kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۱۳۰۸
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۵

اخبار ویژه

 
 
آتلانتیک: در انتخابات آمریکا تفرقه و نفرت‌پراکنی پیروز شد
 
نشریه معتبر آمریکایی می‌گوید پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، ثبات و امنیت و انسجام ایالات متحده را تهدید می‌کند.
نشریه آتلانتیک با پیش‌بینی برخی دگرگونی‌ها در آمریکا نوشت: کسی در انتخابات پیروز شده که اساسی‌ترین ارزش‌ها و سنت‌های دموکراسی، قانون اساسی و حتی ارتش آمریکا را تحقیر می‌کند. رأی دهندگان به ترامپ، پیروزی خود را جشن می‌گیرند و بقیه باید خود را برای زندگی در یک آمریکای متفاوت آماده کنند؛ کشوری که میلیون‌ها نفر در آن به کسی رأی داده‌اند که تعمداً نفرت و تفرقه را گسترش می‌دهد. رئیس‌جمهوری که هربار در انظار عمومی ظاهر می‌شود و بی‌شرمانه و آشکارا دروغ می‌گوید؛ برای برانداختن و ابطال انتخابات سال ۲۰۲۰ توطئه کرد و اگر این بار هم برنده نشده بود مجدداً برای برهم زدن انتخابات تلاش می‌کرد.
بخش عمده‌ای از آمریکایی‌ها، کسی را برای ریاست جمهوری برگزیده‌اند که اساسی‌ترین ارزش‌ها و سنت‌های دموکراسی، قانون اساسی و حتی ارتش را تحقیر می‌کند. نظرسنجی‌ها طی یک دهه گذشته نشان می‌دهد که باور مردم آمریکا به نهادهایشان رو به کاهش است. اما هیچ نظرسنجی‌ای نمی‌تواند روشن‌تر از انتخابات اخیر نشان‌دهنده تغییر ارزش‌ها در جامعه آمریکا باشد. با این انتخابات، ایالات متحده به کشوری دیگر تبدیل خواهد شد.
ترامپ در دور قبل ریاست جمهوری با نادیده گرفتن اصول اخلاقی و امنیتی، دادستان‌های کل و دیگر ناظران قانونی را اخراج کرد، اطلاعات طبقه‌بندی شده را درز داد و در تابستان ۲۰۲۰ از وزارت امنیت داخلی مانند وزارت کشور یک حکومت دیکتاتوری برای اعزام نیرو‌های گمرک و حفاظت از مرز و گارد ساحلی آمریکا به شهر‌های مختلف استفاده کرد. ترامپ در ۶ ژانویه ۲۰۲۱، اقدام آشوبگرانه در ساختمان کنگره را مورد تشویق قرار داد و زمانی که کاخ سفید را ترک کرد، اسناد طبقه‌بندی شده را دزدید و از اف‌بی‌آی پنهان کرد.
