kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۹۹۲۳
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۱
طرفداران مذاکره با ترامپ بخوانند!

استقبال گسترده راست‌های افراطی اسرائیل از کابینه پیشنهادی ترامپ

 
 
 
سرویس خارجی-
گزینه‌های انتخابی «دونالد ترامپ» برای کابینه جدید، چهره‌های افراطی و شهرک‌نشینان راست‌گرای صهیونیست را حسابی بر سر ذوق آورده است. آنها کابینه پیشنهادی ترامپ را «رویایی» و «فرصتی منحصربه‌فرد و ویژه» توصیف می‌کنند! 
افراطیون آمریکا و فلسطین اشغالی روی کار آمدن دوباره ترامپ را فرصتی بسیار مغتنم برای رژیم صهیونیستی برای پیشبرد نسل‌کشی در فلسطین می‌دانند. این تحلیل بر اقدامات ترامپ در دور اول ریاست‌جمهوری وی استوار است. ترامپ در سال 2017 سفارت آمریکا را از تل‌آویو به بیت‌المقدس منتقل کرد. او همچنین مخالفت آمریکا با گسترش شهرک‌های صهیونیست‌نشین را کنار گذاشت. ترامپ در سال 2018، در ضربه‌ای دیگر به فلسطینی‌ها، دفتر نمایندگی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) را در «واشنگتن دی‌سی» تعطیل کرد. در سال 2019 نیز در اقدامی دیگر اعلام کرد که بلندی‌های جولان به رژیم صهیونیستی تعلق دارد! اقدامی که صددرصد مغایر با قوانین بین‌المللی بود. در سال 2020 نیز با اعمال فشار چهار کشور امارات، بحرین، مراکش و سودان را مجبور کرد تا توافق ابراهیم را برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی امضا کنند. وی همزمان طرح صلح خود موسوم به «طرح صلح ترامپ» را ارائه کرد که بر اساس آن فلسطین تکه‌تکه شده و رویای تشکیل دولت مستقل فلسطینی بر باد می‌رفت و قرار بود در بیابان‌های نزدیک مصر دولتی با آوارگان فلسطینی تشکیل شود!
ترامپ یک سال اخیر نیز به دنبال شروع جنگ غزه بارها از نتانیاهو خواسته بود کار را تمام کند. بی‌جهت نیست که نتانیاهو او را «بهترین دوست اسرائیل در کاخ‌سفید» خوانده و پیروزی وی را «بزرگ‌ترین بازگشت تاریخ» و «تعهدی قوی به اتحاد بزرگ بین اسرائیل و آمریکا» نامید. دیگر راست‌های افراطی کابیه وی مثل بن‌گویر نیز از پیروزی دوباره وی ابراز شادمانی کردند. «بتسالل اسموتریچ» وزیر دارایی و مدافع صریح شهرک‌سازی‌ها و یکی از افراطی‌ترین چهره‌های بشری در تاریخ هم، هفته گذشته و در پی پیروزی ترامپ با اشاره به بخش‌هایی از کتاب تورات، گفت که سال ۲۰۲۵ «سال حاکمیت در یهودیه و سامره» خواهد بود. که منظور وی اشغال کرانه باختری و ضمیمه کردن آن به سرزمین‌های اشغالی است! مقامات معرفی‌شده برای مناصب حکومتی از سوی ترامپ نیز به گفته کارشناسان همگی عاشق رژیم صهیونیستی هستند به طوری که گفته می‌شود اگر خود نتانیاهو می‌خواست چنین کابینه یکدست صهیونیستی انتخاب کند بهتر از این نمی‌شد. یک ویژگی برجسه دیگر این کابینه، ضدایرانی بودن‌شان است با این حال، غربگرایان در ایران برای مذاکره با چنین موجوداتی، سر و دست می‌شکنند!
تیم رویایی
به گزارش گاردین شهرک‌نشینان راست‌گرا و صهیونیست‌های ملی‌گرای افراطی در اراضی اشغالی نیز، چهره‌های انتخاب‌شده از سوی ترامپ برای دولت جدید را یک «تیم رویایی» دانسته و آن را «فرصتی منحصربه‌فرد و ویژه برای افزایش تسلط اسرائیل» بر اراضی اشغالی و پایان دائمی هرگونه چشم‌اندازی برای تشکیل یک کشور فلسطینی می‌بینند. از سوی دیگر، گروه‌های فلسطینی و نهادهای مردمی در اراضی اشغالی، گزینه‌های ترامپ را حامیان آشکار پروژه‌ فعالان راست افراطی دانسته و می‌گویند که دولت بنیامین نتانیاهو با پیروزی ترامپ جسور شده است.
گزارش‌ گاردین حاکی است پس از اعلام نتیجه انتخابات آمریکا، مقامات صهیونیست به تخریب منازل فلسطینی‌ها در بیت‌المقدس شرقی و کرانه باختری رود اردن که در سال ۱۹۶۷ به اشغال تل‌آویو درآمد، ادامه می‌دهند. «فخری ابودیاب» فعال فلسطینی که سال‌هاست تلاش‌ها برای مقاومت در برابر تخریب خانه‌های فلسطینیان در کرانه باختری را رهبری می‌کند، در این خصوص به گاردین گفت: «پس از اعلام نتایج انتخابات بولدوزرها بازگشته بودند تا بخشی از خانه او را که در اثر تخریب شهرداری همچنان باقی مانده بود، ویران کنند.»
