kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۲۶۷۷
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۹
پزشکیان در دیدار اعضای انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها:

دانشگاه یکی از کانون‌های قابل اتکای دولت برای حل مشکلات کشور است

 
 
 
رئیس‌جمهور ضمن اعلام آمادگی دولت در راستای فراهم کردن بسترهای لازم برای دانشگاه‌ها جهت مشارکت و نقش‌آفرینی در حل مسائل کشور گفت‌: اگر دانشگاه‌ها با ظرفیت‌های بالای خود به میدان بیایند و هر یک به تناسب رشته‌های تخصصی، موضوعات مرتبط را مشخص و برای آن راهکار اجرائی و عملیاتی احصا کنند، بخش قابل توجهی از مشکلات کشور حل خواهد شد.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در دیدار اعضای فعلی و ادوار انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها در سخنانی، نهاد دانشگاه را یکی از کانون‌های قابل اعتماد و اتکا برای دولت در زمینه حل مشکلات کشور دانست و گفت: امروز کشور با مجموعه‌ای از مسائل و مشکلات در حوزه‌های مختلف دست به‌گریبان است که اگر دانشگاه‌ها با ظرفیت‌های بالای خود به میدان بیایند و هر یک به تناسب رشته‌های تخصصی خود موضوعات مرتبط را مشخص و برای آن راهکار اجرائی و عملیاتی احصا و ارائه کنند، بخش قابل توجهی از مشکلات کشور حل خواهد شد.
وی در ادامه ضمن اعلام آمادگی دولت در راستای فراهم کردن بسترهای لازم برای دانشگاه‌ها جهت مشارکت و نقش‌آفرینی در حل مسائل کشور گفت‌: امروز تا دلتان بخواهد درباره مسائل مختلف نظر و دیدگاه وجود دارد، در حالی که یکی از مشکلات جدی ما در بخش عمل و اجراست، متاسفانه نظام اداری ما در قالب‌های منسوخ شده منجمد شده و بسیاری از مدیران در حالت انفعال به سر می‌برند و خارج کردن آنها از این وضعیت نیز بسیار زمان‌بر خواهد بود، در چنین شرایطی ما آماده‌ایم با دانشگاه‌ها به صورت پروژه‌محور کار کنیم و مبنای پرداخت‌های ما نیز بر اساس عملکردها خواهد بود.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه آینده کشور به نوع نگرش و عملکرد امروز ما بستگی دارد، گفت‌: کشور ما به‌ویژه در مناطق مرزی به‌رغم برخورداری از ظرفیت‌ها و منابع فراوان، همچنان با مشکلاتی همچون فقر مواجه است و از سوی دیگر با سوءمدیریت پدیده‌هایی همچون کولبری، سوخت‌بری و ته‌لنجی را به جای فرصت به تهدید برای کشور تبدیل کرده‌ایم. اگر ما از ظرفیت مرزها به‌درستی استفاده کنیم، بخش قابل توجهی از اثرات تحریم‌ها خنثی خواهد شد و در این رابطه نیز دانشگاه‌ها می‌توانند چه در زمینه ارائه راهکار و چه در زمینه اجرا به دولت کمک کنند.
پزشکیان همچنین بر ضرورت ارتقای سطح دانشگاه‌های کشور به نسل 3 و 4 تاکید کرد و گفت: در دوره‌های گذشته بر اساس دیدگاه‌های غلط به توسعه بی‌ضابطه دانشگاه‌ها پرداختیم، در حالی که مسئله با اهمیت‌تر در این حوزه ارتقای سطح کیفی دانشگاه‌ها مبتنی بر مهارت‌آموزی به دانشجویان در راستای حل مشکلات جامعه است که دولت در رابطه نیز آمادگی کمک و مساعدت دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه حل همه مسائل و مشکلات کشور نباید صرفا معطوف به نظر شخص رئیس‌جمهور باشد، افزود: ما امروز در کشور از مجموعه عظیمی از انسان‌های توانمند برخورداریم که شاید خیلی از آنها از بنده بهتر باشند، اما فرصت بروز و ظهور پیدا نکرده‌اند،‌ باید زمینه و بستر برای نقش‌آفرینی این افراد فراهم شود و یکی از گام‌های مؤثر در این زمینه تمرکززدایی از مدیریت در مرکز و واگذاری اختیارات به استان‌هاست.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در انتخاب مدیران برای ما نه رویکردهای جناحی، مذهبی و قومیتی، بلکه برخورداری از سه عنصر مدیریتی مسئولیت‌پذیری، عملکرد و پاسخگویی اهمیت دارد، تصریح کرد‌: ما به مدیرانی نیازمندیم که بدانند، بتوانند و بخواهند که دولت را در رسیدن به اهدافی که تعیین کرده، کمک کنند و طبعا هر کسی که در این چارچوب عمل نکند، کنار خواهد رفت.