این فهرست طولانی از تخلفات که هرکدام می‌تواند به دوران حرفه‌ای یک سیاستمدار دیگر پایان دهد، موجب ناراحتی بخش مهمی از مردم آمریکا نمی‌شود؛ بنابراین ترامپ و معاونش جی دی ون تلاش خواهند کرد دولت فدرال را به ماشین وفاداری تبدیل کنند که در خدمت منافع ترامپ و هم مسلکانش باشد. این، اساس پروژه ۲۰۲۵ بنیاد هریتیج بوده و معماران طرفدار ترامپ تلاش خواهند کرد که این برنامه را به اجرا بگذارند. ترامپ مطمئناً مجدداً تلاش خواهد کرد که نظام کارکنان دولت را از بین ببرد و دانشمندان و تنظیم‌کنندگان واجد شرایط را با عوامل حزبی جایگزین نماید. متحدان وی به او کمک خواهند کرد تا وزارت دادگستری‌ای ایجاد کند که در خدمت قانون اساسی نیست بلکه تمرکزش آزار و مجازات دشمنان ترامپ است. ترامپ در گذشته گفته که از کمیسیون ارتباطات فدرال و بخش خدمات درآمد‌های داخلی دولت برای تنبیه رسانه‌ها و هرکسی که با او در بیفتد استفاده خواهد کرد و اکنون او شانس مجددی برای انجام این کار خواهد داشت.
شاید خطر بزرگ‌تر و توطئه‌آمیزتر، نه سرکوب و آزار سیاسی بلکه فساد باشد. حکومت‌های پوپولیست خودکامه در مجارستان و ترکیه به نهاد‌هایی حمله کرده‌اند که برای تضمین پاسخگویی و شفافیت طراحی شده بودند تا پول و نفوذ را به سمت دوستان و خانواده‌شان سرازیر کنند و این اتفاق ممکن است در ایالات متحده نیز رخ دهد. در حالی که وفاداران ترامپ نهاد‌های نظارتی را اشغال می‌کنند و نه تنها مناصب سیاسی بلکه مشاغل کارمندان دولت را نیز پر می‌کنند، آسمان آمریکا آلوده‌تر و غذای مردم آمریکا خطرناک‌تر خواهد شد. در نتیجه این تغییر گسترده در فرهنگ بروکراتیک کشور شرکت‌های مرتبط با ترامپ رشد خواهند کرد
سیاست خارجی آمریکا نیز این تغییرات را منعکس نموده و به سمت دزدسالاری حرکت خواهد کرد. ترامپ در دور نخست ریاست، از اختیارات خود استفاده کرد تا سیاست خارجی را به سود منافع شخصی‌اش فاسد کند. او به رئیس‌جمهور اوکراین فشار آورد تا تحقیقاتی ساختگی را علیه رقیب سیاسی ترامپ آغاز کند. او سیاست آمریکا در قبال ترکیه، قطر و دیگر کشور‌ها را به شکلی که به سود منافع تجاری خودش باشد تغییر داد. حتی از سرویس مخفی برای انتقال پول دولت به اموال خصوصی‌اش استفاده کرد. در دور دوم، او و اطرافیانش از انگیزه کافی برای انجام اقداماتی گسترده‌تر برخوردار خواهند بود.
کار دیگری که ترامپ می‌تواند انجام دهد وضع تعرفه‌های بیشتر و تشدید یک جنگ تجاری جهانی نه تنها با چین بلکه با برخی دوستان، شرکا و متحدان سابق آمریکاست. شعار «اول آمریکا» در نهایت به معنای «آمریکای تنها» خواهد بود. آمریکا تنها یک قدرت بزرگ دیگر خواهد بود که توسط ناسیونالیسم یغماگر تحریک شده است.
 