گروه حقوق بشری عبریِ «عیر عمیم» نیز هدف واقعی از تخریب‌های اخیر را، ایجاد اتصال میان شهرک‌نشینان صهیونیست در محله‌های فلسطینی و غرب اورشلیم دانسته و استدلال می‌کند که مقامات محلی از پیروزی ترامپ جسور شده‌اند.
آن طور که ایرنا از گاردین نقل قول کرده است، شگفتی دیگر گزینه‌های انتخابی ترامپ اظهارات زودهنگام آنها در مورد آینده جنگ در غزه است؛ از جمله سناتور «مارکو روبیو»، نامزد پست وزارت خارجه که با اعلام مخالفت با آتش‌بس در این باریکه، گفته است که اسرائیل باید تمام اعضای حماس را نابود کند. «الیز استفانیک» نامزد انتخابی ترامپ به عنوان سفیر سازمان ملل نیز این نهاد بین‌المللی را به دلیل محکومیت کشتار در غزه، «چاه یهودستیزی» خوانده است. «مایک هاکبی» سفیر آینده آمریکا در اسرائیل نیز ضمن غیرقابل اجرا خواندن راه‌حل ایجاد دو کشور، از اشغال کرانه باختری حمایت کرده است. بخش انگلیسی شبکه خبری الجزیره نیز در گزاشی با اشاره به افراد معرفی‌شده از سوی ترامپ نوشته است: موضع‌گیری‌های برخی از چهره‌های پیشنهاد شده برای کابینه دولت آتی آمریکا و حمایت بی‌چون و چرای آنها از رژیم صهیونیستی، جامعه جهانی را از حل بحران‌ها در خاورمیانه ناامید کرده است. 
نگرانی از آمدن ترامپ در آمریکا
جدای از سیاست خارجی نگرانی‌ها از اقدامات داخلی احتمالی ترامپ نیز روزبه‌روز در فضای سیاسی آمریکا رو به افزایش است. به‌دنبال پیروزی «دونالد ترامپ» دموکرات‌ها نگران تحقق برخی تهدیدات رئیس‌جمهوری منتخب از جمله استقرار ارتش برای مقابله با سرکوب‌ها و اعتراض‌های داخلی در کشور هستند.
به گزارش ایرنا به نقل از از پایگاه خبری- تحلیلی هیل، ترامپ در اواخر ماه اکتبر (اوایل آبان‌ماه) و اندکی پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در مصاحبه‌ای با شبکه خبری فاکس، مشکل اصلی را دشمن داخلی و نه تهدیدهای خارجی دانسته بود. وی در این مصاحبه تاکید کرد که برای مقابله با آنچه که او دیوانه‌های چپ رادیکال دانست، گارد ملی و ارتش باید دخالت کنند. اکنون با پیروزی ترامپ دموکرات‌ها بیم آن دارند، وی به عنوان فرمانده کل قوا و با در دست داشتن اختیارات گسترده، گفته‌های خود را عملی کند. بر اساس این گزارش «آدام اسمیت» عضو ارشد کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در همین زمینه گفت که نگران استقرار نیروها در داخل کشور علیه مردم است. وی به ویژه با اشاره به انتخاب «پیت هگست» مجری افراطی شبکه خبری فاکس، به سمت وزارت دفاع نسبت به عملی‌شدن این اظهارات ابراز نگرانی کرد. به گزارش ایرنا، هیل یادآوری می‌کند که این نخستین‌بار نیست ترامپ از استفاده از ارتش علیه معترضان و شورش در کشور سخن می‌گوید. وی در دوره نخست خود نیز چنین لفاظی‌های را ارائه کرده بود، اما حضور برخی چهره‌های شاخص ارتش در رده‌های بالای دولتی، مانع از چنین اقدامی شده بودند. اما حالا این نگرانی وجود دارد که رئیس‌جمهوری منتخب با گزینش وفاداران مطلق در کابینه این لفاظی‌ها را عملی کند. هیل در ادامه به اقدام «مارک اسپر» وزیر وقت دفاع آمریکا در سال ۲۰۲۰ اشاره کرده و می‌نویسد: وی در نوامبر (آبان) همان سال به دلیل جلوگیری از ورود ارتش علیه معترضان به مرگ «جورج فلوید» مرد سیاه‌پوستی که به دست پلیس کشته شد، از سمتش اخراج گردید. اما منتقدان نگران هستند ترامپ در دولت دوم آزادی عمل بیشتری داشته باشد. به ویژه که وی با انتخاب چهره‌های بسیار وفادار به دنبال انجام بی‌چون و چرای دستورات خود است. «جان گارامندی» عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان در همین خصوص گفت که ترامپ متعهد شده «از ارتش برای اصلاح آمریکا استفاده کند تا دوباره عظمت را به آمریکا بازگرداند. پس دلیلی وجود ندارد که ما فکر کنیم او به وعده‌اش عمل نمی‌کند. ما باید نگران باشیم.» این نماینده حوزه کالیفرنیا همچنین هشدار داد که رئیس‌جمهوری «قدرت فوق‌العاده‌ای» برای استقرار ارتش دارد.