kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۲۵۹۵
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۸
طبق گزارش سازمان ملل

آلمان و آمریکا با تأمین 99 درصد تسلیحات، اصلی‌ترین شرکای جنایات اسرائیل در غزه هستند

 

«بن شائول»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر و مبارزه با تروریسم، اعلام کرد که آمریکا و آلمان ۹۹درصد از تسلیحات رژیم صهیونیستی را تأمین می‌کنند 
و اقدامات قانونی علیه این کشورها «ممکن» است.
در پس هر انفجار و هر تصویر دل‌خراش از ویرانی‌های غزه، داستانی نهفته است که شاید کمتر به آن پرداخته شود. هر گلوله و موشکی که بر سر مردم بی‌دفاع فلسطین فرود می‌آید، سندی است از مشارکت کشورهای غربی که ادعای حقوق بشرشان جز مرگ و ویرانی چیزی به همراه نداشته است. آمریکا و دیگر کشورهای غربی که خود را مدعیان اصلی دموکراسی و حقوق بشر در جهان می‌دانند، این روزها برای نسل‌کشی در فلسطین هر کمکی که بتوانند به رژیم کودک‌کش می‌کنند. به نظر می‌رسد داستان حقوق بشر آنها تنها برای تحریم و سرکوب به کار می‌رود. این حمایت‌های مالی و نظامی دول غربی به جایی رسیده که مقامات رژیم صهیونیستی بارها اعلام کرده‌اند که بدون تسلیحات آمریکا، ادامه جنگ برای آنها ممکن نبود. (آمریکا- بر اساس گزارش آبان‌ماه روزنامه اقتصادی گلوبز، از زمان آغاز عملیات طوفان‌الاقصی بیش از 4۰میلیارد دلار کمک نظامی به رژیم صهیونیستی کرده است.) این حمایت‌های بی‌دریغ حتی صدای گزارشگر ویژه سازمان ملل را نیز درآورده است. «بن شائول» در گفت‌وگو با خبرگزاری «آناتولی» گفت که آمریکا و آلمان ۹۹درصد از تسلیحات رژیم صهیونیستی را تأمین می‌کنند و علیه این کشورها می‌توان اقدام قانونی انجام داد. «شائول» در ادامه اظهار کرد: «در حال حاضر تعداد اندکی از کشورها هستند که به اسرائیل سلاح می‌دهند.» وی افزود: «حدود ۶۹درصد از سلاح‌ها و مهمات اسرائیل توسط آمریکا و حدود ۳۰درصد دیگر توسط آلمان تأمین می‌شود... هر کشوری طبق قوانین بین‌المللی موظف است که اطمینان حاصل کند سلاح‌هایی که به کشورهای دیگر می‌دهد، در نقض قوانین بشردوستانه بین‌المللی استفاده نمی‌شود.» وی افزود که آمریکا و آلمان نقش بسیار زیادی در ادامه فعالیت «ماشین جنگی» رژیم صهیونیستی ایفا می‌کنند و گفته است که این کشورها تعهدات بین‌المللی خود را به درستی تفسیر نکرده‌اند و به آنها عمل نکرده‌اند. بنابراین، می‌توان علیه آنها در دادگاه‌های داخلی و بین‌المللی اقدام قانونی انجام داد. «شائول» همچنین با اشاره به مستندسازی جنایات جنگی اسرائیل، یادآور شد که بسیاری از سلاح‌هایی که آمریکا و آلمان به اسرائیل فرستاده‌اند، در این جنایات به کار رفته‌اند. وی افزود که این کشورها نفوذ زیادی در جلوگیری از نقض حقوق بشر توسط اسرائیل دارند و قادرند خواست جهانی برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه را محقق کنند. گزارشگر ویژه سازمان ملل با اشاره به وضعیت «فاجعه‌آمیز» غزه اظهار کرد که بحران در این باریکه از نظر سطح خشونت‌ها و ویرانی‌هایی که در یک دوره زمانی کوتاه رخ داده، بی‌سابقه است.
نقض قوانین جنگی...
خشونت‌های بی‌حد و حصر رژیم صهیونیستی حتی صدای رسانه‌ها و نهادهای غربی را نیز درآورده است. مقامات رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ها و صحبت‌های خود به طور تلویحی اعتراف کرده‌اند که به دنبال نسل‌کشی در فلسطین هستند. در همین رابطه، روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» پس از تحقیقاتی اعلام کرد که «اسرائیل به شدت سیستم تضمین‌هایی را که برای حفاظت از غیرنظامیان در جنگ غزه طراحی شده بود، تضعیف کرده و قوانین درگیری را نقض کرده است... اسرائیل از روش‌های معیوب برای شناسایی