 
سیاست‌بازی نکنید؛ همه مراجع دغدغه رعایت حجاب را دارند
 
نامه‌نگاری علیه الزام قانونی حجاب، به جای آن که کمک به وفاق باشد موجب شقاق و مخالفت با الزامات قانونی می‌شود.
روزنامه وطن امروز با انتقاد از سیاسی‌کاری آقای مصطفی محقق داماد در انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به مراجع تقلید نوشت: 
اخیراً پس از تصویب قانون «حمایت از خانواده از طریق فرهنگ عفاف و حجاب» در مجلس‌، سیدمصطفی محقق‌ داماد، در نامه‌ای به مراجع تقلید، خواستار «عنایت ویژه» آنها برای «حل این معضل اجتماعی» شده و از عدم آمادگی دولت برای اجرای این قانون خبر داده است. او به عنوان یک دانش‌‌آموخته حقوق به‌خوبی می‌داند که دولت مکلف به اجرای قانون است و نظر مخالف دولت نمی‌تواند مجوز عدم اجرا باشد. از این جهت تأکید بر عدم آمادگی و القای ناتوانی به نوعی تشویق دولت به تردید در ابلاغ و اجرای قانون است که هم با ادعا‌های محقق و جریان متبوع او مبنی بر ضرورت عمل به قانون و هم با گفتمان اصلی دولت موسوم به «وفاق» سازگار نیست. از طرفی اقتضای حکمرانی دموکراتیک، وجود همین اختلاف‌نظرهاست و اگر قرار بود همه سیاستمندان نظر واحد داشته باشند، دیگر چه نیازی به تفکیک قوا بود؟ البته راه برای اصلاح و تعدیل قوانین باز است و چنانچه دولت، ملاحظاتی دارد، می‌تواند از مسیرهای تعیین شده نظرات خود را دنبال کند؛ اما تضعیف قوانین و تردیدافکنی در اجرای آن خصوصاً از سوی دانش‌آموختگان حقوق، منجر به نوعی بدعت‌گذاری می‌شود که عواقب خوبی برای نظام حکمرانی ندارد. 
روشن است پوشش اسلامی، حکم صریح دینی است که به نظر قاطبه مراجع و علما لازم‌الاجرا است؛ هر چند در حدود آن اختلافاتی وجود دارد. انتظار این است که نویسنده نامه به عنوان رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، به جای نامه‌نگاری‌های نمادین و طرح مطالب کلی و نظرسازی برای دولت، با نقد علمی و حساب‌شده به جرح و تعدیل قوانین کمک کند. کسی نمی‌داند منظور نویسنده چیست و دقیقاً چه باید کرد. به عبارتی، اگر حجاب اسلامی حکم الهی و در جامعه اسلامی لازم‌الرعایه‌ است، چطور و از چه طریق و با چه ابزارهایی می‌توان به بهبود آن کمک کرد؟ وی چه ایده جایگزینی در مقابل قانون اخیر دارد؟
نویسنده نامه در بند دیگر، به مراجع یادآوری می‌کند که تذکرات‌شان به مقامات، درباره خودداری از «چوب و فلک» در مسئله حجاب افاقه نکرده و آنها با تصویب این قانون خلاف منویات مرجعیت عمل کرده‌اند. نویسنده احتمالاً برخی توصیه‌های سابق و اخیر مراجع به مسئولان را به «طریق فرهنگی» تعبیر کرده و تصویب قانون را «چوب و فلک» و خلاف این توصیه‌ها می‌داند. اولاً راقم این سطور ندیده یا نشنیده است که کسی از مراجع معظم، مسئولان را از تصویب قانون درباره حجاب منع کرده باشد و از این بابت نمی‌توان توصیه به پرهیز از چوب و فلک را به منع از قانونگذاری تعبیر کرد. ثانیاً همین مراجع معزز تقلید بارها به طرق مختلف نسبت به وضع حجاب در جامعه تذکر داده و خواستار «ساماندهی» آن شده‌اند که ظاهراً نویسنده نامه به آنها توجه ندارد. ثالثاً کار فرهنگی نیاز به چارچوب و ضابطه دارد و بخش عمده قانون مورد بحث، مأموریت‌های فرهنگی به دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف است و از این نظر احتمالاً دغدغه‌های نویسنده نامه به مراجع را نیز مرتفع می‌سازد. 
فضاسازی علیه قانون در ‌حالی که مسیر جرح و تعدیل و اصلاح آن مشخص است، زمینه‌ اختلافات سیاسی و اجتماعی را فراهم و کار مجریان قانون را دشوار می‌کند. از این نظر انتظار می‌رود دست‌کم اهالی علم و نظر به جای اقدامات نمادین، با گشودن راه نقادی و نظرورزی، نقاط ضعف و قوت قوانین را نشان داده و در مسیر اداره امور، مددرسان نظام حکمرانی باشند.
 
