عارف: تقویت نیروهای مسلح دغدغه جدی دولت چهاردهم است
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه عملکرد بخش دفاعی مایه افتخار کشور و نظام است، گفت: تقویت بخشهای دفاعی و نیروهای مسلح کشور دغدغه جدی دولت چهاردهم است.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور در نشستی با رئیس و مدیران سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح با قدردانی از پیگیریها و تلاشهای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به ویژه در جنگ ۱۲ روزه تأکید کرد: در تهاجم رژیم صهیونیستی در تمام جبههها به ویژه جبهه دفاعی با وجود هزینههای سنگین از دست دادن سرداران بخش دفاعی که نگاههای عمیق و راهبردی داشتند بر دشمن صهیونی پیروز شدیم.
وی ادامه داد: در جبهه تولیدی نیز بسیاری از شرکتهای تولیدکننده قیمتها را کاهش دادند و در بخش مصرف نیز با کاهش روبهرو شدیم و هیچگونه کمبود کالایی در کشور وجود نداشت.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به ارتقاء انسجام و همبستگی مردم در جنگ ۱۲روزه خاطرنشان کرد: دشمنان به این تصور بودند که ظرف ۲۴ ساعت پرونده بخش دفاعی کشور بسته میشود و پس از آن سرمایه اجتماعی را از دست میدهیم اما با ایثارگریها و گذشتهای مردم خاطرات دهه ۶۰ و ۸ سال دفاع مقدس زنده شد و با وجود خسارات مالی به مردم و خوی ددمنشانه دشمن در حمله به مناطق مسکونی مردم در صحنه و میدان حاضر شدند.
عارف همچنین با اشاره به آیین سوگواری ماه محرم، تصریح کرد: حضور پرشور مردم در مراسم عاشورا و تاسوعای حسینی در طول ۴۰ سال گذشته بیسابقه بود.
وی همچنین به تفویض اختیارات به استانداران و وزرا در قالب ۴ کارگروه در دوران جنگ ۱۲روزه اشاره و تصریح کرد: مصوبات این کارگروهها حکم مصوبات دولت شد و امروز افتخار داریم با اتخاذ این تدابیر دولت در مقابل همه استکبار جهانی پیروز شدیم و درخشیدیم. بخشهای نظارتی هم در بازار کالاهای اساسی و ستاد تنظیم بازار بدون نیاز به برخورد عملکرد خوبی در این جنگ داشتند.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین بخش دفاعی کشور نقش ویژهای در جنگ ۱۲روزه داشتند، گفت: بخشهای دفاعی کشور ظرفیتهای بسیار بالایی دارند که در مقاطعی بالفعل شده است و در زمانی هیچ کشوری جرأت حمله سایبری به ایران را نداشت تا جایی که کشور حملهکننده با حملات سایبری متعدد ایران روبهرو میشد و باید راهبرد کشور در حوزه امنیت سایبری همان راهبرد مقام معظم رهبری برای رسیدن به جایگاه اول منطقه در سند چشمانداز ۲۰ ساله باشد و کاستیها در بخش پدافندی به ویژه امنیت سایبری جبران شود.
وی با اشاره به گسترش تعاملات سیاست خارجی کشور با همسایگان به ویژه منطقه اوراسیا در دولت چهاردهم تصریح کرد: با افزایش ارتباطات و روابط تهاتری با کشورهای منطقه میتوانیم از تحریمها عبور کنیم و به خوداتکایی برسیم.
امنیت سایبری ایران باید در تراز جهانی باشد
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا که با حضور وزرای آموزش و پرورش و صنعت، معدن و تجارت، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، دبیر شورای عالی فضای مجازی و مسئولان دستگاههای مرتبط برگزار شد، ادامه داد: پس از حضور مقام معظم رهبری در حسینیه امام خمینی(ره) احساسات حاضرین در آن مراسم غیرارادی بود و شعارهایی که برآمده از مردم و کشور بود، سر میدادند. وی با آرزوی عزت و عمر مستدام و روزافزون برای رهبر معظم انقلاب، تأکید کرد: امیدواریم رهبری با ارزش، دقیق و درست ایشان نه تنها بر کشور و مردم ایران بلکه امت اسلامی همچنان به پیش رود.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه حضور و همراهی مردم مسئولیت ما را سنگینتر میکند، افزود: مسئولیت در سایر کشورها براساس مسائل حقوقی، حزبی و تشکیلاتی است و آن مسئول، تکلیفی طبق قانون دارد اما در نظام جمهوری اسلامی ایران فراتر از قانون، مسئولیت معنوی، ارزشی و تکلیفی نسبت به نظام و مردم است.
عارف با بیان اینکه مردم بار دیگر برای حراست از ایران سنگتمام گذاشتند، خاطرنشان کرد: مردم یکپارچگی خود را در جنگ تحمیلی
۱۲روزه و تهاجم غاصبانه رژیم صهیونیستی نشان دادند که یکصدای ایران حسینی از مردم شنیده شد و همه در این مسیر حرکت کردند.
وی همچنین با قدردانی از حضور پرشور و ارزشی مردم در مراسم دهه اول محرم تصریح کرد: در کشور حسینی چنین انتظاری میرود و حماسهها و تحولات خوب کشور در طول تاریخ از محرم بوده است، نقش این ماه و نهضت حسینی در پیروزی انقلاب و در تمام دستاوردهای ارزشی، معنوی و نشاط جهادی بیبدیل است و دنیا در مقابل عظمت این نهضت حرفی برای گفتن ندارد.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با بیان اینکه امنیت سایبری ایران باید در تراز جهانی باشد، افزود: ممکن است به دلیل برخی کوتاهیها، روزمرگیها و عمر کوتاه مدیریتی از پتانسیلهای بالای حوزه امنیت و دفاع سایبری در سالهای گذشته به خوبی استفاده نکرده باشیم که باید با توجه به نیروهای زبده و برجسته در این حوزه یک برنامه جدی کوتاه مدت در کنار اقدامات راهبردی ستاد هرچه سریعتر تدوین شود. عارف با تاکید بر ضرورت بهرهگیری حداکثری از بخش غیردولتی در امنیت سایبری بیان کرد: از ظرفیتهای بخش خصوصی در مسائل امنیت سایبری استفاده نکردیم چرا که منافع اقتصادی بخش خصوصی ایجاب میکند تمام استانداردهای امنیتی را رعایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: باید ظرفیت علم و فناوری کشور تبدیل به مزیت کاربردی شود و برای ادای دِین به نظام و مردمی که در جنگ ۱۲روزه چنین حماسهای به جای گذاشتند، اداری برخورد نکنیم.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه در حوزه امنیت فضای سایبر از دانشگاهها و مراکز آموزشی به خوبی استفاده نشده است بر ضرورت تربیت نیروی انسانی کارآمد و تقویت مراکز پژوهشی و فناورانه تأکید کرد.
عارف همچنین با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.