جامعه صهیونیستی به فروپاشی درونی نزدیک میشود(بخش پایانی)
شمارش معکوس آغاز شده است(گزارش روز)
به رغم تلاش رژیم صهیونیستی برای پنهان نگاه داشتن معضلات اقتصادی و اجتماعی، اکثر صهیونیستها مجبور به اعتراف این واقعیت شدهاند که موجودیت این رژیم به خطر افتاده و اسرائیل در آستانه فروپاشی است.
فریده شریفی
بسیاری از تحلیلگران سیاسی و اقتصادی منطقه معتقدند ریشه این بحرانها بیش از همه به نابسامانی اوضاع امنیتی رژیم صهیونیستی به دلیل تجاوزات متعدد به خاک فلسطین یا جنگ با حزبالله لبنان باز میگردد.
بروز علائم فروپاشی اجتماعی و اخلاقی رژیم صهیونیستی به حدی رسیده که دیگر قابل پوشاندن و مخفی کردن نیست و مقامات مختلف این رژیم به آن اعتراف کردهاند.
«گالیا ساگی» مدیر اجرایی سازمان بینالمللی شفافیت در اسرائیل در اینباره میگوید: «فقر و فساد در اسرائیل رواج پیدا کرده است و ما امروز یک دوران بحرانی را میگذرانیم. واقعیت این است که مردم عدالت اجتماعی میخواهند، برابری میخواهند کاهش فاصله طبقاتی میخواهند، شفافیت، صداقت، اطلاعات درست میخواهند...»
«آمون دیک» از اعضای دیگر این سازمان صهیونیستی نیز اعتراف میکند که «امروز اسرائیل در میان سازمانهای بینالمللی کثیفتر از گذشته به نظر میرسد و این مسئله باعث دشواریهای اقتصادی برای ما خواهد بود.»
«دوریت بنیش» قاضی دادگاه عالی رژیم صهیونیستی نیز در کنفرانسی میگوید: «در یک اوضاع آشفته سیاسی و فرهنگی قرار گرفتهایم، ما در حال تجربه، انواع شکستها، نزاع طبقات اجتماعی، فقر و فقدان اعتماد عمومی به تمامی بخشهای عمومی هستیم...»
این اظهارات تنها بخش کوچکی از اعترافات مقامات مختلف رژیم صهیونیستی به فرو رفتن این رژیم در منجلاب نیستی و فروپاشی است.
رژیمی که به واسطه زرادخانه هستهای، حمایتهای تسلیحاتی، کمکهای میلیارد دلاری، حمایتهای وتویی در شورای امنیت سازمان ملل و انواع و اقسام کمکهای کشورهای غربی، دست از تجاوز، زورگویی و توسعهطلبی خود به ملت مظلوم فلسطین برنمیداشت اکنون به ورطه نیستی و نابودی افتاده و هیچکدام از این حمایتها نمیتواند این رژیم را از سراشیبی تدریجی سقوط مرگ و نیستی نجات دهند.
علائم فروپاشی رژیم صهیونیستی
با وجود کمکها و بخششهای فراوان کشورهای خارجی به ویژه آمریکا به رژیم صهیونیستی، این امر نتوانسته در بهبود اوضاع اقتصادی این رژیم بهبود چندانی ایجاد کند و رژیم صهیونیستی در بخش تامین انرژی به ویژه در مورد آب، برق، سوخت، گاز و نفت که یکی از مهمترین انگیزههای اقتصادی رژیم غاصب اسرائیل به ویژه در خاورمیانه به شمار میآید با مشکلات جدی روبهرو است.
دکتر مهدی جاودانی مقدم کارشناس مسائل خاورمیانه میگوید: «تحولات اخیر در خاورمیانه نشان میدهد که به رغم تلاش اسرائیل برای بهرهگیری از شرایط ایجاد شده در منطقه از جمله تقویت فعالیت گروههای تروریستی، تکفیری و تشدید اختلافات میان کشورهای اسلامی، تشدید اسلام هراسی در اروپا و آمریکا،تقویت موج ایران هراسی توسط اسرائیل در منطقه و در نظام بینالملل و... شرایط کنونی، افول روزافزون رژیم صهیونیستی را نوید میدهد.
