوند به مقام معظم رهبری، سلامتی و طول عمر با عزت عنایت فرماید».
۴ خرداد افتتاحیه دوره پنجم
 مجلس خبرگان
آیت‌الله سیداحمد خاتمی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در گفت‌و‌گو با فارس، از برگزاری افتتاحیه دوره پنجم مجلس خبرگان در 4 خرداد سال 95 خبر داد.
وی با بیان اینکه اولین دستور کار دوره پنجم خبرگان، انتخاب رئیس و هیئت رئیسه خواهد بود،‌ تصریح کرد:‌ ابتدا هیئت رئیسه موقت تشکیل شده و آنها هیئت رئیسه دائم را که دو سال مدیریت خبرگان را بر عهده خواهد داشت، انتخاب می‌کنند و در طول 8 سال 4 بار انتخابات هیئت رئیسه‌ و کمیته‌ها برگزار می‌شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین تاکید کرد: روز 4 خرداد سال 95 ریاست دو ساله و قطعی مجلس خبرگان رهبری نیز انتخاب خواهد شد.
صیانت از جایگاه ولایت و رهبری
 وظیفه خبرگان
حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی عضو مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: مجلس خبرگان رهبری تضمین‌کننده استمرار جمهوریت و اسلامیت نظام جمهوری اسلامی است، قانون اساسی سازوکاری را در نظر گرفته است که این ساز و کار به نام مجلس خبرگان رهبری، هم رمز تداوم جریان جمهوریت نظام و هم اسلامیت نظام را تضمین کرده است.
وی همچنین گفت: برخی تصور می‌کنند که وظیفه خبرگان فقط تعیین رهبری است، در حالی که صیانت و حمایت از جایگاه ولایت و رهبری وظیفه خبرگان است.