kayhan.ir

کد خبر: ۴۲۴۸۲
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۴
معاون اسبق وزارت خزانه‌داری آمریکا:

حرف و عمل آمریکا یکی نیست ایران نباید اعتماد کند

معاون اسبق وزارت خزانه‌داری آمریکا با بیان اینکه ایران باید با دولتی توافق و به آن اعتماد کند که هرگز عهدشکنی نکرده و همواره به حرف خود عمل نموده است، تاکید کرد که در طول تاریخ، واشنگتن ثابت کرده است که حرفش و عملش قابل اعتماد و اتکا نیست و تاکنون به هرکسی که با آن توافق کرده خیانت کرده است.

«پاول رابرتز» نویسنده آمریکایی و معاون اسبق وزارت خزانه‌داری آمریکا در مصاحبه با تسنیم گفت: در یک دهه گذشته نه تنها دستگاه‌های اطلاعاتی ایالات متحده و بلکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز که مسئول بازرسی از سایت‌های غنی‌سازی ایران است، هیچ نشانه‌ای از یک برنامه تولید سلاح‌های هسته‌ای در ایران را گزارش نداده است.
رابرتز افزود: ایران باید با دولتی توافق و به آن اعتماد کند که هرگز عهدشکنی نکرده و همواره به حرف خود عمل نموده است.در طول تاریخ واشنگتن قطعی ثابت کرده است که حرفش و عملش قابل اعتماد و اتکا نیست. تاریخ نشان داده که واشنگتن نسبت به آنچه روی برگه وعده می‌دهد قابل اعتماد نیست. آمریکا تاکنون به هرکسی با آن توافق کرده خیانت کرده است.
 عهدشکنی آمریکا
در برابر روسیه و آلمان
وی تصریح کرد: ایران باید از رئیس جمهور سابق شوروی، گورباچف، این سؤال را ​​بپرسد: آیا وعده و حرف واشنگتن ارزشمند و معنادار و قابل اعتماد است یا نه؟ در اتحاد آلمان، واشنگتن به گورباچف قول داد که به‌ازای توافق گورباچف با اتحاد مجدد آلمان، ناتو یک اینچ هم به‌سمت شرق حرکت نخواهد کرد، این در حالی بود که ناتو بی‌درنگ مرز روسیه را گرفت و در حال حاضر نیز آمریکا بخش‌های سابق امپراتوری روسیه را به‌سمت ناتو می‌کشاند.
معاون اسبق وزارت خزانه‌داری آمریکا خاطرنشان کرد: ایران باید از رئیس جمهور فعلی روسیه، پوتین، بپرسد: آیا وعده و حرف واشنگتن ارزشمند و معنادار و قابل اعتماد است یا نه؟ به‌بیان دیگر چه‌چیزی ارزش است. احساس ضعف استراتژیکی روسیه، باعث شد تا جورج دبلیو بوش پیمان ضدموشکی بالستیک را که واشنگتن با مسکو امضا کرده بود، لغو کند و بشکند. با خارج شدن واشنگتن از این پیمان، آمریکا به‌سرعت پایگاه‌های ضدموشک‌های بالستیک خود را در مرزهای روسیه برقرار کرد.
رابرتز در ادامه گفت: ایران باید از آلمان بپرسد: چه‌کسی به نقض همه وعده‌های رئیس جمهور وودرو ویلسون در معاهده ورسای مجبور شد که منجر به پایان دادن جنگ جهانی اول توسط آلمان به‌ازای آن گردد؟ از دست دادن منطقه وسیعی از قلمرو آلمان و همچنین غرامت فلج کننده‌ای که بر آلمان تحمیل شد، توسط کدام دولت که قطعاً نمی‌خواست جنگ را آغاز کند به‌سمت جنگ جهانی دوم هدایت شد بر آلمان تحمیل شد؟ علی‌رغم اینکه جنگ با اعلان بریتانیا و فرانسه علیه آلمان آغاز شد، چه‌کسی آلمان را سرزنش کرد؟
وی تاکید کرد: به‌اعتقاد من توافق با واشنگتن مقدمه‌ای برای خیانت است، در حالی که واشنگتن آن را به‌راحتی و به‌سهولت امضا خواهد کرد ولی در عمل ایران را اذیت خواهد کرد. این راه، سبک و روش واشنگتن است، هیچ کس نمی‌تواند به واشنگتن اعتماد کند.
معاون اسبق وزارت خزانه‌داری آمریکا تصریح کرد: ایران برای رسیدن به توافق، بسیاری از حقوق خود را رها کرده در صورتی که این حقوق تحت پیمان منع گسترش سلاح هسته‌ای به ایران واگذار شده است. میان تمامی امضا کنندگان پیمان منع گسترش سلاح هسته‌ای فقط در خصوص ایران تبعیض وجود دارد.
 مذاکرات سه روزه
برای نگارش توافق جامع
دور جدید رایزنی‌های هسته‌ای بعد از بیانیه سوئیس (لوزان) از روز چهارشنبه در شهر وین پایتخت اتریش برگزار و سه روز به طول خواهد انجامید.
به گزارش فارس، این رایزنی‌ها قرار است پیش از ظهر چهارشنبه دوم اردیبهشت ماه در شهر وین و در سطح معاونان وزرای خارجه و مدیران کل سیاسی ایران و 6 کشور (آمریکا، فرانسه، روسیه، چین، انگلستان و آلمان) و با حضور هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنین در سطح کارشناسان برگزار و نگارش متن توافقنامه جامع هسته‌ای (برنامه جامع اقدام مشترک) آغاز شود.
بر همین اساس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای به ریاست سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه و حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل امور سیاسی و امنیت بین‌المللی وزارت خارجه به همراه دیگر اعضای تیم مذاکره‌کننده بامداد چهارشنبه دوم اردیبهشت ماه راهی وین می‌شوند.
 تلاش برای ممانعت از گسترش نفوذ ایران
روزنامه مصری الاهرام در گزارشی نوشت: به رغم توافق هسته‌ای، آمریکا در تلاش برای ممانعت از گسترش نفوذ ایران است.
در همین حال، پایگاه آمریکایی پولیتیکو در گزارشی نوشت: بعید است تصویب طرح نظارت بر توافق هسته‌ای ایران توسط کنگره، سبب از بین رفتن توافق شود.
این پایگاه خبری در ادامه تاکید کرد: آمریکائی‌ها معتقدند بهترین نتیجه را از مذاکرات بدست آورده‌اند. هم دموکراتها و هم جمهوریخواهان با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور باراک اوباما درصدد امضای لایحه ایران است؛ لایحه‌ای که پیشتر نمی‌خواست امضا کند، در حال ادعای پیروزی هستند.
پولیتیکو در پایان گزارش تصریح کرد: اگر توافق شبیه به چارچوب(بیانیه هسته‌ای لوزان) باشد،رئیس‌جمهور قادر به قبولاندن آن(به کنگره و آمریکایی‌ها) خواهد بود.
«مارک کرک» نیز که به عنوان یکی از دو سناتور طراح لایحه‌ی افزایش تحریم‌های ضد ایرانی در مجلس سنای آمریکا شناخته می‌شود گفت: در صورت دستیابی به توافق هسته‌ای احتمالی، آمریکا نباید تحریم‎های ضد ایرانی را لغو کند.