اهداف و ارزیابی خطر صدمه به غیرنظامیان در غزه استفاده کرده است. «نیویورک‌تایمز» همچنین تاکید کرد که رژیم صهیونیستی «در درگیری‌های قبلی با حماس، معمولاً به افسران اسرائیلی اجازه می‌داد که در یک حمله، کمتر از ۱۰ غیرنظامی را در معرض خطر قرار دهند، اما در آغاز این جنگ ارتش اسرائیل این آستانه را به ۲۰ نفر افزایش داده است... اسرائیل به‌طور قابل‌توجهی تعداد اهداف نظامی‌ را که به طور فعال قصد حمله به آنها داشت، افزایش داد. اکنون افسران مجاز بودند نه‌تنها فرماندهان ارشد حماس، انبارهای تسلیحات و پرتابگرهای موشکی که در کارزارهای قبلی مورد توجه بودند را هدف قرار دهند، بلکه هزاران نیروی رده‌پایین و حتی افرادی که به‌طور غیرمستقیم در امور نظامی نقش داشتند نیز در لیست اهداف قرار گرفتند.»
«نیویورک‌تایمز» در بخشی از این گزارش اعتراف می‌کند که «فرماندهی ارتش اسرائیل به طور موقت به نیروهای خود دستور داد که در حملات از پیش برنامه‌ریزی‌شده، بتوانند مجموعاً تا ۵۰۰ غیرنظامی را در یک روز به خطر بیندازند. دو روز بعد، حتی این محدودیت نیز برداشته شد و به افسران اجازه داده شد تا هر تعداد حمله‌ای که از نظر آنها قانونی بود، انجام دهند.»
افسران رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با این روزنامه بیان می‌کنند: «شدت کمپین بمباران یکی از شدیدترین موارد در جنگ‌های قرن بیست‌ویکم بود.» آنها اذعان کردند که این شدت بالا، بررسی دقیق اهداف را به مراتب دشوارتر می‌کرد. «اسرائیل» در هفت هفته اول، نزدیک به ۳۰,۰۰۰ پرتابه بر غزه انداخت یا شلیک کرد. در پایان این گزارش آمده است که رژیم صهیونیستی در این جنگ به شدت از بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی علیه مردم غزه استفاده کرده است و بمب‌های هشداردهنده‌ای که فرصت فرار به مردم بی‌گناه غزه می‌داد، در این جنگ متوقف شده است؛ اقدامی که منجر به افزایش شدید تلفات شده است.
فشار آمریکا به مؤسسات بین‌المللی!
از سوی دیگر خبر رسیده است که، فشارهای آمریکا باعث شد که یک نهاد بین‌المللی گزارشی را که درباره قریب‌الوقوع بودن قحطی در غزه منتشر کرده بود، پس بگیرد. روز سه‌شنبه، سازمان بین‌المللی «FEWS NET» با استناد به آمارها و ارقام، هشدار داده بود که قحطی در حال شکل‌گیری در غزه است.
سازمان موسوم به «شبکه سیستم‌های هشدار اولیه قحطی» که با اسم اختصاری «FEWS NET» نیز شناخته می‌شود، در سال ۱۹۸۵ زیر نظر «آژانس توسعه جهانی ایالات‌متحده آمریکا» تأسیس شد.«جک لو»، سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی، این گزارش را «غیردقیق و منسوخ» توصیف کرده و آن را رد کرده بود. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش داده که این سازمان امروز بنا به درخواست آژانس توسعه جهانی آمریکا، گزارش پیشین خود را پس گرفته است.
روزهای خونین برای ساکنین اراضی اشغالی
شاید صهیونیست‌ها فکر می‌کردند که با افزایش حملات، مقاومت در فلسطین خاموش می‌شود، اما به نظر می‌رسد که مانند همیشه اشتباه فکر می‌کردند، زیرا تعداد حملات افزایش یافته است. در آخرین عملیات استشهادی، رسانه‌های عبری گزارش دادند که در عملیاتی با سلاح سرد در منطقه هرتزلیا، نزدیک تل‌آویو، یک شهرک‌نشین کشته شد. به گفته منابع، پلیس رژیم صهیونیستی به سمت عامل این عملیات تیراندازی کرده است.
همچنین به گزارش خبرگزاری «فارس»، «کتائب عزالدین القسام»، شاخه نظامی حماس، صبح جمعه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که یکی از نیروهای مقاومت در عملیاتی استشهادی خود را در میان گروهی پنج‌نفره از نیروهای اسرائیلی منفجر کرده است. بر اساس این اطلاعیه، به دنبال این انفجار، تعدادی از نیروهای «اسرائیلی» کشته و برخی دیگر مجروح شده‌اند.