پزشکیان در ادامه به موضوع ناترازی‌ها به عنوان یکی از مسائل مبتلابه کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه عدم تناسب میان منابع و مصارف و سوءمدیریت در توزیع، به علاوه مصرف نادرست، امروز به صورت یک چالش بزرگ نمایانگر شده که دولت برای فرهنگ‌سازی در رعایت الگوی مصرف و کنترل و رفع این چالش نیز برنامه‌ریزی کرده است.
رئیس‌جمهور ضمن قدردانی از ارائه نظرات اساتید دانشگاهی درباره مسائل مختلف کشور گفت‌: ما از حضور و نظرات دلسوزانه شما قدردانیم اما از شما می‌خواهیم این نظرات را به راهکارهای قابل اجرا و عملیاتی تبدیل کنید، گرچه فرصت و زمان ما محدود است، اما اگر دانشگاه به کمک دولت بیاید خواهیم توانست در این فرصت محدود نیز بسیاری از مسائل را که در حوزه اختیارات ما است، حل و فصل کنیم.
 با همت مسئولان و همراهی مردم
 از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم اما از حالا باید به فکر سال آینده باشیم
پزشکیان همچنین در نشستی که با حضور رئیس دفتر رئیس‌جمهور، وزرای کشور، نفت، نیرو، راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت و سخنگوی دولت، به منظور بررسی آخرین وضعیت و اقدامات مدیریت ناترازی‌ها در بخش انرژی و نیرو در وزارت کشور و با حضور برخط استانداران سراسر کشور برگزار شد، با اشاره به گزارش‌های ارائه شده و وضیت عمومی شبکه برق اظهار داشت: پیش‌بینی‌ها گواه آن بود که وضعیت شبکه می‌توانست خیلی بدتر از امروز باشد، لذا از همه کسانی که با تلاش‌های خود توانستند وضعیت شبکه را به یک پایداری نسبی برسانند، صمیمانه قدردانی می‌کنم.
وی با بیان اینکه متاسفانه یکی از عادات غلط ما این است که در مواقع بروز مشکل به جای اینکه دنبال منشا مشکل باشیم، به دنبال یافتن مقصر هستیم، بر اتخاذ راهکاری به‌طور همزمان برای مدیریت این بحران تاکید و در تشریح آنها گفت: اولا برای رفع مشکل و مدیریت یک بحران باید همه بخش‌ها و اجزای آن را همزمان مورد توجه قرار دهیم، به عنوان مثال یکی از اقدامات مؤثر برای مدیریت ناترازی‌ها در عرصه انرژی، تهیه بسته‌های آموزشی متناسب با اقلیم و شرایط واحدهای مختلف اعم از مسکونی، تجاری، خدماتی و صنعتی است.
رئیس‌جمهور بر تشکیل یک کارگروه برای طراحی دقیق و اجرای این اقدامات تاکید و خاطرنشان کرد: در بخش اجرای این اقدامات نیز باید از همه ظرفیت‌های موجود برای ارتباط بهنگام و مستمر با مردم از جمله صدا و سیما، رسانه‌ها، مدارس، مساجد و دیگر بخش‌ها بهره گرفت.
وی در ادامه سخنانش درباره ضرورت پایش دقیق و هوشمند توزیع و مصرف انرژی و نیرو در کشور، به پیگیری‌های جدی در حال انجام برای شناسایی مبادی خروج فرآورده‌های نفتی از مدار توزیع قانونی اشاره کرد و اظهار داشت: وقتی تولید این فرآورده‌ها در اختیار ما و میزان آن به شکل دقیق قابل محاسبه است و شبکه توزیع نیز در اختیار و تحت نظر ماست، به هیچ وجه قابل قبول نیست که ارقام چند 10 میلیونی خروج فرآورده از مدار قانونی توزیع مطرح شود؛ این مسئله کاملا قابل کنترل است و باید هم به دقت کنترل شود، ادامه این وضعیت گواه ناکارآمدی ما است.
