kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۲۸۱۹
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۸
یادگار دیگری از دولت شهید رئیسی

آب‌رسانی به استان اصفهان با مولدسازی ۳۵ هزار میلیارد تومان از املاک دولت

 
 
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: با مولدسازی ۳۵ هزار میلیارد تومان از املاک دولت،‌ پروژه‌های آب‌رسانی به اصفهان اجرا می‌شود.
به گزارش وزارت اقتصاد، «عبدالناصر همتی» وزیر امور اقتصادی و دارایی در صفحه مجازی خود در شبکه ایکس نوشت: «در فرآیند مولدسازی، با اقدامات فشرده وزارت اقتصاد و استانداری اصفهان، بزرگ‌ترین مورد مولدسازی با رقمی بالغ بر ۳۵ هزار میلیارد تومان تحقق پیدا کرد. نتیجه این فرآیند را در پروژه‌های عمرانی اصفهان شاهد خواهیم بود.»
همچنین «سید احسان خاندوزی» وزیر پیشین اقتصاد هم در صفحه شخصی خود نوشت: «در روزهای گذشته ۳۵ هزار میلیارد تومان برای پروژه آب‌رسانی استان اصفهان تدارک شد، آن هم از طریق مولدسازی چند هکتار انبارهایی که سال‌ها بلااستفاده رها شده بود. (آخرین مصوبه هیئت مولدسازی دولت شهید رئیسی) مبارک مردم اصفهان.»
گفتنی است عملیات اجرائی مرحله نخست پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان اصفهان مهر سال ۱۴۰۱ آغاز شد و در دولت سیزدهم در ۲۴ نقطه با حضور ۱۴ پیمانکار پیگیری شد.
عملیات اجرائی مرحله دوم پروژه، هفتم مهر سال ۱۴۰۲ با حضور رئیس‌جمهور سیزدهم آغاز شد. براین اساس 70 میلیون مترمکعب در مرحله نخست و در مرحله بعد ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب از طریق اجرای این پروژه به اصفهان انتقال داده می‌شود.
انتقال آب از دریای عمان بخشی از طرح احیای رودخانه زاینده‌رود است که با اجرای مرحله نخست آن، برداشت آب از زاینده‌رود توسط صنایع قطع خواهد شد و در مرحله دوم علاوه‌بر آب صنایع، مازاد آب در بخش آشامیدنی، کشاورزی و حقابه محیط زیست به مصرف خواهد رسید.
مسئولان وقت تاکید کردند که اجرای این پروژه فقط با هدف تامین آب برای صنایع موجود در استان خواهد بود و طرح توسعه واحدهای صنعتیِ آب‌بر در دستور کار نیست.
با اجرای این طرح آب روستاها و شهرهای مسیر در استان تامین خواهد شد و در اجرای انتقال از دریای عمان، آب در مبدا شیرین و سپس به استان منتقل خواهد شد.
خشکسالی از اصلی‌ترین مشکلات استان اصفهان است. به‌طوری که رودخانه زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهه‌های اخیر به ‌دلیل برداشت‌ غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین‌ دست در برخی فصول به‌ویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.