این مسئله به گونهای است که حتی دولتهای اروپایی برای حل مسئله فلسطین و جلوگیری از تشدید بحران در منطقه، به طرح شناسایی دو دولت مستقل فلسطینی و اسرائیلی روی آوردهاند تا از این طریق بتوانند مدیریت بحران آتی را از هم اکنون در دست بگیرند. در این زمینه گسترش حقانیت و مظلومیت مردم فلسطین به ویژه مردم غزه در جنگ اخیر نیز نقش مهمی در افول اسرائيل برعهده داشته است. در این وضعیت تحقق هر یک از دو سناریوی جمهوری اسلامی ایران یعنی اجرای طرح برگزاری انتخابات دموکراتیک در فلسطین و یا تسلیح کرانه باختری عملاً تیر خلاصی برای اسرائیل به حساب میآید.»
دکتر جاودانی مقدم ماجراجوییهای رژیم صهیونیستی و سیاستهای توسعهطلبانه آن را عامل مهمی در افول و فروپاشی این رژیم میداند و معتقد است: «این مسئله با افزایش بحرانهای داخلی به ویژه بحران مشروعیت و ناکارآمدی این رژیم، سبب افزایش حمایت مردم و دولتهای دیگر از فلسطین میشود. چنانچه پس از تهاجم اخیر اسرائیل به غزه موج گستردهای در حمایت از فلسطینیان به ویژه در اروپا شکل گرفت به گونهای که هم اکنون تعداد زیادی از کشورهای جهان، ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت شناختهاند.»
زنگهای خطر به صدا درآمدهاند
یک مؤسسه نظرسنجی به نام «مؤسسه دموکراسی اسرائيل» افشا کرد که بخش قابل توجهی از اسرائیلیها در تأمین هزینههای شخصی خود با دشواری مواجه هستند. یک سوم پاسخ دهندگان اعلام کردند که درآمد آنها کمتر از درآمد یک خانواده معمولی است و یک پنجم آنها نیز گفتند که خود را فقیر تلقی میکنند.
براساس این نظرسنجی 42 درصد از پاسخدهندگان اعلام کردند که مقامات ارشد رژیم صهیونیستی فاسد هستند و 31 درصد نیز معتقد هستند که فساد «تا اندازهای» در کابینه رژیم صهیونیستی وجود دارد.
تشدید تضادهای اجتماعی و گستردگی فقر و موج اعتراضها درون رژیم صهیونیستی در مقطع کنونی زنگهای خطر را برای این رژیم به صدا درآورده و این واقعیتی است که محافل این رژیم نیز به آن اذعان داشتهاند.
در این زمینه «مؤسسه بیمه ملی اسرائيل» در گزارشی اعلام کرد در اسرائیل حدود 2/350/000 نفر زیر خط فقر بهسر میبرند که حدود 750/000 نفر از آنها کودک هستند.
براساس این گزارش بیش از 21 درصد از مجموع جمعیت 8/000/250 نفری اسرائیل فقیر هستند.
آمارها و گزارشهای منتشر شده از سوی محافل رژیم صهیونیستی بیانگر آن است که این رژیم در بدترین وضعیت سیاسی و اقتصادی از زمان تأسیس تاکنون بهسر میبرد. بخشهای مختلف اقتصادی رژیم صهیونیستی در ماههای اخیر عملاً در آستانه ورشکستگی و اخراج شمار زیادی از کارکنان خود قرار گرفتهاند.
نارضایتیهای شهروندان رژیم صهیونیستی بیانگر آن است که بودجه ریاضتی مطرح شده در این رژیم در سالهای اخیر عاملی جهت تشدید بحران اقتصادی و اعتراضات فزاینده اسرائیلیها بوده است.
وخامت اوضاع اقتصادی رژیم صهیونیستی نتیجه سوء مدیریت و فساد مقامات این رژیم و اختصاص بخش عمده بودجه رژیم توسعهطلب صهیونیستی به سیاستهای سلطهجویانه و جنگافروزانه این رژیم است.
رژیم صهیونیستی درحالی با بحران اقتصادی مواجه است که سالانه میلیاردها دلار کمک بلاعوض اقتصادی و نظامی از آمریکا و اروپا دریافت میکند.