رئیس‌جمهور با انتقاد از عدم اتخاذ راهکارها و اقدامات مؤثر در مقابله با قاچاق سوخت در کشور از استانداران و وزرای راه، صنعت، نیرو و نفت خواست که راهکارهای مناسب را در این زمینه به‌کار بگیرند و افزود: اینکه در مواجهه با مشکلات بیاییم آمارهایی ارائه کنیم تا از خود رفع تقصیر کنیم، مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه باید منشأ و ریشه مشکلات را شناسایی و برطرف کنیم و در این فقره به طور جدی مانع قاچاق سوخت شویم.
پزشکیان در پایان بر اهمیت استمرار فعالیت صنایع و جلوگیری از وقفه در تولید به دلیل کمبود انرژی و نیرو تاکید و با بیان اینکه «سوخت صرفه‌جویی شده در کشور باید به بخش صنعت اختصاص یابد»، اظهار داشت: تا جایی که امکان دارد باید کاری کنیم که گاز و برق صنعت قطع نشود. همچنین از امروز باید به فکر قطع نشدن برق صنایع در تابستان سال آینده باشیم. ان‌شاءالله با دست به دست هم دادن و شناسایی دقیق مشکلات، راه‌حل عبور از مشکلات هم طراحی خواهد شد.
در ابتدای این جلسه اسکندر مؤمنی، وزیر کشور به ارائه گزارشی درباره وضعیت تامین انرژی با توجه به سرمای شدید هوا طی هفته‌های گذشته پرداخت و گفت: در راستای پیگیری سیاست قطع برق و گاز اماکن پرمصرف، طی هفته‌های گذشته برق و گاز بیش از 100 دستگاه دولتی در سراسر کشور قطع شده است. همچنین در حوزه برق معابر درون‌شهری و برون‌شهری نهایت همکاری صورت گرفت و تلاش شد تا مصرف برق مراکز پرمصرف نظیر فرودگاه‌ها، پایانه‌ها و ایستگاه‌های راه‌آهن به حداقل برسد. به لطف خدا، در هفته اوج سرما با توجه به اینکه حداکثر تلاش‌ها در تامین برق و گاز صورت گرفت و مردم نیز همکاری خوبی کردند، صرفه‌جویی صورت گرفته حتی بیش از پیش‌بینی‌ها بود و همین امر موجب شد که طی روزهای اخیر قطعی برق خانگی نداشته باشیم.
عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو نیز در این جلسه به ارائه گزارشی در خصوص وضعیت فعالیت نیروگاه‌های کشور پرداخت و گفت که میانگین راندمان نیروگاه‌های کشور به 40 درصد رسیده است.
سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در این جلسه در اظهاراتی عنوان کرد: دستور رئیس‌جمهور این بود که آنچه از صرفه‌جویی در مصرف انرژی در این روزها حاصل می‌شود، به بخش صنعت تخصیص یابد تا صنعت و تولید دچار وقفه نشود؛ در این راستا طی سه روز گذشته میزان سوخت تحویلی به صنایع 3 میلیون مترمکعب افزایش داده شده است. همچنان درخواست ما این است که هر آنچه که از محل صرفه‌جویی در مصرف انرژی ذخیره می‌شود، به بخش صنعت اختصاص یابد‌.
در ادامه فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی به ارائه گزارشی درباره پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی در خصوص وضعیت هوا طی هفته پیش‌رو پرداخت و گفت: سازمان هواشناسی پیش‌بینی بارش کرده است. همچنین بر اساس پیش‌بینی‌های این سازمان، سامانه‌ای از بعد از ظهر روز دوشنبه وارد کشور می‌شود که تا 5 درجه کاهش دمای محسوس خواهیم داشت.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از نتایج اجرای پویش کاهش دو درجه دمای محیط منازل اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش‌های ارائه شده صرفه‌جویی سه درصدی در مصرف گاز و همچنین صرفه‌جویی 5 درصدی در مصرف برق از نتایج اجرای این پویش است.
استانداران قم، آذربایجان شرقی، مرکزی، تهران و آذربایجان غربی نیز در این جلسه در ارتباط ویدئو کنفرانسی به ارائه گزارشی در خصوص اقدامات انجام شده جهت صرفه‌جویی در مصرف سوخت و همچنین مدیریت ناترازی انرژی در استان‌های متبوع خود پرداختند.