kayhan.ir

کد خبر: ۳۷۷۳۵
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۶

یکی مرد جنگی به از ... (نگاه)

هفته گذشته هم میهنانمان در خوزستان آلودگی 66 برابری حد مجاز را تجربه کردند و در سایر نقاط ایران مثل کرمانشاه،  ایلام، لرستان، آذربایجان و ... نیز وضع در همین حال و هوا بود و حقیقتا آلودگی، نفس‌کش می‌طلبید و برای مردم بی‌پناه، نفس کشیدن مشکل بود. معصومه ابتکار رئیس 54 ساله سازمان محیط زیست و معاون رئیس‌جمهور هم که هر از گاهی با اظهار نظرات سیاسی و غیر مرتبط با کار سازمانی خود زمینه اعتراض نمایندگان مجلس و مردم را فراهم می‌کند، در هفته گذشته و زمانی که ریزگردها گلو و حنجره مردم مناطق غربی و مرزی کشور را می‌فشرد قرار شد که به خوزستان سفر کند و با اظهار همدردی با مردم غیور و پا به رکاب انقلابی این استان، حدقل وظیفه و کاری را که از دستش بر‌می‌آید انجام دهد و نشان دهد که تنفس بیش از 4 میلیون نفر از هموطنانمان در این استان برای او و دولت یازدهم مهم است. متاسفانه با لغو پرواز خانم ابتکار، این کار حداقلی نیز لغو شد. گویی که اگر هواپیما و پرواز نباشد مقامات و این مدیران و مسئولان ارجمند و مردم‌دوست نمی‌توانند مثل مردم عادی با قطار و ماشین سفر و به وظایف خود عمل کنند.
به هر حال خانمی که وظیفه سازمانی‌اش محیط زیست است و باید محل امید و پناه مردم در بحران‌های زیست محیطی باشد، خود از بحران گریخت و در وقت حادثه میدان را خالی کرد و مردم را تنها گذاشت و خاطره وزیر علوم وقت در جریان تیر ماه 78 کوی دانشگاه را برایمان تداعی کرد که به جای مدیریت امور و انجام وظایف قانونی، استعفا کرد. این امور نه تنها با روح جوانمردی و مسئولیت‌پذیری و تدبیر و امید منافات دارد که باعث ناامیدی مردم از شعارهای پی در پی و قربان صدقه‌ها و دلسوز‌ی‌های دوران خوشی و انتخابات مسئولین است. الحمدلله که دکتر هاشمی وزیر بهداشت انقلابی و جوانمرد، در این کابینه حضور دارند تا مردم بتوانند مدیران و روسا را با مسئولین واقعی محک بزنند. آنهایی که دائما و در هر مشکلی که از حل آن ناتوانند همه کاسه کوزه‌ها را بر سر دولت قبلی خراب می‌کنند و ناسزا و بیراه می‌گویند بهتر است به یاد این گونه روزهای آزمایش باشند تا لااقل پا را از انصاف زیاده بیرون نگذارند.
ممکن است در برنامه خانم ابتکار مسائل سیاسی در اولویت باشد، ممکن است دخالت در مسئله واردات بنزین از نظر ایشان اصل باشد، یا به گفته ایشان هورالعظیم از اواسط دولت قبل کاملا خشک شده باشد یا در مدتی 8 ساله، ارزیابی زیست محیطی خیلی از سدها مثل گتوند انجام نشده یا وقتی انجام شده به نتایج آن توجه نشده باشد و یا هر چیز دیگری که ایشان بفرمایند و هم اینکه به قول ایشان دولت نمی‌تواند به مردم وعده غیر عملی بدهد که این خیلی خوب است ولی باید مراقب باشد که در کنار این کار اخلاقی، به مردم نشانی غلط هم داده نشود و فراموش نکرد که وجود ریزگردهای کلافه‌کننده و خطرناک، افزایش بیابان‌ها و ... مشکلاتی است که باید سازمان متبوع ایشان راه حلی برای آن بیابد و با شانه خالی کردن و پاک کردن صورت مسئله نمی‌شود این دوران را به سر ببرند. مگر از ایشان (که بحمدالله مثل اکثر قریب به اتفاق وزرا و مسئولین دولت یازدهم، دوران جوانی و شادابی و عمده عمر خود را از سال‌ها پیش در وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی سپری کرده‌اند) پذیرفتنی است که واقف به مسئولیت‌های اداری و وظایف خود و شرایط جامعه نبوده و نباشند؟ مگر با همین شرایط این مسئولیت را بر عهده نگرفته‌اند که الان این گونه رفتار می‌کنند و سخن می‌گویند؟ آیا در پذیرفتن مسئولیت تحت فشار بوده‌اند؟
متاسفانه امروزه دعای خیر کردن به جان مسئولین گذشته!!! و سلب مسئولیت از خود، امری عادی و مرسوم در میان مدیران شده و بر خلاف شعار تدبیر و امید دائما از ناامیدی گفته می‌شود و این کار، راهی راحت شده برای فرار از مسئولیت و انگار که این بد اخلاقی بعدا دامن آنها را نخواهد گرفت و اقدامات آنها در افکار عمومی مردم و در پیشگاه خداوند نقد نخواهد شد. خانم ابتکار بهتر است در کنار فعالیت‌های سیاسی‌شان به این مطلب کاری که شاید به وظایف قانونی‌شان مرتبط باشد و شاید برایشان کمی مهم، ملتفت باشند که طبق گفته سخنگوی سازمان امداد و نجات هلال احمر در همین روز‌های آلودگی 16 نفر از عشایر شوشتر منطقه نفت سفید به علت استنشاق گرد و غبار زیاد در حال خفه شدن بودند که این افراد توسط امدادگران به مراکز درمانی منتقل شدند. این عزیزان هم مثل مردم نازنین تهران، ایرانی‌اند و اتفاقا بر مملکت و انقلاب هم حق بیشتری دارند. شاید بهتر باشد که دولت محترم و با تدبیر در کنار شرایطی نظیر تحرک و شادابی، کفایت و تدبر، مسئولیت‌پذیری و ابتکار عمل، تعهد و تخصص، از ژنرال‌هایی استفاده کنند که لااقل در مواقع بحرانی توانایی حضور در جبهه خودی را داشته باشند.

محمدهادی صحرایی