سیاستهای تبعیضآمیز
نسبت به ساکنان عرب
دیدگاه «مصطفی سمیعی» کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه را درباره مسئله فقر و فساد، بیعدالتی اجتماعی و معضلات اقتصادی در رژیم صهیونیستی جویا شدیم.
وی معتقد است که سیاستهای نابخردانه و اشتباه این رژیم در زمینههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی موجب بروز بحرانهای عمیق و جدی در تمامی عرصهها شده است.
این کارشناس میافزاید: «تعداد شهروندان اسرائیلی که زیر خط فقر زندگی میکنند رو به افزایش است و در سالهای اخیر به رقم یک میلیون و 169 هزار نفر رسیده است.
درصد فقر در اسرائیل طی 25 سال اخیر 25 درصد افزایش داشته است که به ازای هر یک نفر صهیونیست سه شهروند عرب فقیر وجود دارد و 60 درصد از شهروندان فقیر این رژیم را شهروندان عرب تشکیل میدهند که این مسئله نشان دهنده وجود تبعیض طبقاتی و همچنین سیاستهای تبعیضآمیز نسبت به ساکنان عرب این رژیم است.»
سمیعی تأکید میکند: «بیش از 35 درصد از کودکان اسرائیلی فقیر هستند و از سال 2012 تاکنون آمار آنها دو برابر شده است. همچنین بیش از 800 هزار نوجوان اسرائیلی به دلیل فقر و نیاز اقتصادی به انزوا کشیده شدهاند یا دچار انواع انحرافات اخلاقی و اجتماعی شدهاند.»
افزایش بیسابقه میزان فقر در میان صهیونیستها به یک هشدار جدی برای مسئولان و مقامات صهیونیستی مبدل شده است به نحوی که اکثر آنها به زمامداران این رژیم توصیه میکنند مسئله فقر و فساد را جدی بگیرند و راهکارهایی برای حل آنها پیدا کنند. در همین رابطه «میرکوهن» وزیر رفاه رژیم صهیونیستی به «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم هشدار میدهد و میگوید: «تردیدی وجود ندارد که رشد مداوم فقر یک خطر بالقوه است و باید جلوی آن را گرفت.»
وی اضافه میکند: «ما نیازمند ایجاد تغییرات جدی در اقتصاد خود هستیم و اگر هرچه سریعتر برای مهار فقر چارهای نیندیشیم موجودیت نظام به خطر خواهد افتاد.»
آخرین گزارش صندوق بینالمللی پول نیز درباره رژیم صهیونیستی که در آوریل سال 2012 منتشر شد نشان داد که اسرائیل در میان 35 عضو سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی یکی از بالاترین نرخهای فقر را دارد.
«مصطفی سمیعی» در اینباره میگوید: «باتوجه به سیاستهای توسعهطلبانه، جنگافروزانه و نژادپرستانه رژیم صهیونیستی وضع از این هم بدتر خواهد شد و کودکان، جوانان و شهروندان بیشتری در دریای فقر و بیعدالتی غرق خواهند شد.»
مهاجرت به خارج
مشکلات و بحرانهای مختلف اقتصادی و اجتماعی باعث شده که رژیم صهیونیستی برای تأمین نیازهای اولیه زندگی اسرائیلیها در تنگنا قرار بگیرد و تعداد زیادی از ساکنان اراضی اشغالی راه مهاجرت را در پیش گرفتهاند.
بیعدالتی اجتماعی، فاصله زیاد طبقه فقیر و غنی، پایین بودن دستمزدها و افزایش بیکاری، نداشتن امنیت و افزایش فساد در میان مقامات عالیرتبه رژیم صهیونیستی از مهمترین عوامل مهاجرت صهیونیستها به خارج از سرزمینهای اشغالی است.
یهودیان ساکن سرزمینهای اشغالی معتقدند با اجبار و تحمیل نمیتوان در سرزمین زندگی کرد و شرایط اسفبار زندگی در اسرائیل هیچ راهی جز مهاجرت برای آنها باقی نگذاشته است. آنها میگویند وقتی شرایط زندگی خود را با دیگر یهودیان ساکن کشورهای دیگر مقایسه میکنند فرار را بر قرار ترجیح میدهند و راه مهاجرت را در پیش میگیرند.