عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی در پاسخ به کیهان:
هماهنگی نظام بانکی با نهادهای امنیتی و قضائی مانع فرار تسهیلات ارزی صندوق توسعه شده است
سرویس اقتصادی-
عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: هماهنگی نظام بانکی با نهادهای امنیتی و قضائی، مانع از فرار تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی به خارج شده است.
«غلامحسن نتاج» در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان درباره اینکه چه تضمینی وجود دارد که منابع ارزی صندوق توسعه ملی به وسیله برخی تسهیلات گیرندگان به خارج فرار داده نشود، تصریح کرد: پرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی از طریق بانکهایی صورت میگیرد که اعتبارسنجی شدهاند و مراقبت میکنند و این مراقبتها ادامه خواهد داشت.
او افزود: رصد مستمر تسهیلات گیرندگان، در نظام بانکی انجام میشود. ضمن اینکه هماهنگی امنیتی، قضائی و بانکی آن قدر زیاد شده که مانع از فرار تسهیلات ارزی به خارج شده و این مراقبتها به لحاظ حقوقی با اطمینان نسبتاً بالا صورت میگیرد. وصول 11 میلیارد دلار از مطالبات صندوق توسعه ملی، نشانه وجود مراقبتهاست.
میزان منابع و مصارف صندوق توسعه
همچنین علیرضا صالح؛ عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی درباره دریافتیها و پرداختیهای صندوق توسعه ملی از زمان تاسیس تاکنون گفت: از اول عمر صندوق در سال 1389 تا 30 آذر امسال 174 میلیارد و 800 میلیون دلار منابع ورودی و دو میلیارد و 700 میلیون دلار برگشت منابع است. بنابراین خالص ورودی منابع به صندوق ۱۷۲ میلیارد دلار در 14 سال بوده است.
او ادامه داد: جمع منابع پرداختی هم 144 میلیارد و 200 میلیون دلار شامل 96 میلیارد و 500 میلیون دلار مصارف دولتی، 9 میلیارد و 300 میلیون دلار از ارز در اختیار به ریال تبدیل و هفت میلیارد و 200 میلیون دلار سپردهگذاری شده که ارزش امروزی آن به یک میلیارد دلار رسیده است. همچنین تسهیلات به بخش خصوصی هم 29 میلیارد و 300 میلیون دلار است. کل هزینه سایر نیز یک میلیارد و 600 میلیون دلار بوده است.
عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی افزود: تراز یا مانده آخر دوره حساب صندوق حدود 28 میلیارد دلار است اما باید به آن تعهدات دیگر صندوق مانند کمک به بودجه دولت با رقم شش میلیارد دلار که هنوز دو میلیارد دلار آن باقی مانده است اضافه کرد. به طور کلی روی حدود 10 تا 12 میلیارد دلار از منابع صندوق میتوان حساب کرد.
علیرضا میرمحمد صادقی؛ دیگر عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی نیز گفت: تاکنون ۱۱ میلیارد دلار منابع تسهیلاتی داده شده به صندوق بازگشته و وصول شده است.
ماموریت اصلی صندوق توسعه
همچنین مهدی غضنفری؛ عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی به مناسبت چهاردهمین سالگرد تشکیل این صندوق ثروت بین نسلی ملی گفت: شورای اقتصاد برای افزایش روزانه 250 هزار بشکه در تولید نفت مصوبهای داشته که سه میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی در این زمینه سرمایهگذاری میشود.
وی با اشاره به اینکه، تبدیل عواید نفت و گاز به ثروت ماندگار و حفظ سهم نسلهای آینده از منافع نفت و گاز از ماموریتهای اصلی صندوق توسعه ملی است، افزود: هر عملکردی در این راستا باشد مطابق با ماموریت صندوق است. منابع صندوق توسعه ملی، مثل منابع سازمان برنامه و بودجه نیست که سالانه مصرف میشود و برنمیگردد. منابع صندوق توسعه ملی، بهصورت تسهیلات و بین نسلی است و باید بازگردانده شود تا صندوق، روز به روز بزرگتر شود.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به اینکه صندوقهای بزرگ دنیا هر سال شش درصد بازدهی دارند، تاکید کرد: صندوق نمیتواند مثل سازمان برنامه به موضوعات توسعه نگاه کند. براین اساس توسعه ابزارها، تفاوت قائل شدن بین بنگاهسازی و بنگاهداری، توجه به سرمایهگذاری در داخل و خارج کشور، وصول مطالبات معوق شده در سالیان گذشته و اطلاعرسانی و شفافسازی از وضعیت صندوق از اهم اقدامات این مجموعه است.