اعتراف پس از 12سال
تونی بلر: عذرخواهی میکنم، حمله به عراق اشتباه بود!
نخستوزیر پیشین انگلیس ضمن عذرخواهی درمورد مشارکت دولتش در حمله به عراق در سال 2003، علت این جنگ را دریافت اطلاعات غلط دانست!
به گزارش خبرگزاری فارس، بالاخره پس از 12 سال «تونی بلر» مجبور به عذرخواهی در مورد جنگ و حمله به عراق شد.
«بلر» که با «فرید ذکریا» خبرنگار «سی.ان.ان» گفتوگو میکرد، در پاسخ به این سوال که «آیا جنگ عراق اشتباه بود؟» گفت: «از اینکه اطلاعاتی که دریافت کردیم، اشتباه بود، عذر میخواهم.» منظور بلر از اطلاعات اشتباه، اطلاعاتی بود که به نقل از دستگاههای اطلاعاتی انگلیس و آمریکا درباره سلاحهای کشتار جمعی صدام آن روزها منتشر میشد و آمریکا و انگلیس با همین بهانه به عراق حمله کرده بودند. البته این اظهارات نیز دروغ جدید بلر است و کسی باور نمیکند دو قدرت گول اطلاعات غلط را خورده باشند.
نخستوزیر پیشین انگلیس که تاکنون از عذرخواهی در مورد جنگ عراق طفره میرفت، در ادامه این گفتوگو افزود: «من ضمنا بابت برخی اشتباهاتی که در برنامهریزی رخ داد و اتفاقات پس از کنار زدن رژیم (صدام) عذرخواهی میکنم، اما دشوار است که بخواهم بابت کنار زدن صدام عذرخواهی کنم.»
ذکریا از نخستوزیر اسبق درباره اتهام جنایت جنگی هم سوال کرد و بلر پاسخ داد که «کنار زدن صدام جنایت جنگی نیست».
حمله آمریکا، انگلیس و چند کشور اروپایی دیگر به عراق در سال 2003، جان 116 هزار غیرنظامی عراقی راگرفت و حدود پنج میلیون شهروند این کشور را آواره کرد. نزدیک به 1/5 میلیون غیرنظامی عراقی نیز در این حملات جان خود را از دست دادند. میلیونها مجروح، زن بیوه و... بماند.
تاکنون بلر در مصاحبههای خود، زیر بار این اشتباه نرفته و عذرخواهی نکرده بود. برخی میگویند، این اظهارات مصرف داخلی دارد و بلر میخواهد در درون حزب کارگر، جریان نزدیک به خودش رای کافی به دست آورد.20 مارس 2003 (29 اسفند 1382) بلر دستور اعزام نظامیان انگلیس برای حمله به عراق را صادر کرد. بلر اتهاماتی که وی را به «عجله در مشارکت در جنگ عراق» متهم میکند را نیز رد کرده است، اما همین چند روز پیش اسناد محرمانهای فاش شد که نشان میداد، بلر یک سال قبل از حمله به عراق به آمریکا قول همکاری و مشارکت در این جنگ را داده بود!
مخالفت عراق با عملیات آمریکا در الحویجه
به گزارش تسنیم، مخالفت عراقیها با عملیات آمریکا در خاک عراق اما همچنان ادامه دارد؛ در تازهترین موضعگیریها، «حنان الفتلاوی» نماینده پارلمان عراق از «حیدر عبادی» نخستوزیر خواست در مورد «عملیات خودسرانه» آمریکا در منطقه «الحویجه» توضیح دهد. وی گفت: «سکوت دولت در برابر این عملیات، شک و تردید ایجاد میکند. شرمآور است که ارتش آمریکا در مورد عملیات «هلیبرن» خود در الحویجه بیانیه صادر میکند، ولی دولت بغداد در قبال این حادثه همچنان ساکت است: این عملیات آمریکاییها اعتراضات زیادی را در داخل عراق به دنبال داشته است.
دولت عراق پس از پی بردن به حمایت پشت پرده آمریکا از گروه تروریستی «داعش»، این کشور را از نبرد با تروریستها حذف و به جای آن، از روسیه برای بمباران داعش دعوت کرد. این اقدام بغداد، باعث شده ایالات متحده نبردش با داعش را پررنگتر به نمایش بگذارد. در همین راستا، «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا گفت، این کشور عملیات خود در عراق را گسترش میدهد. وی همچنین در ادامه گفتوگو با شبکه عراقی «السومریه نیوز» مدعی شد که در مورد عملیات هلیبرن آمریکا در الحویجه، با بغداد هماهنگ شده بود. رسانهها و برخی نمایندگان پارلمان عراق میگویند این عملیات که پنجشنبه گذشته با هدف اعلامی آزادی 70 گروگان کرد انجام شده بدون اطلاع دولت عراق صورت گرفته است.
خبر دیگر اینکه بر اثر انفجار خودروی بمبگذاری شده در شمال بغداد، سه نیروی امنیتی عراق شهید و 9 تن دیگر زخمی شدند.