 
گزارش شاباک درباره ۲۰۰ حمله سایبری و جمع‌آوری اطلاعات مقامات اسرائیل
 
سرویس امنیتی اسرائیل می‌گوید مقامات امنیتی این رژیم بیش از ۲۰۰ بار مورد حمله سایبری و هکری قرار گرفته‌اند. این البته شمار عملیات‌هایی است که شاباک ادعا می‌کند از آنها مطلع شده و احتمالاً عملیات‌های موفقی که شاباک اطلاع پیدا نکرده، 
چند برابر است.
به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، سرویس امنیتی شاباک به نقل از مقامات دفاعی اعلام کرد سیاستمداران، روزنامه‌نگاران، و دیگر چهره‌های شناخته‌شده اسرائیل، هدف حمله‌های فیشینگ قرار گرفته‌اند تا امکان حمله‌های آینده فراهم شود.
شاباک می‌گوید بیش از ۲۰۰ اقدام فیشینگ ایران علیه مقامات ارشد اسرائيل را تشخیص داده که به قصد دسترسی به اطلاعات شخصی ایشان انجام گرفته بود. شاباک گفت در میان چهره‌هایی که هدف قرار گرفتند، مقامات ارشد امنیتی، چهره‌های سیاسی، دانشگاهیان، کارکنان رسانه‌ها، روزنامه‌نگاران، و دیگران دیده می‌شوند. هکرها از طریق واتس‌اپ، و تلگرام، به افراد نزدیک شده و کوشیده‌اند آنها را به داونلود اپلیکیشنی وادارند که به هکرها امکان دسترسی به وسایل ارتباطی ایشان، و همرسانی اطلاعات شخصی، مانند آدرس خانه، و دیگر جاهای معمول تردد ایشان را فراهم می‌کرد. ایران اطلاعات مزبور را از طریق «واحدهای اسرائیلی که در داخل کشور متشکل کرده بودند»، برای حمله‌های بعدی به افراد در اسرائيل استفاده می‌کرد.
شاباک گفت: به افراد موردنظر با «داستان‌هایی که به فراخور حال هر یک از قربانیان، بر اساس زمینه کاری ایشان ساخته و پرداخته شده بود، نزدیک می‌شدند تا مشکوک به نظر نیایند.» در یک مورد‌، هکر خود را یوسی فاخز، منشی کابینه معرفی کرد و به فرد موردنظر گفت، دارد سعی می‌کند جلسه‌ای با حضور او و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر ترتیب دهد.
یک مقام سرویس امنیت داخلی اسرائیل گفت: «این تهدیدی دیگر در کارزاری است که ایران به قصد انجام سوء‌قصد، علیه اسرائیل راه انداخته است. توصیه می‌کنیم در همه‌حال هشیاری و آگاهی حداکثری به‌کار رود.»
شاباک، در ماه‌های اخیر از وقوع شماری توطئه ایران خبر داد که طی آن تهران اتباع اسرائیل برای انجام مأموریت استخدام کرده بود. در ماه سپتامبر، هفت یهودی اسرائیل به ظن جاسوسی و پیرامون چهره‌های امنیتی و پایگاه‌های نیروهای دفاعی برای ایران، دستگیر شدند. این عده به جاسوسی برای ایران به مدت دو سال و انجام ۶۰۰ مأموریت متهم شده‌اند.
به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، این ۷ نفر متهم به جرائم امنیتی «کمک به دشمن در زمان جنگ» و «ارائه اطلاعات به دشمن» هستند. این گروه از ساکنان حیفا و نیز شمال اسرائیل هستند. اطلاعاتی را از مکان‌های حساس اسرائیل، مانند پایگاه‌های نظامی و اهداف انسانی جمع‌آوری کرده‌اند. آنها صدها مأموریت را برای عکاسی از پایگاه‌های هوائی در نواتیم، رامات دیوید، تل‌نوف و پالماچیم و همچنین پایگاه‌های بیر توویا، کریات گات، امک هفر، مجتمع گلیلوت در شمال تل‌آویو و باتری‌های گنبدآهنین انجام دادند.